Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

Ha kicsit visszatekersz, ez már ki lett vesézve korábban. Valószínűleg belül van csillagba kötve a motor, így egy fázisról kondival eléggé gyenge lesz, de működik.

zozo

-Ja és ha két vezetékre kötöd a fázis-nullát,(no meg a védőföldet se felejtsd el) és kézzel megpörgeted a tengelyt, vagy madzagot tekersz rá és meghúzod, akkor elindul.

ANTAL GÁBOR

egy dolog nem stimmel : ha 3f a motor és csak 3 drót jön belőle ki akkor az 99% hogy csillagba van kötve . Az egy fázisból frekiváltóval gyártott 3 f hoz pedig delta kötés kellene ( 6 kivezetés)

ANTAL GÁBOR

ha rá van írva hogy 380 V akkor 99.9% hogy csillag ( belül van a csillag összekötve

5z7aew5x

Igazad van! Látatlanban ennyit mertem, mert akár így is ki lehet vezetve, mint a képen, és van akinek ez csak három...
https://lh4.googleusercontent.com/-8ANjRRb-zwA/TyGS74EfhKI/AAAAAAAAAdE/Ljfr-wEyPrA/s600/IMG_0125.JPG" border=0>

000000000

De azért ezt a képet ne nagyon reklámozd!

A kezét törném el, aki bekötötte!

5z7aew5x

Na jaaaa...! A zöld/sárga télleg rosszul néz ki a fázisok között. Mentség sincs rá! ...ez csak a "sündisznó" próba volt. [#nyes][#wow1][#falbav]

RogerCo

A Ződ-sárga nem bánt :) De IGY ??
[#nemtudom]

5z7aew5x

A védőföld a talpán van...  
Mit b.sztam még el?

000000000

Nekem is így van kivezetve,kivéve a föld(de ez már a negyedik vezeték),mert az a házon van rajta,ott ahol neked a doboz felső részében van az a sárga csavar.

000000000

Volt ilyen frekiváltóm,de azért adtam el,mert villamosmérnök ismerősöm szerint nem lehetett hozzá bekötni ezt a motrot,ha jól emlékszem ő is azt mondta,h az a baj h nem lehet deltába kötni.A 3 kivezetésre rámérve multiméterrel átmenetet mutat mindenhol.

zozo

Richy, te reménytelen eset vagy. Korábban azt írtad, csak 3 kivezetés van, most meg azt mondod, így van mint otako képén. Ezen a képen nem 3 hanem 6 kivezetés van a motorból. Akkor most hogy is van ez? Meg kéne számolnod rendesen, mielőtt írsz. De, mint mondtam, baromira szájbarágósan lett megtárgyalva nemrég.

bicme92us

Szia! Én segítettem eladni ill. vettem meg . Tökéletesen működik!
A mérnök ismerősöd, ne mélyedjünk bele. Ha arról van szó.

000000000

Én ezt 3-nak látom az egyik oldalon jönnek ki a motorból a vezetékek a másik oldalon meg megy a hálózati kábelbe vagy rosszul gondolom?

000000000

Elnézést,igazad van csak rutin híjján első ránézésre én nem láttam,hogy a hálózati kábel vezetékei alatt is ott vannak azok a fekete vezetékek.[#falbav]