Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

A lemezen vannak casmate infók, csak a progi nincs.

mfrfj8vv3

Szervusz !  

Ha neked DVD-t adtam akkor a casmate is ott kell legyen rajta tömörítve. Amit írtál imgtogcode progim nincs sajnos...

eivmhrm04

Nem tudja valaki hogy miért irja ki a mach *limit swicht riggered* és leáll.Ja és azt sem tudom Z ignored z already higher than safe z setina.Ezek az üzenetben van kiirva.Csak azt nem tudom idáig miért müködött jól/2 hét/.Előre is köszönöm a segitséget.

000000000

Sajnos segíteni nem tudok, de gratulálok a gépedhez!Nagyon jól néz ki, komoly, ugyes megoldás.[#taps]

000000000

Szia Karcsi!
az első üzenet azt jelzi, hogy a gép valamelyik tengelyen egy bekapcsolt végállást érzékelt (helyesen írva: limit switch triggered). A második üzenet értelme a következő: A Config/Safe Z beállítási részben meg lehet adni, hogy a gép hogyan kezelje (pl. védje) a Z tengelyt. Meg lehet itt adni egy olyan, általában pozitív Z értéket, melynél nagyobb értéket programozott módon a gép nem enged meg felvenni. Ezenkívül pl. utasítható a MACH3 vezérlőszoftver arra, hogy a STOP gomb megnyomásának hatására a Z tengelyen lévő marót  a munkadarabból "kihúzza" és egy biztonságosan magasságra (mintegy parkolópályára) állítsa. Ha nem kell ilyen szolgáltatás (mert a Z tengely poziciófigyelését saját magad akarod végezni) akkor egyszerűen töröld ki a Config/Safe Z ponthoz tartozó bejegyzéseket.    

eivmhrm04

3vv2btrhv

sziasztok  
nagy segitséget kérek egy progit kéne feltelepiteni és megnézni hogy müködik -e .
nekem minden körülmények között lefagy , van video hogyan :http://cnctar.hobbycnc.hu/Hunka_tibor/KECSAP/gai/gai.avi" TARGET=_fnew>lefagyás
a progi :http://www.shapeshop3d.com/http://www.shapeshop3d.com/" TARGET=_fnew>progi
nagyon fontos munkához kellene !!

uzahitefr

szia nálam megy!  bár még nem tudom hogy mire tudom használni!!!!

uzahitefr

a gépeddel lehet valami gáz!!!

x4rhew5r3

3vv2btrhv

csak ezt progit nem tudom telepiteni minden mást igen

uzahitefr

hát nem vagyok benne profi, de nem a video kártyád nem birja a dolgokat?

x4rhew5r3

P4-es proc van a gépedben? A wiki-ben írja a követelményeket. Másik lehetőség a windows. Újratelepítés után leht, hogy működne.

3vv2btrhv

p4 oroci 1gb memoria 128 mb video memoria

3vv2btrhv

inkább minden más csak nem ujratelepités