Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

a tekercsek párhuzamos kötésekor az unduktivitásuk lecsökken,ez szerintem probléma.
de én még nem próbáltam ilyesmit.
ha nekem kellene megoldani,akkor kettőt sorba,majd ezekből kettőt párhuzamosan kötnék,tehát szerintem négy tekercsre van szükség a kívánt eredmégyhez.talán nálam jobban hozzáértzők is vállaszolnak.

5z7aew5x

Az UV lámpádnak más a gyújtási és az égési feszültsége. Az égési feszültség kisebb. A fojtó trafó feladata, hogy "égés" közben a felesleges feszültség "rajta essen". Mivel nem biztos, hogy a 250W-os lámpa és a 450W-os lámpa azonos feszültségen "ég" ezért nem biztos, hogy a fojtók akár a soros, akár párhuzamos kötése megbízható, és hosszútávú üzemet fog biztosítani.[#wave][#circling][#ejnye1]

s2k5ycubj

Ok,de ezzel az induktívitás ugyan akkora marad. A folytó egyébként áramgenerátor szerepet tölt be ilyenkor. A lámpa ellenállása hidegen kicsi és nagyon nagy áramot venne fel a fojtó nélkül,szoktak ohmos terhelést is sorba kötni(villanyrezsó,izzó) de sajnos nem tudom az értékét,bár a teljesítményből ki lehetne számolni. Reméljük Sasi úr gépközelben van és leírja nekünk a tutit.

5z7aew5x

Rendszeresen használtam a Nagymamám vasalóját UV fojtónak mert abban még nem volt hőkapcsoló. Ha tudhatnánk, hogy mekkora az égési feszültsége a lápának, simán méretezhetnénk egy "előtét ellenállást" mint ahogy a Zener, vagy LED elé szoktuk. Átmenetileg az is lehetne megoldás. Az más kérdés, hogy a fojtó a fázis viszonyokat és a cosfi- is helyre teszi, és mind e mellett nem melegszik annyira mint egy előtét ellenállás.

xg2w6ib9x

Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Megpróbálom tömören összefoglalni:
GB35 ! Vegyél egy 500 W-os fojtót!
[#vigyor2]

000000000

Kérem, aki ért hozzá, nem úgy mint én. A alábbi antenna alkalmas e  oda, vissza  számítógépes kapcsolatra 2 km re, routerral?  

Irányított antenna (yagi) eladó.  
RP-SMA csatlakozó  
2.4GHz 802.11b/g  
Szín: aluminium/ezüst/  
Kábel hossz: 20cm  
Frekvencia: 2.4 Gh  
Méret: 48cm x 7cm x 3cm  
Antennanyereség: 20dBi  

s2k5ycubj

Vagy egy olyan uv lámpát amihez nem kell fojtó...
Az lehet,hogy kevesebbe kerül.

xg2w6ib9x

Ebben az volt a lényeg, hogy a lámpa már megvan, a srácom vette bulizós célból valami "kihagyhatatlan" akcióban.  
Végül is vannak vasmagjaim, meg zománcozott huzal, meglehet, hogy ha sikerülne korrekt módon méretezni egy tekercset, akkor legolcsóbb megoldás a homemmade fojtó lenne.

PSoft

Holnap megnézem,valószínű,hogy találok 400W-os előtétet a lámpádhoz.:)

Ha van,postáért a Tiéd.

Az "öregebbek" biztos emlékeznek még,....
ྂ-es,ྌ-as években még lehetett látni 2x80W-os fénycsöves közvilágítási lámpatesteket.

Nos,azokban 2db.sorbakötött 40W-os előtét hajtott egy 80-as csövet.

Még,a régi fekete bakelitházas,kátránnyal kiöntött M vasas előtétek voltak benne,G-huzalos kivezetésekkel.:)

xg2w6ib9x

Kedves PSoft !
Előre is hálásan köszönöm az önzetlen felajánlásodat.  
Drukkolok, hogy megtaláld :)

000000000

A 400-as fojtónak igen sok lesz a postaköltsége! Nagyon húzza a föld.

PSoft

Majd,jó nagy dobozba teszem,oszt megtöltöm héliummal.:)))

MoparMan

én azt gondolom, hogy ilyen távra kevés egy router teljesítménye.  
nézelődj inkább a Ubiquti háza táján

5z7aew5x

Az antenna esetleg alkalmas lehet, de mivel csak egyet vettél Sunraw-tól ezért esélytelen, hogy a másik oldalon is egy ugyan ilyen antenna legyen feltéve, nagyon pontosan szembe fordítva egymással. A másik, hogy a üzletekben kapható 3-5000 Ft-os home routerekkel ne is próbálkozz mert csak pénzkidobás. Ez a távolság komoly eszközöket igényel és optikai rálátást. Egy bólogató fa lombozata, vagy egy kis köd, esetleg hóesés simán leárnyékolja az adást/vételt.[#integet2]

xg2w6ib9x

Nekem kb. 2 évig volt wireless internet hozzáférésem 2,4 GHz-en. A távolság a szolgáltató és közöttem kb. 1,6 km volt. Az antennám egy 15 dB-s panel antenna volt, amit egy Airlive WL5460 ill. később egy 5470 (kb. 15 e volt az ára akkoriban)típusú acces point hajtott meg. Végül is kis sebességű (512 k)volt a szolgáltatás, de többnyire használható volt.
A zavartalan optikai rálátás valóban nagyon fontos ilyen esetben.