Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Lehet repedt a szalag folia is alaplap+ monitor összeköt!

000000000

Sziasztok. Van egy gravírozóm és motorizált szintező asztalt akarok beletenni. Ha veszek léptetőmotort akkor azzal megtudom oldani, abból azt hiszem 8szál vezeték jö ki, ha semilyen vezérlést nem használok, csak simán gombokat azzal megoldható? A menetesorsót hogy csinálnátok? Átmenjem a gravírozógép alatt? Az asztal mellé nem férek hogy csak az anya liftezzen. Ötletek?

2nbj3n5m

szerbusz.nem egészen értem,hogy mit szeretnél?
Van egy pantográf gravírozod, és ezt szeretnéd
"motorizálni"? Hobbycnc.hu és a baloldalát tanulmányozva.  
Janko

besirkyjh

Szia  

Nekem ugyan ilyen gondom volt egy asztali LCD vel és két kis 3,3pf kondit cseréltek benne és azota semmi gond vele ( azt hiszem 1Kos vagy nagyobb volt , kék szinö és füstös volt az oldala ) .Ingyen javitották :)  ( mondjuk pár éve az enyém volt a szerviz :))

besirkyjh

besirkyjh

Keress inkább csak unipoláris motort ( 5 vagy 6 vezetékes ) és a tekercseket egymás után kapcsolva lehetséges a léptetés egy forgo kapcsoloval ( kurbli szerü )is , nem a legszebb de müködik :)
Inkább rajzolj valami elképzelést hogy mi fér el és jobban látjuk mi is .

000000000

A kék lenne majd az asztal. A fehéren kívül nem tudunk menni. A téglalap ahol lyukas ott szívja el a levegőt, két oldalt van hely. Ha nagyon muszáj egy asztal sarkán fellehetne áldozni egy menetes orsónak. Átlóban gondoltam hogy a jobb alsó és a bel felsőbe tenni egy-egy orsót és szíjjal átkötni, de milyen motorral hajtatni? Vagy valami jobb ötlet. Olyan 80mm-et kellene fel-le mozognia.  
http://kepfeltoltes.hu/120312/grav_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

besirkyjh

Ablaktörlö motor csibával ,ezzel hajtani 4 menetes szárat ami egy egy csapágyban végzödik és az asztal 4 sarkágoz van rögzitva ( a csapágyház ) a menetes szár anyáit ( hosszitott metrikus anya ) fixen rögziteni egy also asztalhoz és ehhez képest történne az emelés .Ettöl egyszerübbet nem tudok .Ha lényeges a pontos pozicio akkor léptetö vegy szervo motor és szoftver vagy mikrocontroller .

besirkyjh

Most nézem a magasságot 100mm vagy cm ?
100mm-ben nehéz elhelyezni 80mm mozgást !

000000000

mm-ben írtam minden méretet!! :)

000000000

De akkor te úgy gondolod hogy az a gravírozó alatt kimenni a menetes orsó?

besirkyjh

Máshol nincs hely , vagy bele log a munkaterületbe vagy emelni kel a burkolat magasságát .Számolj kicsit :van az asztal vastagságod - orso anya - csapágyazás - szij kerék - hajtomtor .
Ahhoz hogy legyen kb 80mm tiszta mozgásunk még hozzá kel adni sokmindent pl a fent leirtakat .
Még az esetleges megvezetésröl nem is beszéltünk , ha szijat teszel hajtásnak affor az probálja összehuzni az orsokat , ezt meg kel akadályozni mert befeszül .

Miért lenne fontos a motoros emelés ?

Szalai György

100-80=20mm. Ebbe a 20mm magasságba kéne, hogy beleférjen az egész emelő szerkezet.
http://www.dontscrapit.com/Kansas-/Industrial-/American-lift-2200-hydraulic-lift-table-48X48-used.php5" TARGET=_fnew>Ebbe a laposba csak egy keresztkaros emelőt tudok beleképzelni.
A többi megoldás mind vagy kilóg alulra, vagy nagyon-nagyon drága több lépcsős, dugattyús, pici hidraulika.

xg2w6ib9x

Üdv Mindenkinek !
Segítséget kérnék szépen.
Tud-e valaki olyan folyasztó szerről, ami megkönnyíti a spiáter forrasztását ónnal ?
Köszi.
Üdv: István

000000000

Olyan ónom van ami kimondottan alumínium forrasztására való, azzal meg lehetne próbálni.
Sajnos a spiáter avagy ahogy kevésbé ismert zamak tartalmaz alumínium mellet cinket és kis mértékben rezet is.
Ezek segítik a forraszthatóságot, míg az alu is szimplán forrasztható csak forraszanyag alatt kell kapargatni a fémet hogy nem kapjon oxigént.  
A múltkor saválló anyagot forrasztottam össze alumíniummal a poén kedvéért mezei 60/40 ónnal hogy megmutassam aki tud annak semmi sem akadály.
Igaz a savállóhoz kellet használni 1 csepp foszforsavat, de utána úgy futott rajta szét az ón hogy öröm volt nézni.