Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

j99i206if

Egy sacc per kb árat tudsz esetleg? Gondolom hosszra vonatkoztatott forint/cm-ben mérnek. Nézegettem cégeket, de konrétan árakat nem tüntetnek fel, általában ajánlatot köldenek adott munkára.

keri

Google https://docs.google.com/viewer?hl=hu&url=http://metrisoft.hu/static2/pdf/vizvago_arlista_2009b.pdf" TARGET=_fnew>második találat. :)

Kb, ezek az árak mindenhol.
Igazából flexxel sem olcsóbb vágni, csak ez gyorsabb és szebb.

j99i206if

Ok, köszi. Végülis nem megfizethetetlen űrtechnika, érdemes vele számolni, mert horribilis mennyiégű munkaórát meg lehet spórolni így.

sasi

Régen foglalkoztat a gondolat, hogy ki kellene próbálni, mit tesz a hidrogén fluorid a dry filmmel, de a tettlegességig nem jutottam el. P20-at nagyon régen próbáltam, ők nem szerették egymást.
Némi reményt kelt, hogy a film lúgos kémhatásra reagál, a HF viszont erősen savas, talán nem vesznének össze...[#whatever]

Örömmel olvasnék tapasztalatokat a témában.

svejk

PC guruk!
A mai alaplapokon az LPT csati egy -talán 20 eres- szalagkábellel csatlakozik az alaplapokhoz.
Ez a csati "szabványos" kiosztású szokott lenni?

Vasspisti

Szia Svejk!

Mostanában nem foglalkozom PC-vel. de még a P1-es korszakban találkoztam eltérő alaplapi bekötéssel, az egyik géhez jó volt ugyanaz a szalagkábel, de a másikhoz nem. Az LPT port  csatlakozóinak természetesen egyforma volt a  kiosztása, de az alaplapokon más volt a szalagkábel bekötése.

besirkyjh

Mi régebben két félét használtunk .
A préselt vége egyforma mindnek de az LPT csatinál volt különbség .Az egyik soros a másik párhuzamos bekötésü volt .A soros egymásután alul felül alul felül , mig a párhuzamos alul végig utánna vissza fordult a felsö sorra . Lehet van ilyen eltérés a maiaknál is ?

svejk

Megnéztem egy ASROCK alaplapét. alapjában véve hülye vagyok, mert a szalagkábelre préselhető DSUB25-ös és tüskesor aljzat csati meg is adja a sorrendet.  

svejk

Persze így a 26 eres szalagkábel is adódik.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/LPT_alaplap.JPG" border=0>

kmajer

AC servo motorra kellene encodert illesztenem,
hogyan tudom az U,V,W pozíciót pontosan beállítani?

Sz.József

Hozzáértők segítségét kérném...
Mi a különbség a  következő két inverteres hegesztő között:
-1- kontakt AWI-s, MMA/AWI átkapcsolóval
-2- kontakt AWI-s, MMA/AWI átkapcsoló nélkül
Persze a pici kapcsolót leszámítva... :)

HJózsi

Tibor45 tud segíteni, áram minimumot kell keresni ...

keri

Csak tippelni tudok.
Más a gyújtás felfutás meg a letapadás gátlás, esetleg az ív vezérlés beállítása.

Amin nem lehet átkapcsolni általánosabb, végeredményben biztos könyebb/szebb vele hegeszteni, amin átkapcsolható.
A profi AWI esetén 5-6 paraméter van amit tudsz állítani azon felül, hogy átkapcsolható a két üzemmód, és adagolja a gázt AWI-hoz.

Sz.József

Kössz az infót.
Ezek szerint a "bosszúságmentes" ívgyújtást segíti a átkapcsolós típus... (ahogyan írtad, gyújtás felfutás/letapadás gátlás...)
Nézve a különböző típusok adatlapját nem mindegyiknél említik meg kontakt AWI üzemmódot.

s2k5ycubj

Próbáltam egy nem átkapcsolóst és kb 1/2 percel az ívfogás után míndíg levette az áramot,mert a pálcához az a tuti.A másik,hogy a kontakt ívgyújtásnál nagyon nagy árammal indít és "lehegyezi" az elektródát.A kevésbé korszerű és tudású típusokkal nincs ilyen baj.Nekem átkapcsolós van és nagyon kis árammal indít direkt a elektródahegy élettartama miatt.Nagyon más minkét állásban,ha teheted átkapcsolóst vegyél! Most mindenki akciózik,érdemes körülnézni.80+ Áfáért már sokparaméteres gázkezelős pulzusost lehet kapni.