Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Kristály Árpád

Hallihó Rc!

Légyszíves ted be a linkek közé  a céget....

Aprópó...Lenne egy kérésem: Valamikor tanultam az erőművi feszültségszabályzokról, de az már nagyon régen volt....
Kellene valami irodalom....
A probléma: Szélgenerátor rákapcsolása a villamos hálozatra....több MW.....
Technikai magoldása érdekelne. plusz a törvényi háttér...

Előre is köszönöm!

Üdv.: Árpi

000000000

A lépés tévesztést el lehet felejteni, ha a renszer nem feszül, jók a motor sebesség-myomaték viszonyok stb.
Régen rossz, ha lépéstévesztést tételezel fel egy megmunkálás során.
Egy jól megválasztott szíjnak 12 Nm megse kottyan.

000000000

Tudod, én mindíg a legrosszabbat feltételezem. (Élettapasztalat.)

Öröm amit írsz! [#finom][#eljen]

000000000

Ha villamos energiát termelsz akkor az áramszolgáltató felszereli a csatlakozási pontra a mérést és ez alapján fizet neked.
Na de azért nem ilyen egyszerű ez az egész.
A kvóták már évekre  ki vannak adva.
Hiszen nem lehet ezt úgy csinálni, hogy minden megtermelt ilyen energiát vegyenek át, hisz akkor le kell szabályozni a nagy erőműveket.
De azok meg akkor mennek a leggazdaságosabban, ha állandó terhelésük van.
Hosszan lehetne erről vitázni.
Bemész az áramszolgáltatóhoz és majd megadják a teendőket.
Privát véleményem:
-kár ,hogy a politika áldozata lett a Bős-Nagymarosi erőmű
-az atomenergia fokozott felhasználása (a XXI.század biztonságtechnikájával) lehet megoldás energia igényünkre.
A finnek már rájöttek erre ( nem hajlandók az erdeiket eltüzelni)

Szalai György

Itt néheted az adatlapokat.
http://www.datasheetarchive.com/search.php?t=0&q=ee-sx4&manystr=&sub.x=10&sub.y=9" TARGET=_fnew>EE-SX405
Mindkét SX405 adatlap érdekes. Az egyiken a tokozások vannak, a másikon a karakterisztikák.
(Előerősitő, trigger, kimenő tranzisztor. Nem is gondoltam hogy ez ennyire komoly eszköz.)

bmejdz9nu

Ebben egyetértek veled... márhogy villanyt csinálni vétek "tűzeléssel"...

bmejdz9nu

Hűha milyen szép ára van... és specko...

bmejdz9nu

RC
Ha jól látom van olyan cég aki méretre csinál acélbetétes fogas szíjakat?
Adatokat adnak meg? weblapjuk van? Címük? ... Jó lenne...
Jó lenne specifikációk is, hogy pl. x Nm erő hatására 1000mm 0.xxmm-et nyúlik... neked van?
Hány fajtát tudnak?

Szalai György

Szia Árpád!

http://www.undp.hu/oss_hu/tartalom/kiadvanyh/kiadvanyh_body/csinaljukjol/csinal_pdf/csj_18.pdf" TARGET=_fnew>Ezt már olvastad?

Ha nem, akkor ez jó indulásnak, hogy elvegye a kedved a villamosenergia szolgáltatói hálózatra termeléstől.

ra8nsmk6w

Egy érdekes felhasználási lehetöség amit nem látok egy alkalmazásban sem. 3-4 éve, hogy egy problémás környezetbe kellett folyadék szint szabályzást készitenem, én a Balluff kinálatából választottam a refexiós száloptikát.Nem volt gondom vele(csak a megrendelönek, az árával)

bmejdz9nu

Ez nagyon jó... belenéztem és majd végig olvasom...

Én már megtettem az első "zöld" lépést...van egy 50W-os napcellám...  
Kiszámoltam az élettartamra a "nyereségességét"... 300 Euro volt a cella... és azt vettem alapul mintha éjszakai árammal töltenék egy akut...:)
Soha nem jön meg az ára! Még a fele sem.
Így nem eladó az ÉN(!) áramom :)

De! Jó érzéssel fog el hogy a kertvilágítás ingyen megy... ha kell - ha nem... kb. 2000db LED-el... nagyon szép...

Szalai György

Lehet, hogy nem egyforma célú felhasználásról beszélünk.

Az enyém saját célú, hobby felhasználás, gépbontásból származó, használt alkatrészekből, sokad kézből vásárolva, számomra is megfizethető pénzért, vagy sk. bontva (Pl. 200-500Ft/kg.) Így nincs megoldhatatlan finansziális nehézség.
Az én fő problémám, hogy család, főállás, ügyelettartás, más hobby stb. mellett, legyek ott és akkor, amikor kell.

A Te eseted megrendelésre gyártott berendezésről szól, esetleg garanciális kötelezettségekkel terhelve. Ez nagyrészt kizárja az általam igénybe vett, sokszor bizonytalan minőségű (és eredetű) alkatelemek használatát. A magas beszerzési összeg és a vele járó gyártói garancia ment meg téged a megrendelő kártérítési igényével szemben.

Más helyzet. Vagy nem jól gondolom?

ra8nsmk6w

"Lehet, hogy nem egyforma célú felhasználásról beszélünk. "
Ez igy igaz, csak egy lehetöséget irtam, hogy még mire alkalmazható.Ugy gondolom a Te fő problémád többségünk problémája, beleértve magamat is.

HJózsi

Pl.: http://www.fogaskerekek.hu/hun.htm" TARGET=_fnew>Rák és Rák Bt.
én náluk veszem, de a weboldaluk, ... szóval nem tökéletes ... http://www.metal-modul.hu/index.php?telephelyek" TARGET=_fnew>ZÉKA Ékszíjáruház méretezésre rá kell kérdezni, acélszálast készítettek nekem is gyakorlatilag másnapra.

Nemrégen téma volt a fórumon és volt még egy jó link doksikkal...