Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Mindent arra kell használni amire való...

000000000

Szerintem valamit félre értettél mert nem a fröcskölő anyagtól égtem össze hanem az ívfénytől.
Azt vettem észre hogy sokkal erősebb az UV sugárzás ezzel a gázkeverékkel.  
A legkisebb fedetlen bőrfelület is 50-60 másodperc alatt annyira megég mint ha napoznék egész nap.  
Pedig nem vagyok egy érzékeny bőrű.
Hegesztetem már más gépeken is , de azokon nem volt ilyen durva.  

s2k5ycubj

A hegesztéshez kell a védőfelszerelés,a "két pöttyös" co hegesztésből szokott másnap, a borzalmas éjszaka után a szemészet jönni...

000000000

Hülye azért nem vagyok és pajzs nélkül nem szoktam még két pöttyöt se csinálni.
De az azért durva hogy 5centi hegesztés után nem bírom levenni a pólóm mert akkor is látszik a nyoma hogy hol volt rajtam  [#idiota]
Nyáron 40 fokban tetőtől talpig be kellet öltözni hogy az ívfénytől ne legyek grillcsirke.
Míg a szomszédom gépével egész nap hegesztettem a kovácsoltvas kaput és kerítést rövid gatyában félmeztelen és még bőrpír sem volt.
Ezt nem tudom hová tenni, pedig csak a gázkeverék a különbség.    

s2k5ycubj

Nem ismerem a co gázt,soha nem volt még.Rögtön argonnal kezdtem,igy nem tudom összehasonlítani. Én szinte mindig beöltözök,de kesztyű és pajzs 100%ban van rajtam. Szerintem az awinak durvább a sugárzása,attól már égtem le pólón keresztül nem egyszer.

Vetesi75

Jó az észrevételed, "Corgon"-nal magasabb az ív hőmérséklete.

s2k5ycubj

Nem használsz túl nagy áramot a dróthoz képest?

000000000

Ez a legkisebb fokozat amit tud a gép maximumon még a 10-es lemezt is átégeti [#hehe]
Majd megmérem lakatfogóval mit tud a gép alapjáraton.  

Szedlay Pál

Nekem csak egy Fronius TransTig 1750 Puls van itthon, de a 10-es lemezt meg sem próbálnám hegeszteni vele, csak 170A. Viszont már vedlettem én is úgy mint a kígyó, hülye módon asztalnál egészen kis árammal kicsi alkatrészt hegesztettem pólóban kesztyű nélkül. Majdnem bőrgyógyászat lett belőle. Azóta ilyen hülyeséget már nem csinálok.

s2k5ycubj

Lehet,csak gyökölés és több rétegű varrat kell.

s2k5ycubj

Érdemes lenne triakos,tirisztoros szabályzást tenni a fokozatok mellé.Meglepődsz egy áram visszacsatolásos vezérlés milyen csodát a varrattal.

Szedlay Pál

Nekem ebben nincs rutinom, bár több száz oldalt elolvastam már a hegesztésről, de nem olyan könnyű ez sem mint amilyennek látszik. Láttam már olyan varratot rozsdamentes anyagon amit AWI-val készítettek, hogy leesett az állam. Csak ez az emberke 15 éve napi 8 órában ezt csinálja, ez is egy szakma és mint az összes többi ez sem könnyű. Én meg csak néha hobbyból, na ez meg is látszik, de próbálkozom.

s2k5ycubj

Az biztos,hogy nehéz kenyér a hegesztőké!

s2k5ycubj

besirkyjh

86-ban a Láng-gépgyárban a turbinák kondenzátor falait 65-ös gyökkel kellet nekik feltölteni :(  
A Finneknél a 2x 65mm-es titán ötvözet falat vágták ki plazmával , szintén kondenzátor ( kb 6x8m/ fal és ebböl  4db/turbina ) .
Kemény melo az és érteni is nagyon kel hozzá mert mentünk a repedés vizsgáloval és ha gond volt és javithato akkor vissza kellet gyökölni ( nekem :(  ) de erre talán egyszer volt példa .