Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

mxjj54gxi

Nincs.
Minálunk csak HP és utóda, Agilent van.

000000000

Nekem van egy OWON, teljesen jó. Arra kell használni amire kitalálták. 2x25megás.

000000000

Ez rendben is van de sok a változo a paraméterezésben!
Nehéz dönteni és csak 1x lehet ami nem kis befektetés ha rosszul sül el !

doil

Tud valaki abban segíteni hogy mekkora szervó motor kell egy 40 es átméröjü 60as anyával 1200 hosszú orsó meghajtásához a + súj kb 35-40 kg  
DC Szervóra gondoltam csak nem tudom mekkora kell hozzá és azt sem tudom mekkora áttétel kell :( béna vagyok :(

Béni

Van egy Acer TravelMate 2490 laptopom, ami a következő hibát produkálja:
Egy pillanatra felvillan a kijelzőn a kép, aztán eltűnik. Bizonyos billentyűre újra bekapcsol, de csak egy pillanatra.
Külső monitorral működik jelenleg.
A hiba nem hirtelen, hanem fokozatosan jött elő. Először csak bekapcsoláskor néha-néha, de  most már állandó.
Mi lehet a probléma? Érdemes lehet belenéznem komolyabb elektronikai ismeretek nélkül?  

000000000

Lehet chip-set túlmelegedése okozta forrasztás repedése produkálja a hibát. Nézd meg hogy egy bizonyos területen ha nyomod a billentyűzet gombjait akkor jelenik meg a kép. Ha igen akkor "chipset BGA reflow". Szerintem vidd el inkább egy kifejezetten laptopokkal foglalkozo szervizbe. Lehet otthon is játszani vele, ha már csináltál ilyet, de ha nem én nem ajánlom. Én már forrasztottam ilyet forró levegővel infrával ill. homemade infrával egy 1000W kültéri projektorral.

Béni

Ha lenne megbízható, nem átvágós szervízről tudomásom, akkor már rég elvittem volna. Ráadásul a délalföldön csak felvevők vannak, valódi szervízről még a szakemberek sem tudnak. Pest, vagy Székesfehérvár. Oda küldözgetik.

pbalazs

A video tartalom megy el, vagy csak a háttérvilágítás?
Ha külső monitorral jó, akkor én a háttérvilágításra gyanakodnék...

000000000

Igen, pbalazs-nak igaza van, lehet csak a világítás megy el, mikor nincs kép egy lámpánál oldalfényben mozgatva próbáld megnézni hogy van e kép rajta.

Béni

Köszönöm a tanácsokat, megnézem!

mxjj54gxi

Ha csak a háttérvilágítás megy el, akkor valszeg a lámpa öregedett el benne.
Lámpát ki lehet szerelni az LCD-ből (rommá kell szedni az egészet, de kivehető), és a Sini kft-nél hosszra és átmérőre  azonosítva kapható, ha szerencséd van, pár ezresért.
Reméljük, hogy nem a háttérvilágítás invertere ment ki, mert azt macerásabb javítani.
A háttérvilágítást kb 2mm átmérőjű vékony neoncsőszerű, ún. CCFL cső adja (Cold Cathode Fluorescent Lamp), általában egy alul, egy felül, élvilágításban. 1000 volt körüli feszültséggel gyujtják, azt állítja elő az inverter. Ha csak az egyik is elöregszik, leold a védelem, és egyik sem világít.
Ha cseréled, célszerű mindkettőt egyszerre.

Béni

Nos, megnéztem. Nagyon úgy tűnik, hogy a háttérvilágítás a bűnös. WinXp bejelentkezéskor egy pillanatra felvillan. Valóban olyan a jelenség, mintha valami letiltaná.
Tehát ez esetben mindenképp csere alkatrészre lesz szükség, ha jól értem?

000000000

Az inverter sem olyan nagy dolog, elég sok típusnál azonos, vagy nagyon hasonló. általában a kijelző alatt van ahol a logo szokott lenni. A keret eltávolítása után általában hozzaférhető.

mxjj54gxi

Szerintem igen.
Ha egy elemlámpával szélen ügyesen rávilágítasz a bekapcsolt, de sötét kijelzőre, olvasható a rajta levő ábra, szöveg, stb. Ha az ott van, akkor nem a kép ment el, csak a háttérvilágítás, és akkor élnek az előbb elmondottak.

Béni

Igen, látható a kijelzés, még csak rá sem kell világítani.
Köszönöm a tanácsokat!
Most már legalább tudom, hogy merre tapogatózzak.