Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Vasspisti

Szia!

Szimpatikusnak tűnik, hétvégén összerakom.
Köszönöm a segítséget.

Bicska

Sziasztok! Még egy utolsó szörszálhasogató kérdésem lenne a "szivattyú témával" kapcsolatosan.  
Leírtátok nekem a bekötést (U1-U2, W1-W2, V1-V2). Szuper, a réz hidak (3 db van direkt beépítve) pont alkalmasak az összekötéshez. De gyárilag miért nem úgy van sorkapocs (jelöléssel együtt), hogy ezek a póluspárok egymással szemben legyenek?!
https://public.blu.livefilestore.com/y1p0Xsyy8YqxvdHmetQtiynC1Vg5AcIn5JsPwEU9-HhzDgmjZ0EAXrfNsEBN99PO9czxNJEF0EW8XwvJHG7l1X-6g/20120330286.jpg?psid=1" border=0>

ANTAL GÁBOR

azért van úgy hogy ugyanazokkal a rézapokkal csillag ill delta kötést lehessen csinálni. Rajzold le a tekercseket egy papírra  . és próbálj delta kötést csinálni rá fogsz jönni hogy ha a rézlapokat függőlegesbe helyezed az pont ki fogja adni a deltát  Ha úgy lenne ahogy gondolod akkor csillagba jó lenne de a delta nem lenne egyszerű

s2k5ycubj

Mert nehéz és rossz lenne deltába kötni.

ANTAL GÁBOR

más lyuktávú lapok kellenének és még kereszteznék is egymást (nehezebb  az elszigetelés)

Bicska

Most már lassan röstellem, hogy ennyire nehézfelfogású vagyok.[#rolleyes][#szomoru1] Értem én, hogy mire valók a lapok és, hogy majd a képen látható módon kell majd átforgatni. Csak ilyen formán ugye a kábeleket is cserélgetni kell, hogy U1-U2, W1-W2, V1-V2 legyenek egymással szemben?!
https://public.blu.livefilestore.com/y1pyQhj8qokcWl4wz921JvHbqd8IYQIMTUrr9ZjLog8h3a1b17NyGYidCd9GGpo7bc710474Pfp8hc-Eadvbeq7YA/20120330286b.JPG?psid=1" border=0>

pbalazs

De ha így lennének a tekercsek, akkor a kis lapokkal éppen rövidre zárnád mindhármat, nem? Áram meg nem is folyna, mert a tekercsek közt nem folyik áram, hiszen el vannak szigetelve egymástól.

PSoft

Hagyd békén a kábelokat(vezetékeket)!

Csak az áthidalókat fordítod át a vizszintesen összefogott csillag-ból,a három különállóan,függőlegesen felrakott deltába.
Ahogy rajzoltad pirossal,de a tekercskivezetések(vezetékek) maradnak az eredeti helyükön.

000000000

Remélem ez segít megérteni hogy a búbánatba működik egy egyszerű motor kapocsléc csillag delta átkötése a kis áthidaló lemezkékkel.

http://www.majorgep.hu/files/alkatreszek/bogyiszlo_20070724130500_Kapocslec_bekotes.jpg" border=0>

Bicska

OK, KÖSZÖNÖM! Gondoltam, hogy rosszul értelmeztem, ezért kérdeztem meg most újra a biztosnág kedvéért! Múlt héten Áts Laci leírta a póluspárokat, s minthogy azt nem írta, hogy ezek a tekercskivezetések, és azt hittem ezeketa  párokat kell összekötni![#worship]

PSoft

Köszönöm a reakciókat,tapasztalatok megosztását a #13649-ben mutatott orsó/anya párossal kapcsolatban.

Valóban hat bekezdésű az orsó.
Mérések szerint,nem is metrikus.
Fél colos,12,7mm az átmérője,hatbekezdésű,2,54mm az emelkedése,az összemelkedés így 15,24mm-re adódik.

Úgy van ahogy Kulcsár Zoli is írja,tükrös,hibátlan feületű az orsó.
Biztos,hogy valamilyen korrózióálló ötvözet az anyaga.
Az anya,valamilyen öntött fekete műanyag,mintha lenne benne valamilyen adalék(molibdén/grafit?).

Kicsi(A3)aluvázas gravírgép a terv,illetve annak a hajtása az orsókkal.

Gyula65

Az adatok részben pontosak: átmérő 1/2"
A menetemelkedés=16 mm 6 bekezdés mellett.
Anyaga nem hőálló speciális, jól forgácsolható,hegeszthető, és nem mágnesezhető!
Esztergálással is nagyon szép felület érhető el.

000000000

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni,mert vettem egy laptopot a fősulira majd és eredeti xp van rajta és még nincs telepakolva semmivel szóval nagyon gyors,de nem járt hozzá eredeti xp cd.
Szóval biztos van olyan program amivel a most fent lévő oprendszert + a hardverek működéséhez szükséges drivereket egy az egyben le lehet menteni,kiírni egy dvd-re és ha bármi történne(vírus stb) akkor nem kellene vacakolni az újratelepítéssel.
Még egy dolog:van egy asztali gépem ami valamilyen hibás driver vagy egyéb miatt befagy,mivel lehet egy az egyben leszedni az alaplapon található összes cucchoz a megfelelő drivert?
Ha tudnátok segíteni akkor azt nagyon szépen megköszönném.

4um5b65d

Összefoglaló néven ezeket "backup" programoknak nevezik.
Sok van a neten.