Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

hello egy 400w ac yaskava szervo motor 20x5 golyos orson (direkt hajtás)
keresztül mekora tömeget bir mozgatni mefelelöen

15m/min sebeségell,tulterhelés nélkül, profil sinen

000000000

Kipróbáltam,egy 150wattos vonalizzót(reflektort) kötöttem sorba vele,a motor nem forgott valami sokat sztem max 5-10ezret,és a kefék is alig szikráztak,de miért nem forgott 20ezret ami a max fordulata?Ennyire elvette volna a teljesítményét a 150wattos izzó?

000000000

Szerintem a motornak nincs baja.

000000000

De hüle is vagyok,most ugrott be ahogy ránéztem az elektronikájára,hogy én nem egyenfeszről járatom,akkor nemcsoda,hogy nem forogja le a névleges értéket.[#falbav][#wave]

Szalai György

000000000

Holnap veszek 2 kondit a kiégettek helyett és remélhetőleg jó lesz meg lesz is raktáron olyan ami kell.

Szalai György

Ha ezek a motor kefezaj csökkentő kondik, vagy a zavarszűrő hálózat részei, akkor nem kritikus a kapacitásuk. Szerintem 1nF helyett megteszi 470pF-tól 4,7nF-ig bármi.
Vagyis a 102 helyett, a 10% tűrésű E12 értéksorból a 471, 561, 681, 821 vagy a 122, 152, 182, 222, 272, 332, 392, 472 is.
250V~ típus helyett is megfelelő, a 400 V~ is. Tovább fog tartani, mint a 250V-os. Ha befér a helyére.
És ha éppen kék színű lesz, nem sárga, az sem nagy baj.

PSoft

"És ha éppen kék színű lesz, nem sárga, az sem nagy baj."

Bemegy a richy az alkatrészes boltba.
Elétesznek sárga,piros,kék,stb. ilyen biszb@szokat.
Teljesen biztos vagyok benne,hogy először a kékeket válogatja át.
Ha nem talál a kékek között megfelelőt,akkor jöhet csak a többi szín.:)))

Szalai György

Hátha nem neki kell a boltban kiválasztania egy vödör bontott apróalkatrész közül a megfelelőeket.
Talán emlékszik rá a bolti eladó, hogy mit melyik kis fiókjába pakolt és nem ad neki egy esztétikailag kifogástalan fémoxid varisztort.  
Ha a boltban épp nincsen 250V~ 1nF sárga színű kerámia kondi, akkor jó, ha tudja, hogy nem pontosan hangolt körbe kell és más is megteszi helyette.
Estére foroghat a Proxxon. [#vigyor2]

besirkyjh

Szia  

Az kiderült már hogy mitöl durrant el a két kondi ?!
Ok nélkül nem igazán szoktak ezek csak ugy elszállni ( bár pont a kerámia ami átszokott ütni )  .Azért mert sorba volt vele az az izzo még nem ad okot a hibárlan motorra .Ha a hiba oka meg van csak akkor tudsz hibátlanul és biztonságosan javitani is !!

000000000

Sziasztok!
Vettem ma kettő ugyanilyen értékű kék! kondit,bekötöttem,de semmi.Megfogtam és leforrasztottam az elektronikát,visszamentem a boltba és vettem egy 50ft-os ha jól emlékszem 1 A-es graetz-t és működik,le is forogja mostmár a névleges fordulatát.Azt viszont nem tudom,hogy valami féle áramkorlátozás van-e az elektronikába,holnap elviszem egy híradástechnikai műszerészhez és ha azt mondja rá,hogy nincs vagy ti azt mondjátok akkor bennehagyom a graetzt+a két kondit,hogy ne szikrázzanak annyira a kefék és meg van oldva a dolog.1 percnél tovább nem is mertem így járatni,mert nem értewk hozzá és nem szeretném tönkretenni,Ha szerencsém van akkor egész olcsón megúszom ezt a dolgot,egyik ismerősöm szerint a pótméter szokott leggyakrabban tönkremenni ezeken,de azt nem értem,hogy mitől mehetett volna nekem tönkre amikor alig használom,hozzá sem nyúltam amikor lecsapta az automatát,bár lehet hogy nem szereti a rezgéseket ami a cnc üzemmódból fakad.

000000000

Senki sem tudja ,hogy a 13937-ben linkelt kapcsolás valamiféle módon korlátozza e a motorra jutó feszültséget/áramot?Vagy nyugodtan használhatom csak így egy graetzzal?

xg2w6ib9x

Halihó [#wave]
Kéne egy kis segítség:
Tud-e valaki olyan beszerzési forrást ajánlani, ahol szögletes profilú (15x15-ös) forgácsolható műanyag rudat (PA, PVC esetleg textil-bakelit) tudnék venni ?
Elsődlegesen Bp. és Pest-megye környéke lenne jó.
Előre is köszi: István

pbalazs

Fesz korlát nincs benne, a triak közvetlenül rákapcsolja a hálózati feszt az egyenirányítóra.
Áramkorlát lehet a soros induktivitások miatt, de annak inkább szűrő szerepe van.
De ha ilyen a te géped is, akkor meg kell legyenek ezek az induktivitások.