Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Gyanítom, hogy hülyére világítod a cuccot és azért nem jó!

Én 6x16W fénycsővel 15másodpercig világítok! LED-el is csak 30másodperc!

000000000

"Gyanítom, hogy hülyére világítod a cuccot és azért nem jó!"
Nem, nem világítom túl, filmnyomáshoz használom és az ott használt anyagok egyikének a leirása: fémhalogén esetén     2 kW:250 sec, 3kW:120 sec,
5kW:80 sec, 7 kW:70 sec, de vannak sokkal hosszabb levilágítási időt igénylő anyagok is.

000000000

Nekem mai napig bevált a HLG tört burás lámpa p20ra lényeg hogy 2db egy más melet minimum nekem 2x250W van beépitve 3...4 perc 30cm röl saját felfujt rétegben a p20 pauston keresztül!
trüköztem jobra balra amire meg sikerült tanulni fotozni lámpateljesitmény stb de a kulcs lépés az a p20 száradás idöben van meg kel várni az a 45perc... 1orát 60...70c fokon!

xg2w6ib9x

Ahogy visszaemlékszem, a P20-as fotólakkal elég macerás és főleg bizonytalan volt olcsón, gyorsan jó minőséget készíteni.
A végeredménybe belejátszott, hogy milyen friss a P20, milyen vastag a réteg, kellőképpen egyenletes-e, eltalálni az optimális megvilágítást, ami viszont függött a réteg vastagságtól stb. és mindehhez még hozzájött, hogy nem is volt olcsó.
Létezik még egyáltalán Positiv 20 ? Gondolom vannak ettől már sokkal korszerűbb technikák.

000000000

magyar p20 szivás is volt fotozni mert az hivány is volt fele árért a németnek!
Hát házi körülmények közöt még szerintem ez az leg részletesebb minöségü teknika persze a szita nyomos még bonyolodik othoni elkészitésre sok sorozatnál az gyorsabb.....

ggdr57dg

Más technológia, elnézést, amit írtam, hobbi szintű nyák gyártásra vonatkozik.

Ellenben P20 létezik, sokan használják is. Csak nem olcsó, de jó minőségen lehet vele dolgozni. A dry fólia túllépett rajta, hobbi szinten sokkal egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb a használata. Tegyük hozzá, hogy a dry fólia is attól lesz elérhető a pórnép (értsd: én) számára, hogy valaki felvállalja a beszerzést, a darabolást és a csomagolást-postázást. Ami nem kis meló.

xg2w6ib9x

Látod erre nem is gondoltam. Most, hogy mondod, amit akkoriban használtunk az tényleg magyar változata volt a P20-nak, mert csak azt lehetett kapni.
Ez hasonló lehet, mint az eredeti Weller hegy, meg a Puskás Tivadar szövetkezet által gyártott pákacsúcs közötti nem elhanyagolható különbség.

mxjj54gxi

Ehhez még én is hozzátenném a magamét:
Az ilyen nagy teljesítményű lámpáknál az élettartamot sokszor még az is csökkenti, hogy milyen irányban áll a térben a lámpicsek!
Sokszor még az sem elég, hogy függőlegesen lehet csak, hanem még azt is előírják, hogy melyik oldala legyen felül (nagyobb hőterhelés).
Szóval tényleg nem lenne marhaság jobban megvizualizálni azt a pilácsot!

mxjj54gxi

És mit csináljak azzal a fajtával, aminek a nyílással átellenes oldalán vastagodik a husa?

000000000

Nem kell elnézést kérned amit te írtál az is teljesen megállja a helyét.

mxjj54gxi

Egyetértek, meg is indult a nyálelválasztásom a képek láttán, majd hamarosan az SI faktorom szökött végtelen felé konvergáló magasságokba, mikor megláttam a rajta levő áramadatokat.

9b6n3fn2n

S.O.S.
Tud valaki segíteni digitalizálásban. Egy 28 cm x 8cm felületet kellene digitalizálni. Legnagyobb mélység kb 3,5 cm.

Szedlay Pál

Van egy vadonatúj 1000W uvh1022-6 lámpám.
Ez egy közepesnyomású higanygőz lámpa.
Kifejezetten UV lámpa. Meg volt még a specifikációja is, de már nem találom.
Van hozzá egy TRIDONIC ignitor ZRM 12-ES/B.
Mi kell még ahhoz, hogy világítson azt nem tudom, de egy CD-n 4mp volt a lakk megvilágítási idő.
Ha valaki fel tudja használni postáért odaadom akkor, ha fotókkal illusztrálja mit épített belőle.
Ezzel talán hozzájárulhatok a fórum színvonalának visszaemeléséhez.
Ha beüzemeli vigyázzon a szemére és a bőrére!!!

PSoft

Azt nem mondtad,hogy levilágításra kell az UV!

Akkor,ha kell az előtét Tiéd a hozzá való E40-es foglalat is az izzóval együtt.:)
Sőt,...a komplett lámpatest(reflektor) is,ha kell.

Így legalább,a Szalai Gyuri szeméből is kihúznám a szálkát,ami jogos is volt tegnap.:))

Lehet,hogy postát se kell fizetned.:))

Írj egy mailt a Tel.számoddal.

xg2w6ib9x

Halihó!
Megint a megfelelő pillanatban értem haza.
Nem tervezem levilágításra használni az UV-t.
Az E 40-es foglalat is szuper lenne, de nem szeretném, hogy szó érje a ház elejét (a kis ujjamat kínálom és letépi az egész karomat [#papakacsint])
Bár, ha belegondolok hogy ha elküldöd nekem a fojtót, akkor a lámpát sem tudod használni, ha nincs lámpa, akkor meg a reflektorra sincs szükséged.
Az udvariassági körök után a válaszom:
"igen,iiigeeen,így kell ahogy a képeken van!!!" meg a többi is.  
De a postaköltség az enyém.
Mindjárt írok mailt.
Üdv: István