Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Jaj... beindult! Mágnessel megy! Micsoda technika... max. 2mm-en belül ki-be kapcsol és a LED világít rajta (jól kontrolálható)
A tápfesz polarítása meg nem számít? Váltóról is megy? Ezt hogy csinálja? Fülemhez tartva hallani ahogy kapcsol... csak egy egy érintkező párt írnak de "morse" kapcsolóként is ok... Kicsi és jól szerelhető... felszerelhető tartót is adtak hozzá... és kicsike az egész! Spéci steckerek és hosszabító kábel is van hozzá... 2-3 Euró darabja... jó vételnek lehet nevezni... :)
Használt már valaki ilyet? Melyik írányból szereti a mágnest? minden irányból kapcsol...

2vkx6unz

Megnézve az adatlapot kiderült, hogy a mit vettél egy tokozott reed cső. Nem elektronikus hanem elektromechanikus eszköz, ezért nem érdeles a polaritás. Ilyeneket használnak risztórendszerekbe nyitásérzékelőnek. Természetesen vn belőle morrse és csak nyitó illetve csak bontó. Nagy áramot nem lehet vele megszakítani! Egyébként minden jobb riaszótechnikával foglalkozó boltban kaphatsz hasonlót 400-és 1000 forint között.

bmejdz9nu

De ezen van pl. egy LED... váltó áram polarításcsere... 10-30V tartomány... persze Reed...

2vkx6unz

Ok, egy plusz led még 5-8 forint + egy ellenállás 2 kisker áron ;)
 De nem cikizni akarok. Mágneses érzékelőket csak akkor érdemes használni forgácsolás esetén ha a vas vagy mágnesezhető anyagok forgácsolására nem kerül sor. Egyébként a reed nek vitathatalan előnye a mechanikai védettség, de hasonlóan jó lehet a hall elemes érzékelő. Én gondolkodtam a befúrható nyitásérzékelő alkalmazásán mint végálláskapcsoló.

bmejdz9nu

Ezek ilyen tokozásuak, olcsó volt... de nem hiszem, hogy a Rexroth ezeket olcsón adná ...
Védett helyen lesznek.

http://i22.ebayimg.com/04/i/000/b4/36/bfa7_1.JPG" border=0>

Szalai György

Befúrható nyitásérzékelő?

Na ilyennel még nem találkoztam. (Csak felragasztható nyúlásmérő bélyeggel.)

Irhatnál róla kicsit többet.
Esetleg adatlap.

2vkx6unz

Inkább küldök egy linket ;)
http://www.riasztobolt.hu/index.php?page=products&category=406

Itt van több féle kivitel. Én úgy terveztem, hogy a szánokat rögzítő véglapba befúrom és vel szembe a szánra teszem a mégnest. A meghúzás elengedé kb. 8-10 mm távolsából már megtörténik így van egy kis tartalék a szán biztos megállíátásra.  
Péter képé telnézve amit vett valóban megéri a 2-3 Eurót.

msas

Üdv  
Azért a befúrhatót nem ajánlanám, mert a fém szerkezet miatt nem megbízható.
Fémre létezik tokozott, az olyan 7-800 HUF körül van, csak elég nagy a külméret(kb, 20x10x45 mm
A másik Sanyi

Szalai György

Köszönöm igy már világos.
http://www.cotorelay.com/html/dry_reed_switch_selector_guide.htm" TARGET=_fnew>Miért nem használtok ilyeneket

2vkx6unz

Még én sem használok csak amikor a gép konstrukción gondolkodtam mint végálláskapcsoló felmerült mint lehetőség. A 1553-ban közölt linken van néhány alumínuimba tokozott is. Probléma akkor merül fel ha a vas szerkezetű a gép vagy az érzékelő közvetlen környezetében van vas. Első elképzelésem egyébként az volt hogy és még mindíg nincs elvetve, hogy poliuretánból építem a gépet illetve egy részét.
György kérdésére válaszolva ilyenek vannak a befúrható érzékelőkben is csak esetleg lassabb és nincs ilyen precíz adatlapja, viszont szép műanyag tokban vannak, gyantával kiöntve ;) és még mágnes is van hozzá ;)
Viccet félretéve természetesen lehet használni ebben a formában is csak a rögzítését kell megoldani pl. egy nyákba építeni.

svejk

Sziasztok!
Ha már mágnes:
Tudok adni 200 Ft-ért mágenes érzékelőt a következő kivitelben.
Typ. OTIS AAA608J1
Galvanizált sérgaréz tokozás,  
40mm hosszú, 10x 1-es menet a teljes hosszon
végében egy piros led
Kb. 30 cm vezetékkel (átm. 4mm, 3 eres)
ipari kivitel, műgyantával kiöntve
tápfesz 10-39 V
PNP tipus (tehát a + tápfeszt kapcsolja a kimenetre)
NEM reed csöves!
Hall érzékelő van benne meg a feldolgozó elektronika.
Csak az egyik mágneses pólusra érzékeny)
Egy adtt erősségű (átm.12 x 10mm-es hagyományos kis hangszóró mágnessal bekapcsolás kb. 5mm, kikapcsolás kb. 9mm )
Én marha induktív érzékelőként vettem meg őket, aztén itthon kiderült mágneses :(
Gyanús volt hogy olcsó:(
Majd viszek a talira.

2vkx6unz

Szia!

Hány darab van? minimum 6 érdekelne.

svejk

bmejdz9nu

Hozd! kiváncsiak vagyunk!

bmejdz9nu

Jajaj... vettem egy húzómágnest az Ebay-on... olyan olcsó volt és "csillogó", hogy nem bírtam ellenálni... Tudjátok a gyűjtőszenvedély :)
Megjött... kétszer akkora mint gondoltam... a szállítási költséget sem fedezte az ár :)
Elektromos WC-tartály lehúzó lesz belőle... :)

24V-ról próbáltam, tuti... behúz... szépen, gyorsan, de nem csattanva!
Van hozzá egy vezérlő doboz... 24Vbe - Magnet ki... 2 IC benne? Mire való a doboz?  
Mire, mikor használják ezeket? Kb. 3 Kg...  

http://i3.ebayimg.com/02/i/000/b3/a0/2205_1_b.JPG" border=0>

HUBMAGNET von EMT
"Hub 15mm 24VDC Betriebsspannung I00% ED und Verhinderung von Induktionsspitzen in Verbindung mit der Elektroniceinheit ohne Elektronic 25% ED leicht lösbarer Gabelkopf
Hubkraft ca, 100n=10Kg, Strom ohne Steuerung 650 ma Mit Steuerung zuerst 650 ma nach ca 1 Sekunde 100 ma bei 24VDC."