Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

mex

Nyomás alatt kompresszort nem szokás indítani, erre van egy külön tehermentesítő szelep, ami a felpörgés időtartamára nem a tartályba, hanem a szabadba engedi a termelődő levegőt. Az automaták határesetek, de a C-s jelőlésűek bírni fogják.

RogerCo

Köszi:) Megnézem majd mi van feltéve az óra elé...
Igen erről a megoldásról valahol olvastam, hogy egy visszacsapó szelepen keresztül tölt ? És az induláskor az egyik ágát egy mágnes szelep a szabadba engedi? Ez az?
Roger

s2k5ycubj

Lényeges,hogy a motor csillag-deltás-e az adattáblából kiderül.Ha az van rajta:220/380 akkor csak csillagba lehet 3 fázisra kötni,akkor viszont nagyot fog rántani indításkor.A másik,el szokták engedni a nyomást álló motornál a kompresszorból vagy mechanikus vagy elektromos szeleppel,mikor megáll az a szusszanás amit hallasz.Az ipari nagyobbakon már elektromosan van egy spec erre való szelep. Ha van nem használt kompresszorod arról le tudod szerelni,ebben csak egy golyó meg rugó van,a kis csöveket kell összekötni egy t elosztóval és kész.

RogerCo

Az adat tábláján csak 380V van feltüntetve...

s2k5ycubj

Akkor durva teszt kell: kösd be deltába üresen a motort és nyomd föl az automatát,ha leveri csak csillagba megy. Mindjárt teszek fel képet.

s2k5ycubj

Először a szelep Majd az adattábla:

000000000

Az ilyen 380voltos deltás motor csillagban 660volt lenne.
Ezeket lehet csillag delta kapcsolással indítani.

000000000

Én még nem láttam 1140 forgó motort 50hz-en

s2k5ycubj

s2k5ycubj

Azért fotóztam le mert a régi evigeken érdekes táblák vannak...

RogerCo

Jaa, a fordulatszámot természetesen elírtam. 1440 Majd világosban csinálok képet az adat táblájáról, és felteszem. Viszont van egy 3.6 Kw-os szintén EVIG motorral szerelt Kettős 350-es köszörűm. Azon mondjuk csillg/delta kapcsoló van, de az megy nálam.

ROger

RogerCo

Sziasztok, reggel fotóztam :)
Először a jól elkopott adat tábla, és a mmotor, és a légsűrítő.
http://cnctar.hobbycnc.hu/RogerCo/2012_03_07_kompresszor/Adat_tabla.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/RogerCo/2012_03_07_kompresszor/PICT1095.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/RogerCo/2012_03_07_kompresszor/PICT1096.jpg" border=0>

Roger

000000000

Először is nézd meg hogy a kapocslécre ki van fejtve az mind a 6 kivezetés.
Ha ez megvan akkor a helyedben építenék hozzá egy mágneskapcsolós csillag delta indítót hogy nem tépje le a villanyórádat.
Ameddig csillagban indul a motor addig egy segédérintkezőről húzassad meg a lefúvató szelepet hogy a fel tudjon pörögni a szerkezet.
Miután felpörgött és átvált deltára a segédérintkező is bontani fog és így a szelep bezár és visszacsapó szelepen keresztül tölteni fogja a tartályt.
Havernak építettem egy frekvenciaváltós kompresszor hajtást , de ott a frekvenciaváltó vezérli a lefúvató (tehermentesítő szelepet)  

RogerCo

Okés ha hazamentem megnézem mi van a fedél alatt:) Egyébként lehet venni "készen" ilyen csillag/deltás mágnes kapcsolót ? :)

keri

Apámnak ugyan ilyen összeállítása van. 16A-es 1 fázist megrántja de nem csapja le. (fénycső kialszik egy pillanatra :D)
És nyomás alatt is elindul könnyedén :D
Csak az ékszíj szokott megcsúszni ha túl laza.