Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem bicikli lánc.
Régi behemót nagy Minolta fénymásoló rendszer lánca és spéci fogaskereke. 3 darabból illesztettem össze, hogy elég hosszú legyen a lánc. 680 mm a két tengely közötti táv.
Gyakorlatilag nem nyúlik, a fogaskereken  lett kicsi kopás, ezt a lánc feszítővel lehetett korrigálni.
800-1000 mm/perc-el dolgozik, de mart alut is Ferm maró motorral.
A második gépem alu megmunkálását vele csináltam.
Néha kíván egy kis olajat, csedes , pontos.
Most az egyik haverom használja.

000000000

Ezt csináltam a plazmánál.
X1-X2 között csapágyazott tengely viszi át a hajtást (1560 mm).http://magiist.fpn.hu/Kepek/cnc-plasma%20003.JPG" border=0>

000000000

800-1000 mm/perc az X portál mozgása vagy a lánc futási sebessége?

000000000

Igen, ez jó, csak nekem orsóim vannak, (X1 X2) és igen nagy a nyomaték a 12 Nm miatt.

000000000

000000000

Azért meg lehetne oldani akkor is a merev átvitelt, ha már nem akarsz mindkét odalra motort feltenni. Egyébként miért nem?

000000000

Szép széles szíjak ezek! Erősített is netán (acél)?  
Hol lehet ilyet venni, mi a méter/ára (kb)? Na és a kerekeké (kb)?

Nem tudod véletlenül mekkora a szíj nyúlása? Biztosan számoltál vele Te is, hossz/erő/mm -ben szokás megadni (vagy másként).

000000000

Ja most látom, neked csak szinkronozás miatt kell az összekötés.
Akkor tökéletesen elég a szíj hajtás.
A plazmán majd 5 m egyoldali szíj és oké.

000000000

Félek a szinkroneltolódástól, amit a lépesvesztés okozhat (befeszülés). Vagy nem kellene?
Másrészről most egy nagy mocim van. A kettőt (összesen 24 Nm) sokallanám, meg aztán két motorhoz 2 vezérlő dukál. Te rá mernéd kötni egyre?
(Persze Te az egyik -ha nem A- legbátrabb vagy itt!!!) :-)

000000000

Gyöngyösi a cég, csak most nem tudom a nevét, de holnap megnézem számlán. Ma szólsz és másnap ott a szíj.
Igen acél betétes.
Barátságosak az áraik.

000000000

- Nem, nem csak szinkronizáláshoz kellene.
- Igan, de a plazma nem is 200 Kg

Az viszont érdekel, hogy a szinkronizálás kevesebbel is beéri! Ez tökéletesen logikus is.

000000000

000000000

Ha erősebbet akarsz arra is van szíj.
Nekem a plazmához bőven elég.
Ha akarod megadom, hogy én milyen szíjat tennék, azán eldöntöd, hogy bevállalod-e.

000000000

"és a 6 tengelyes megmunkálót. "
Fúúúú! Ez elkerülte a figyelmemet! Nem kaphatnék előzetest (nem a rend őreitől)?

000000000