Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

9b6n3fn2n

Teljesen igazad van. A cnc megmunkálás előnye nem feltétlenül a gyorsaság( legalábbis nem minden esetben, talán a díszítő faragványok megmunkálására ez különösképpen igaz) hanem a pontosság. Egy nagy előnye lehet az automatizált másoló marónak, hogy nem kell melette állni.

keri

Acélok jelölését nem értem, illetve a jelölést értem, csak nem tudom összehozni.

Felhívtam egy megmunkáló céget. Itt általában olyanokkal dobálóztok hogy C30, C35, C45. Mondom hogy nekem c45-ös kell, ő meg mondja hogy S355-öt ajánlja mert a C35 drága.
C45 az sima szénacél tudtommal, 0,45% széntartalommal, Az S355 szerkezeti acél 355Mpa folyáshatárral.

Mi köze egymáshoz a kettőnek?

Egyik összetétel, másik felhasználási és szilárdsági adat. Nyilván jó nekem ez utóbbi anyag, de mi az összetétele?

nvnshmpmn

Mennyire drága? Mondtak árat? Ugyanis én is szeretnék venni C45-ösből egy-két szálat, különféle méretben.
Még azt nem tudom, hol vegyem, meg egyáltalán hol állnak szóba az emberrel, ha csak keveset venne?

5z7aew5x

A s355 egy finomszemcsés, hegesztehető szerkezeti acél. Ezeket az acélokat nem célszerű, nem szabad a lágyítás vagy a feszültség csökkentő izzítás kivételével, hőkezelésnek alávetni.
A C sorozatú acélok, nemesíthető acélok. Tehát felhasználhatók az abból készült alkatrészek hőkezeléssel és anélkül is.
A hőkezelésről  
http://www.sasovits.hu/cnc/irodalom/hokezeles.pdf" TARGET=_fnew>itt olvashatszbővebben.

svejk

400-450 Ft/kg közt mozoghat most.
Olyan qrva soxor leírtam már hogy http://hidracel.5mp.eu/web.php?a=hidracel" TARGET=_fnew>Hidracél, hogy nyilván töbet nem is teszem, mert szerintem még senki nem volt képes felhívni őket. :(
Csak sírni,sírni, hogy nem adnak itt-se meg itt-se csak egész szálat...

No itt adnak akár 10 cm-es darabot is, sőt szerintem el is küldik futárral.

5z7aew5x

A bronzker Kft. forgalmaz C sorozatú acélokat. Tikpikusan 1 métert hajlandóak adni mint legkisebb mennyiség. A legutóbbi ajánlatub szerint:
35x25 3000mm húzott C45 lapos acél rúd .
50x15 3000mm húzott C45 lapos acél rúd .
50x50 1000mm hengerelt C45 négyzet acél rúd .
70x70 1000mm hengerelt C45 négyzet acél rúd .
100x100 3000mm húzott C45 négyzet acél rúd .

keri

Ja annyira nem drága, de én 300kg-ban gondolkodok.
Sima szerkezeti acél 300ft/kg körül van, a rozsdamentes meg 900ft/kg, a c45 valahol a kettő között lehet kizárásos alapon.

RogerCo

[#eplus2]
Laslie Webshopja még nem indult el ?:)))

keri

Annyira nem mondtad el sokszor, mert nekem új :)

Köszi [#eljen]

keri

Adnak rövidebbet is, de nem emlékszem hogy 1kg vagy 1000forint volt a limit. De nem is ez a lényeg, hanem hogy adnak emberi mennyiséget, de nyilván nem fognak 10mm-es acélcsőből 3mm-es szeletet eladni, ha neked alátét kell :D

5z7aew5x

Azért írtam ki az ajánlatból a méreteket, hogy lásd miből mennyit adnak, mint minimum.[#circling]
Egyébként a rozsdamentesnek olyan 1200-1400 Ft körül van kilója, igaz hogy ez italinox-os ár. Mostanában KO36-ból kellett néhány munkadarabot drehálnom, azért emléxem rá.[#taps]

VighLajos

Szevasztok!
Ha már acélokról van szó...
Egy kezdő kérdése:
Faesztergáláshoz milyen anyagból lenne alkalmas kést készíteni?
Mivel nem százszámra készülnének (3-4 darab 20-25 cm-es szálról van szó), így az alapanyag ára nem a legfőbb szempont...
Előre is kösz a válaszokat.
Üdv:
Lajos

keri

Én sima HSS esztergakésből csinálnám.
Abból van a hagyományos csigafúró is
De ah tényleg csak egyszerhasználatosra kell, akkor bármilyen vastagabb acélból köszörülhetsz ami  nem görbül el, csak edzed meg az élét, és utána fenjed borotva élesre.

mxjj54gxi

Egy árral tudok én is képet árnyalni: rozsdamentes átmérő 15 rúdanyagot vettem Bronzkerben pár hete, és 1600 kilója plusz áfa.

mxjj54gxi

Én kopott reszelőkből csináltam.
Vissza kell lágyítani gázlámpával, utána lehet flexszel nagyolni, lekapni róla a recét, majd visszaeddzeni, és azt visszaereszteni.
Eztán lehet élezni.
Baromi olcsó, egy méh telepről fillérekért megvan egy heti játszadozás alapanyaga, ha valamit elrontasz, nem szentségelsz, kidobod, veszed a következőt.