Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Boldog ünnepet mindenkinek. Két kajálás között kéne egy kis segítség.
Nem találok rá információt, hogy a gyári csapágyházakat melyik szabvány alapján gyártják. Abból talán tudhatnám, hogy mekkora méret pontossággal készülnek és esetleg azt is, hogy mekkora pontosság elvárt a beépítésük során. A legjobban arra vagyok kíváncsi, hogy milyen pontosra kell munkálni a csapágyházat fogadó felületet. (Egysíkúság, egytengelyűség, szögeltérés, vagy valami.
A Google találataiban nem találok szabvány számot, ezért kérek segítséget.

Szalai György

http://img.diytrade.com/cdimg/467324/11200649/0/1259052686/Buy_Ball_Screw_Support_BK_BF.jpg" TARGET=_fnew>Ja, azt elfelejtettem, hogy golyósorsó végcsapágy házról van szó.

keri

Na a frissítés amit elsőnek le kell tiltani. Nem a legalitás miatt, mert nekem legális van, hanem azért mert szándékosan rontják/lassítják a rendszert, mert túl jól működött. SP2 az utolsó amit szabad telepíteni XP-re. Azon felül csak azokat a pach-eket amikről tudod pontosan hogy mit csinál és hogy szükséged van rá. Lehet hogy macerás, de telepítettem már újra 500db számítógépet miután az automatikus frissítés következtében használhatatlan lett egy létfontosságú szoftver az előző munkahelyemen, viszont a frissítés hiányában bekövetkezett vírusfertőzés SOHA nem okozott komoly gondot, főleg ha fut valami vírusirtó.

keri

Másik, hogy az MS felé akkor legális ha tudod a regisztrációs számot. AZ hogy honnan van a windows, az szinte mindegy, adok én neked legális hologramos lemezt, de sokra nem mész vele szám nélkül.

keri

Ghost recovery USB-s változata bebootol, és ugyan arra a pendrive-ra meg is csinálja az image-et. Én ezt használom most, mert egy csomó hasznos eszköz is van benne, és egyszerű mint a faék. Másik hogy PQ magic-al vígan lehet tilitolozni létező és működő partíciókkal is, ha éppen az kell. Ilyenkor pl. kifejezetten jó, bár én továbbra sem tartom jó ötletnek, hogy egy agyon használt rendszert használatra lementeni. Mindenképpen érdemes újra építeni a szoftvereket, ezt a mentést csak azért érdemes megcsinálni, ha elcseszi az ember, legyen mire visszaállni.

Szerintem is praktikus ha van egy XP esetén 10Giga partíció amin csak a rendszer van. Nálam még a User profilok is a második adatoknak fenntartott partíció van, aminre mentem a rendszer image-eket is. Így szemrebbenés nélkül újrahúzom a rendszer adatok kockáztatása nélkül. Másik előnye ennek, hogy nálam ez a rendszer partíció SSD-n van, így a lemezigényes műveleteket nem fogja vissza, ugyan akkor adatok nem foglalják a drága SSD helyet.

keri

Lehet hogy érdemesebb lenne ilyen gépre inkább WIN7-et rakni.

Nekem sima P4-en 1G RAM-al gyorsabb mint az XP, és mivel nem egy olyan régi tárgya gép, mint az enyém, jó eséllyel driverek telepítésével sem kell törődnöd...nekem is csak a hangkártyát nem kezeli alapból, de vistás driver gond nélkül fut.

000000000

Hogy érted, hogy direkt lassítják? Ennek olyan konteo jellege van.

000000000

Win7 szüz opredszer alat is sok a felesleges szolgáltatás amit ki lehet kapcsolgatni külön is de egy összesitet reg keyel egyszere akár.... amire nincs szükség és lassitja a gép teljesitményt!

zotykó

De jó, hogy pont ez a téma. Van egy nem túl szakítós laptopom, amit jó lenne Mach3-ra használni. Arra, és semmi másra.
Most az XP SP3 megy rajta, és a driver tesztben eléggé csíkos a kép.

A kérdés az, hogy szerintetek érdemes lenne föltenni rá a Win 2000-et?
Mik a trükkök, hogy úgy telepítsem a rendszert, hogy az a legtisztább legyen?
A gépem egy Acer Aspire 1200. 256MB ram, 20GB winyó, és 850MHz-es proci.

2dbfy8y

Ezt olvasd el!
Hátha ez jó ötlet, még én nem próbáltam, de jónak tűnik!
Egy próbát megér!
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Pabl%C3%B3/Asztal/Mach3%20telep%C3%ADt%C3%A9se%20korszer%C5%B1%20Notebook-ra_files/AS3100_normal.jpg" TARGET=_fnew>Mach3 telepítése laptopra

2dbfy8y

2dbfy8y

Na végre sikerült![#nevetes1]
A gépem asztaláról linkeltem be először![#falbav]

000000000

Béni,Köszönöm a videót.
Keri,A reg szám az a cd-key ami egy címkén van a laptop aljára ragasztva?

000000000

Pabló nem tudom ezt hogy is gondoltad ?  
A saját gépemen nincs ilyen file , pedig ez a link oda mutat. [#hehe]

Zotykó-nak
Mellesleg ilyen kis processzorú gépem maximum a Mach2 menne el , de az is elég döcögősen.
Van egy Compaq laptopom hasonló paraméterekkel, de akár hogy is trükköztem sehogy nem lehetett rávenni normális működésre.
Lehet telepíteni laptopra Mach-ot, de soha sem működött annyira megbízhatóan mint egy asztali gépen.
Kimondottan ki is van emelve a program leírásában hogy mellőzni kell az ilyen hordozható eszközöket.

Magi szerinti etalon Driver teszt .  

http://www.hobbycnc.hu/CNC/StandardPC/Acer2.JPG" border=0>

Az általam elfogadható Driver teszt.

http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/CNC/Mach3/Mach3DriverTest.JPG" border=0>