Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Ja és az hf gyujtású már,kompletten pisztollyal.

nyiszi

Én ennek a segítségével cseréltem le a Fanuc motorokon az encodereket Yaskawa encoderekre. Mind a 6db tökéletes lett.
http://cnctar.hobbycnc.hu/nyiszi/Encoder%20csere%20600x800.JPG" border=0>

kmajer

keri

Lehet awi-ni mindegyik inverteressel, de az igazi ha direkt arra valót veszel. Ezek már pisztolyról vezérlik a gázt általában, meg manapság teljesen általános az érintés mentes gyújtás. Ez önmagában klasszisokkal könnyíti a hegesztést.

keri

Nekem egy régi van, az nem veszi le, de tény hogy gyorsan eszi a wolframot.

Majd alkalmasint olyat akarok amivel lehet alut hegeszteni, ez meg megy sima pálcásnak.

Sz.József

"kb 1/2 percel az ívfogás után míndíg levette az áramot,mert a pálcához az a tuti"
A "levette" az mit jelent?
Csökkentette, vagy kialudt az ív?
Van gyakorlati tapasztalatod, ilyen "80 ezres" kategóriával?
http://hegesztestechnika.superwebaruhaz.hu/item/80348" TARGET=_fnew>Pl. egy ilyennel?

s2k5ycubj

Csökkentette az áramot kb 1/3 al,az ív nem alszik ki ilyenkor.Nekem a képen lévőnél egyszerűbb van,csak átkapcsolóval.Próbáltam már ilyet,nekem nagyon bejött.Keress olyan boltot ahol ki lehet próbálni a cuccokat,fontos,hogy tudd jól kezelni a gépedet.Ha bunkók egy boltban én mindig odébb állok.A trakis-hetrával (bolt)nagyon pozitív tapasztalatom van ilyen téren is!

s2k5ycubj

Ha a pálca gyorsan fogy(nem csak a hegye) túl nagy az áram a vastagsághoz képest,használj vastagabbat.

keri

Ja, annyira nem fogy, csak a hegye kerekedik le néhány gyújtás után. Van vastagabb pálcám, szóval ha nagy az áram cserélek.

s2k5ycubj

Csak érdekesség képen,hülyeségből rákötöttem a co gépre az awi-pisztolyt és meglepődtem,hogy szebb varratot csinált mint az inverter de az ívtávolságra nagyon kellet figyelni,mert nem megy utána a fesszel.

s2k5ycubj

Talán http://www.expressz.hu/gep-szerszam/femipari/hirdetes-30413800/" TARGET=_fnew>ez érdekelhet,hamar el szokták vinni ezeket.

h2o

Sziasztok!

Volt már szó a lineáris kocsik tisztításáról.
A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy beáztathatom-e hosszabb időre az egész kocsit - műanyag alkatrészeivel együtt - petróleumba, vagy gázolajba? Egyik sem károsítja a műanyagokat? Ha mégis, akkor ezeket mivel célszerű tisztítani?

keri

Mivel kenve van gyárilag is, talán illik neki bírnia a gázolajat.

Én etanollal szoktam még, ecsettel letakarítani, csak vigyázz a golyókra, tálca felett csináld.

sasi

Elkallódott a 125 W-os HgLV UV lámpám fojtója. Újat nem akarok venni, inkább előtét ellenállással (égővel) akarom megoldani az üzemelését. Milyen teljesítményű égőt válasszak, hogyan kell kiszámolni?
[#szomoru1]

RogerCo

Sziasztok !
Olyat szeretnék Tőletek kérdezni, hogy neki kezdek majd egy "kiegészítő" kompresszornak. Annak idején vettem egy TK-200 as kéthengeres olajkenésű, víz hűtésű (ikarus) kompresszort, most sikerült szereznem egy 4KW Evig motort. Az adat táblája eléggé oda van, de talán 3x9 A-t látok rajta 1140-et forog. A kérdésem: A 3x10 amperes kismegszakítóimmal mennyire van rá reális esély hogy elfog indulni a motor? Leginkább nyomás alatt ?
Mert amikor indulnia kell, akkor azt egy 1F 2.2 Kw os kompresszor fogja vezérelni. Ez is kéthengeres 50L-es tartállyal.
Remélem érthető voltam.
Köszi:
Roger