Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

A képet a belinkelés helyén kicseréled, ugyanezzel a névvel egy másik képre, itt is cserélődik.

besirkyjh

Szia  

Ilyennel már találkoztam én is párszor .
Ugy vannak vele hogy mivel nem bonthato elvileg egyik vége sem ezért olyan szint huznak be amilyet akarnak :(
Találkoztam olyannal ( igaz egyszer ) ahol földeltként árulták ugyan ezt !

ANTAL GÁBOR

szia ! miért bántod lehet hogy Szlovákiában  Ukrajnában él és az írott magyart nem tanulta ( nekem az unokaöcsém német állampolgár aki tökéletesen beszél magyarul de ha e- mailt ír az igencsak kell silabizálni  
 megjegyzem nálad is van egy helyesírási hiba
("ll")

5z7aew5x

Figyelem!
A #13742-ben egy abszolút szabálytalan motor bekötés szerepelt. A képet én töröltem! Aki látta,  az felejtse el! Úgy NEM SZABAD motort bekötni!!!
A helyes bekötés itt látható!!!
https://lh4.googleusercontent.com/-WpvTguEKirA/Ty-oEo4KrCI/AAAAAAAAAdU/OUpQKAAv4Jw/s600/IMG_0144.JPG" border=0>

RogerCo

jani300

nem kötekedni akarok csak a kis motorokat általában csillagba kell kötni . Légyszi tedd fel azt is nehogy a kevesebb tapasztalattal rendelkezők egyből leégessék a motorukat . BOCS

jani300

Most arra gondolsz hogy zöldsárga a fázis színe ? Az szabálytalan ,de javítható . A delta bekötéstől viszont percek alatt tönkremehet .  Lehet tekercseltetni .

000000000

Az azért már erősen motorfüggő!

Az adattáblát csak el tudják már olvasni!

e7c897sd8

Szép lett a kép! De nem a kötekedés miatt írtam neked emiatt!  

Ha kötekedni akarnék akkor azt írnám így még mindig nem szabályos a dolog hiszen a kábelek bekötése után a fedelet is fel kellett volna tenned! [#buck]

e7c897sd8

Nem a zöld-sárga fázis szín volt a fő gond! Nem volt a védőföld bekötve! Így garantált előbb-utóbb az áramütés...

000000000

Frekiváltóhoz delta kötés kell!

000000000

És kiért kell delta kötés?  
Például a frekvenciaváltó 400 voltos akkor nem hiszem hogy örülne egy 230/400voltos deltába kötött motornak a végén.
Nem az szabja meg hogy csillag vagy delta legyen a motor kötése hogy frekvenciaváltó üzemel vagy sem !
Általában a motorok deltában 3x230 voltosak csillagban pedig 3x400 .
És a kötés inkább a betáplált feszültségtől függ !

000000000

Vannak kivételek mikor a motor feszültsége eltér a megszokott hobbysta köröktől.
Például mikor ez látható az adattáblán 400/690 vagy ahogy a régebbi verziónál volt 380/660.
Előferdülhet olyan is mikor ilyet látunk rajta 115/200 vagy 127/230, de ezek azért kicsit ritkábbak.  

5z7aew5x

Az, hogy csillag vagy delta nem a motor méretétől függ, hanem a tekercselésétől illeteve a frekiváltótól. Az a frekiváltó amivel használom az 1*230-ból csinál 3*230-at. Tehát a motrt deltába kell kötni. Nem fog lefüstölni, sőt alig melegszik. [#vigyor5]

5z7aew5x

A fedélen keresztül hogyan látod a bekötést? [#vigyor] Egyébként üzemszerűen rajta van a fedél, sőt a fedél gumi tömítését sem felejtettem ki.[#wow3]