Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bicme92us

Egy orosz motorral ( antennaforgató volt).

000000000

Akkor örülök neki,hogy jó lett és köszi még 1x.

ANTAL GÁBOR

Nem reménytelen.... hanem fiatal. Ha leveszed a deklit hány anyát tudsz megszámolni? Ha hármat akkor gond van, ha hatot akkor ok ( persze csak kis motoroknál igaz, mert ha delta 380 csillag 660 akkor gebasz )  És az "átmenet" az vagy zárlat  vagy rosszul mértek mert van ott ellenállás csak kicsi . ( ne csipogóra rakd a műszert )  3 egyformát kell mérni

Devecz Miklós

Bordás szíjat kellene hosszában felhasítanom, három egyforma szélességre.
Van ennek valami trükje?
Milyen megoldás létezik erre?
Nem szeretném elrontani, mert csak egyszer próbálhatom ki (nincs több).

000000000

3 kivezetésem van az tuti,tehát 3 vezeték jön a motorból fel a kapocslécre,ha jól emlékszem akkor V1,U1,W1.Holnap megmérem majd az ellenállásukat is,de valószínűleg egyforma lesz,mert nekem csipogó módban is mér a multiméter és mindenhol egyformát mértem.

Kicsa

Ha adott a két bordáskerék,én megpróbálnám felrakni a helyére a szíjat (a vezetőperemek nélkül) és úgy jó éles szikével elvágni.  
Egyébként gyárilag ha jól tudom,esztergaszerű készülékben 'leszúrják' őket a megfelelő szélességre.
Hátha segítek valamit...

Sanyi Bá

Ha segít mi régen úgy vágtuk a bőrszíjat ketté hogy befogtunk a satuba egy szikét és kétoldalt megvezettük a bőrt és így húztuk át, csak pontosan kell beállítani a megvezetést.

VighLajos

Valamikor a ྂ-es években magnószalagot vágtunk ketté ezzel a módszerrel: akkor kezdődött a "kazettás" korszak, és az orsós szalag hosszában kettévágva belement a kazettába.
Jó nagy marhák voltunk, így visszaemlékezve, de hát egy tizenéves tele van ötlettel és tenniakarással!
[#vigyor2]

Devecz Miklós

Köszönöm az ötleteket. Valamelyiket kipróbálom.

PSoft

Kérdezd VBody-t a topic-jában.

Ő a nagy "szíjhasogató" .:))

000000000

szerbusztok megtetszet a cncmaró-gravírozógép
látam müködés közben és nagyon megtetszet az lene a kérdése.
hogy szakma nélkül mikép oldhato meg a iparszerüleg végezni ilyen munkát vagy válalkozás hogy nyithatok ha nincs ilyen szakmám?

a hivatal kér bizonyitvány stb

besirkyjh

Aki még nem alszik .

Segitség kellene .

Eagle nyáktervezö PCB-Gcode progiját ismeri valaki ? Az a gond hogy hiába lett átállitva mm-re , a szeszámpályát mégis inch -ben menti el .
Valamit még állitani kellene .De mit ?

zozo

Szerintem először is meg kell tanulni helyesen írni, mert bizony az ennél a szakmánál létfontosságú dolog. Vállalkozás indításának lehetőségeiről pedig az okmányirodában kapsz tájékoztatást. Vannak végzettség nélkül is gyakorolható tevékenységek (mostanában egyre több), naprakész listát kapsz róluk a hivatalban.

s2k5ycubj

Próbáld meg csapágyboltban,nekem az esztergámon 230xl feliratú szíj van és kértem a boltban,erre mondta az eladó,hogy hozzak mintát vagy a szélességet kéne tudni mert ott helyben vágja valamilyen készülékkel.Sajnos nem néztem meg.[#falbav]

000000000

Melyik verziót használod?
Nekem a 3.5.2.11 van, de az jól dolgozik.