Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zotykó

zotykó

Kössz már jött segítség.

VViktor

Te már tudsz valamit,elmentél a talira kb 2 órára és elhozod a fődíjat. Valamit már sejtesz :D

VViktor

Torro köszönöm szépen,a rudat :) Mond mivel tartozok?

Torro60

Szia!
Ha tudod használni,akkor használd egészséggel.
A tombola húzásnál Fortuna mellettem volt.(ennyi a történet)

VViktor

sasi

A négy évvel ezelőtti kísérleteimhez a David akkori verzióját használtam. Akkor jól kijátszottam vele magamat és az óta sem foglalkoztam vele. [#schmoll2]

RogerCo

Sziasztok !
Kérdeznék olyat, hogy a készülő forgatómhoz milyen áttétel párost alkalmazzak? Hogy a végén egy jó forgatóm lehessen? egy 100mm-es tokmány van a forgatóm főorsóján.
A lehetséges választék a főorsó tengelyközepén elméleti szögelfordulásra a következő:
Léptetőmotor lépésszám egy teljes körülforduláshoz  / főorsó szög elfordulás egy lépésre:
7200 / 0,05 fok
14400 / 0,025
28800 / 0,0125
72000 / 0,005

Ezek mind félléptetéssel számolva
A kérdés amire most nem tudom a választ mert fáradt is vagyok a tali miatt :) hogy hogyan is viszonyul az átmérőhöz a szögelfordulás? tehát ha a "legrosszabb" esetet nézném hogy 100 mm-es anyag van a tokmányba befogva, ott az egy lépésre jutó mondjuk 0,05 fok az a külső átmérő palástján nézve mekkora elmozdulást jelent?
Köszi:
Roger

xfg6v697j

ebben az esetbet 100mm átmérőnél 0.043631944444....mm egy lépés

xfg6v697j

mármint 7200 / 0,05 fok ebben az esetben

RogerCo

Hümm, az "még elfogadható" :) ? tehát nem érdemes ez fölé mennem a sebesség rovására? :)
Köszi. Roger

RogerCo

Nekem sem megy egyben a válaszadás:)
Nagyon köszönöm.  
De hogy is lehet ezt kiszámolni ?:)
Ívhosszat kell számolni?
Roger

4um5b65d

D*Pi/lépésszám

100 * 3,14 / 7200 = 0,0436mm/lépés

RogerCo

Nagyon szépen köszönöm.

RogerCo

Nem tud valaki valahol beszerezhető Fogasszíj tárcsát T5-ös szíjhoz 15 mm széles és 54 fogút???
Mert vagy kéne a meglévő 60-ashoz egy 54 fogú, vaqy vennem kellene egy 72/40-es párost. :(