Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Üdv mindekinek !

El tudná nekem valaki magyarázni, hogy mi értelme van a microstep módnak?

Mi a különbség a 400 és a 16000 között?

Már szétböngésztem a netet, de mindenhol csak a vezérlők tulajdonságai vannak leírva, az nem, hogy mire való, és hogy hogyan állítsam be.

Előre is köszönöm. Béna vagyok :)

000000000

Elolvastam a mach3 kézikönyvet.
49.oldal.

Tényleg béna vagyok :)

Szalai György

Jóóóóóó Rrrrrrrreggelt Vietnáááááááááááám!
Szép napot mindenkinek.
Bocsánat, csak eszembe jutott a film és annyira jó volt, hogy nem tudtam megállni idézet nélkül.

Na jó összeszedem magam.
Behúzó mágnes. Jó nagy. Nem dicsekvésből mondom, (dehogynem) nekem is van pár darab, csak kisebbek hatalmas fénymásoló gépekben is szeretik őket alkalmazni gumigörgők odahúzására, én meg leszedem. Legutóbb nyákmaratásnál használtam az egyiket ráncigálni a panelt a maratófürdőben, hogy gyorsabb legyen a folyamat. Ezzel a tele vödröt is emelgethetném, a panel meg állhatna egy helyben.

Az elektronika a kicsikhez nincs. Ekkorához biztosan azért jó, hogy ne rántson akkorát a tápon, amitől a trafóban kiegyenesedik a tekercs. Ha a trafó ki is bírná, az egyenirányító már nem biztos.
Van egy Bosch szögbelövőm, az is elektronikusan vezérelt mágnessel működik. Hatalmasat üt. (CNC kovács műhely?) Készíthetnél elektromos szögkihúzót. Úgy nem alakulhat ki sz…r helyzet áramszünet esetén.

Felkelt a nap megyek golyósorsót fényképezni.

Jó mulatást.

bmejdz9nu

Jó reggelt Magyaroszág!
#1561... Behuzómágnes... már kitököltem...
A "dobozka-vezérlő" a behuzás (2A/24V) után a tartóáramot vissza veszi 24V/0,35A-re... utólag logikus... :) lehet, hogy korlátozza az áramot is... mert ennélkül "ívet" húz amikor ráadom e feszt...
De mindezt úgy teszi (azért olyan bonyolult belül), hogy "akármilyen" gyorsan is lehet rángatni vele...
Azt még nem tudom mire lesz jó... de vannak elképzelésem... pl. elektromos munkadarab leszorító...stb...
Olyan egység ez mint egy pneumatikus munkahenger, csak nem kell levegő hozzá... tehát egyszerűbb felhasználni...
Volt a német eladónak még kettő... "magamévá" tettem...

http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/Schlemm-Wickelmaschine/Korbspulen.htm" TARGET=_fnew>Itt van egy elég érdekes felhasználási ötlet...
Még nem jöttem rá mi az amit készít ez a német... valami antenna? :)

http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/Schlemm-Wickelmaschine/Bild7.jpg" border=0>

Szalai György

Korbspulen mint madzag tekercselő.
Hát, nem tudom ahhoz minek ekkora technika.
Mert német és van neki?

A mágnesed 10kg-ot bír. Egy vödör víz súlya. Leszorítani nem sovány az. Oda pneumatika dukál. Talán valami habot.  

bmejdz9nu

Kis kar 1:10... áttétel... akkor már 1000Nm... és persze csak 1,5mm...  
De lehet, hogy pinceajtó retesz lesz belőle... :) Találtam képet ahol HF motorral nyákfúrásnál... Z tengelyt játszik...

000000000

Szalai György

A nyákfúrás az jó ötlet. Oda úgy is luxus a golyósorsó. És a Z előtolás nem sebesség szabályzott, hanem nyomóerő szabályzott lehetne.

svejk

Szerintem fúrásnál fontos az egyenletes előtolás. A 0,7- 0,8-as keményfémfuró nem hiszem hogy díjazná az odalökést.
Pneumatikát az oké ott lehet a keresztmetszettel a sebességet állítani, és a nyomással az előtolás erejét.
Nyákfúráshoz a lineáris motor lenne ideális....
Varsányi Peti barátunknak biztos az is van :)

bmejdz9nu

Ez jó! Olyat csinálni mint a scennerből csináltak... de ez aztán tudna nagyot csapni...

bmejdz9nu

http://wwwab.fh-wedel.de/hwdesign/fertigung/Bilder/bohrkopf.jpg" border=0>

Persze HF motorral csinálják... azaz 60.000rpm-el... szerintem ekkora fordulatnál... megy mint a vajba a fúró..

http://wwwab.fh-wedel.de/hwdesign/fertigung/bohren.htm

bmejdz9nu

Sajnos lineáris motorom (még) nincs... :)
De nem olyan durván megy mint egy mágnesrelé... egészen finoman... ahhoz képest...

bmejdz9nu

http://sites.inka.de/heliscan/plunger/plunger.htm" TARGET=_fnew>Motort csinálni belőle? vagy dugattyús gőzgép imitátort? :)

Kristály Árpád

Hallihó Péter!

Nekünk gyerekkoromban volt ilyen motorunk...
mint kiskölök nagyon tettszett amikor a tengelyen lévő érintkező akkorákat szikrázott mint a fr....(megszakító)

Fater mindid elzárva tartotta mert kissé életveszélyes volt...
emlékszem egyszer sikerült nélküle kiprobálnom...
hát rohatnagy szerencsém volt...azóta persze már sokszor....úgy merázott....
Enyi.... jó volt egy kicsit nosztalgiázni...szegény öregem már hat éve nem éll....

Hallihó!

bmejdz9nu

Gombhoz a kabátot...[#nyes]
Van/lesz 3 ilyen behuzó mágnesem... majd találunk neki "méltó" feladatot ....