Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

A hátsóra hasonlít,a vezeték és a kivezetés is tök ugyanilyen. *Anyi=Annyi(Szeretek helyesen írni:-)

PSoft

Van valakinek gyakorlati tapasztalata az ilyen orsó/anya kapcsolattal?

Hasított,rugófeszített műanyag anya az orsón.
Mennyire pontosak,mennyire kopásállók ezek az anyák?
Épített már valaki ilyennel?

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/Ors%f3/IMG_3440.JPG" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/Ors%f3/IMG_3442.JPG" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/Ors%f3/IMG_3446.JPG" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/Ors%f3/IMG_3448.JPG" border=0>

000000000

Még annyi,hogy földelést kötelező-e alkalmazni,mert mondjuk hogyha ez a betét beépítésre kerül egy komplett gépbe akkor a gép fém része rázhat?Ha meg csak egy fűtött henger marad az egész akkor nem bajlódok vele,mert a forró hengert tutira nem fogom nyalogatni :-).Magát a hőfokszabályzót azt nem kell földelni,elég hogyha csak ennek a betétnek a 3-ik földelő kivezetését rákötöm a konnektor csatlakozó földelő pöckeire?

PSoft

A palástfűtéseden ott van a harmadik ér,a védővezető.
Tehát,KÖTELEZŐ alkalmazni!!!
Az teljesen mindegy,hogy van-e szándékod a forró hengert nyalogatni,vagy sem.:)

Emlékeim szerint,az AS műszercsalád(AS2,ASM2,ASE2,....)hátulján is ott van a kialakított csatlakozási pont a védővezetőnek.

besirkyjh

Szia

A Gravograph használja ezeket , szerintem tökéletes megoldás .Még a nagyobb IS700 és VX sorozatához is ezt használják .1989-es gyártásu folyamatos , napi szintem valo használat mellett még csere nem kellett .Lényege a kiválo felületi minöségü orso és a POM anya .Kb 2Nm-es léptetökkel van hajtva mind ( párhuzamosan kötött L298-al a végén ) .
Már csináltam ilyet de a direkt vágott POM anya nekem egyszerübb és azt is használom .

Gyula65

Öt éven keresztül,havi 100-150 db-ot gyártottam. A végkiképzését forgácsoltam. Mammográf gépekhez készült. Nagyon kedvező a forgácsolása, mágnes nem fogja. A rugó biztosítja a hézagmentességet. Hatbekezdésű. Egyéb tapasztalatom nincs vele.

svejk

Csak bontottam ilyet, ragasztógépen volt 25 mm össz. emelkedéssel.  
Amit kopik azt utánllítja magának.  
Ha megtalálod a megfelelő műanyagot akkor csak az orsót kell néha cserélned :))

svejk

Richi92 barátom...   néha azért [#falbav] :(
Egyáltalán hogy mersz így bármihez is fogni?

s2k5ycubj

Az a rossz az árammal működő dolgokban,ha nem tiszteled őket hamar megtanítanak a tiszteletre.A földelést és egyéb bekötésre szolgáló szabályokat nyilván nem unalmukban találták ki a készítőik! [#ejnye1][#ejnye1][#ejnye1]

s2k5ycubj

Ja bocs elnéztem a válaszgombot,a Richinek akartam.

mxjj54gxi

Ráhull egy szál csupasz drót a fűtésedre. LE kéne venned róla, mert odaég, de ha megfogod a hideg végét, jól megráz a delej.
Nem nyalogattad, de csak jobb lett volna bekötni azt a drótot, nem?

000000000

Természetesen azért kérdeztem meg,mert ha földelni kell akkor rákötöm a konnektor dugó földelő részére mert én sem szeretem áthágni a játékszabályokat,kipróbálni meg gondolom  te is ki szoktál földelés nélkül dolgokat(csak te nem mered bevallani nekünk :-).A fűtőtest és a szabályzó földelő kivezetései egybe lehet forrasztani és egy közös vezetékkel a földelő pöcökre kötni vagy inkább külön-különkössem rá őket a konnektordugó pöckeire?

s2k5ycubj

Én azért nem próbálom ki földelés nélkül,mert ha test zárlatos akkor az inkább az asztalon derüljön ki mint felszerelve.Volt szerencsém olyan fűtőszálhoz ami ohm mérővel szakadást mutatott ám feszültség alatt kb fél perc múlva csapta le az automatát,földelés nélkül jól működött.

Vasspisti

Sziasztok,

végállás kapcsolókat szeretnék a gépemre tenni Mach3 alá. A mikrokapcsolóimnak két kivezetése van, alaphelyzetben nyitottak. Úgy terveztem, hogy a végállásban +5 V-ot (7805 állítja elő) kapcsolnak majd a 15, 13,12-es pin-re a párhuzamos porton. A kapcsolók bekötése, majd a Mach3 konfigurálása után, a program "Limit Switch triggered" hibaüzenetet ad, pedig egyik tengely sincs végállásban. Megmértem a végállás kapcsolókat, +5 V volt a nyitott kapcsoló párhuzamos port felőli érintkezőjén. Lehúztam a printer kábelt és +5 V mérhető a 15, 13, 12-es érintkezőkön. Nem értem, hogy kerül +5 V-ra a számítógép bemenete?
Ezután lekötöttem a +5 V külső tápot és a mikrokapcsolóra a párhuzamos port földjét kötöttem, a Mach3-ban "Active low"-ra állítottam a bemeneteket. Így már érzékeli a Mach3 a végállásokat, de vannak kétségeim ezzel a megoldással kapcsolatban.
Használhatom ezt a változatot vagy keressek más megoldást?

000000000

Éppen ezért kérdezlek meg titeket(okosabbakat)mielőtt bármibe is belefognék.[#wave][#falbav][#worship]