Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Nézd át először milyenek vannak:

www.harmonicdrive.de
www.harmonicdrive.net
www.hds.co.jp
Vagy: https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Pdf-ek/

Aztán pontosan tudod mekkora ami neked kell...

000000000

gondolom nincs mind raktáron :D
olcso  kell jo nagy és erös a legnagyobb áttétellel :)

Szalai György

Szia Péter!
És mindenki.

Köszönöm a hozzászólást.
A planet meghajtó nekem is jó ötletnek tűnik. Az áráról fogalmam nincs, de talán nem mérhető a hullámhajtómű árához. Ha van eladó idevaló példányod, légyszíves írj valamit róla. Mindenképp érdekel.
A T5 fogazású 60 fogú tárcsa kb 6000Ft és kell belőle 3db meg három kisebb + a szíjak. Úgyhogy tényleg vetekszik egy kéz alatt vett golyósorsó árával. Ez a 40/15/80 például egy húszas volt csak.

Elfogyott az időm. A többit délután.
Mindenkinek jó munkát mára.

bmejdz9nu

Sőt... talán még egyszerűbb lenne...
Azt írtad, hogy nagy az orsók emelkedése... 15mm/ford...
Akkor nagy erőket kis forduatszámon kell produkálni! Tehát talán tányér szervó motorok kellenének neked...( palacsintamotor :)
Ezeket azt hiszem pont erre gyártják... Iszonyatos nyomaték és viszonylag kis fordulatszám...
Az Árpinak van ilyenje!!! (ha még megvan...)

PlanetDrive-om nincs de az sem egy olcsóság, hacsak nem tudsz valahol szerezni, vagy megcsinálni... mert ezt szerintem meglehetne...

Nem vagyok "áttétel párti".. :) Oly annyira, hogy ha nekem lennének ilyen orsóim - és mást nem találnák - akkor inkább "bika!" léptetőmotorokkal hajtanám...

000000000

Sziasztok!
Rendszeresen olvastam a"cnczone.com" oldalait(webfordítás.hu) ,regisztrálva is vagyok, de egy idő óta nem jön be az oldal.Mit lehet ilyenkor tenni?

000000000

Megkeresni, hogy mi a hiba nalad. Ket hete napi rendszeresseggel vagyok fennt. Tobb helyrol is.

bmejdz9nu

Nekem ok... Talán újból be kell jelentkezni...

Motoros

Sziasztok!
Hátha tud valaki segíteni:
Hogyan leher .dxf rajzot elmenteni úgy hogy folyamatos vonalláncként mentse, tehát ne használja a szokásos dxf elemeket (radius, kör, stb) és a vonalszakaszok elemi hosszát is meg tudjam határozni. Van e esetleg erre valami progi? A kimeneti fájl formátumnak is dxf-nek kell lenni. Kösz.

Motoros

Ha egy adott dxf-et hpgl-é konvertálok, majd azt visszaalakítom dxf-é  akkor az már majdnem jó, csak a hpgl szabványos elemi szakaszhossza nekem túl finom. Ezt kéne dúrvítani (hosszítani) esetleg erre nincs e valami módszer?

bmejdz9nu

Adobe illustrator vagy EPS-be lemented... WinPC-NC Economy (demóval) csinálsz belőle G-kódot...?
Akkor nincs a HPGL szakaszolás...

Motoros

Igen csak nekem nem g kód kell hanem dxf.

bmejdz9nu

http://www.filou.de/nc/" TARGET=_fnew>Filou ezt tudja....
Emailban adnak 30 napos kulcsot ingyen... addíg full!

Corelt próbáltad?
küld át a file-t hátha én tudok valamit...

2nbj3n5m

Halló Motoros.
A Casmete amit adtam ,szerintem ezt tudja.
De nem tudsz vele dolgozni?
Janko

Motoros

Sajnos sem a corel sem a Casmet nem jó a bajomra, de köszi mert úgy néz ki lassan megoldódik.

bmejdz9nu

Valaki ért az induktív közelítéskpcsolókhoz?
Hogyan működnek ezek? Milyen pontossak? Jók referencia kapcsolónak? Mit kell nézni vételkor?

http://business.listings.ebay.de/Sensoren-Regler_Naehrungsschalter_W0QQfclZ3QQfromZR11QQsacatZ65459QQsocmdZListingItemList" TARGET=_fnew>Rengeteg van a Német Ebay-on...
Némely egészen olcsón...

http://i15.ebayimg.com/01/i/000/b1/d8/f98b_1_b.JPG" border=0>