Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszi!

Sima fényképből mi az amit lehet készíteni?
Tudnál mutatni pár képet?

000000000

000000000

Van egy 16 csatornás Digital Video Recorder-em ami látszólag tökéletesen működik.
Egyedüli problémám hogy IP hálózaton keresztül csak pingelni lehet, de a Web felületére nem birok belépni.
Érdeklődnék hogy valakinek esetleg van ehhez a típushoz leírása vagy firmware frissítése.  
A típus Pinetron PDR-H1603
Sajnos a honlapjukon már nem találtam róla semmit.  

Szedlay Pál

Végig nyálaztam a netet, egy orosz csevegőbe is ez volt egy srác problémája, Ő sem talált és neki nem tudtak segíteni. Remélem neked nagyobb szerencséd lesz. Én sem találtam semmit róla.

x4rhew5r3

Melyik telefon van nálad? :):)

tiggersoft

Routereknél szokott előfordulni, hogy a belső táp kondiai kiszáradnak és nem hajlandó beengedni a webes felületre. Kondicsere után hibátlanul működnek.

Szedlay Pál

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szedlay/csavar.jpg" border=0>

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Mi a neve annak az eszköznek ami hasonlóan néz ki mint a fent látható vázlaton.
Vertikálisan van egy tengely és rajta egy mart, vésett, köszörült mindegy milyen megmunkálással egy "valami?" amit ha körbe forgatok a tengelynél fogva akkor lineáris mozgásra bírom a vízszintesen lévő "? valamit, fogaslét orsó?" a lényeg, hogy önzáró legyen az eszköz, nem kell, hogy pontos legyen +-1mm per/fordulat.
Kicsit óvodás a leírás, de aki érti az válaszoljon, aki nem az ne kritizálja, mert nem tudtam jobban leírni.

Szalai György

Na… próbálom úgy, ahogy kérdezted.
Az önzárósság, a kapcsolati szög és a csúszósság kérdése. Ha kell, hogy jól csússzon, akkor sajnos nem lesz önzáró.
Amit szeretnél, azt szerintem úgy hívják, hogy nagy veszteségű, ferde fogazású, fogasléc mechanika.

ANTAL GÁBOR

Mikroszkópok tubusmozgató mechanikájánál lehet találkozni ilyesmivel : De nem önzáró csak magától ( az önsúlytól) a tubus nem csúszik le de erővel eltolható. Szerintem a fogasléces mechanika nem lesz önzáró. De ha a hajtás mondjuk kombinálva van egy önzáró elemmel ( pl csiga) akkor igen. A nagy oszlopos fúrógépek emelő mechanizmusa például egy fogasléccel kombinált csigahajtás

000000000

Erre speciel nem gondoltam, de ki is próbálom mivel PC táppal megegyező a 20 pin-es csatlakozóval van rajta a táp.
Próba képen csinálok egy tápegység cserét.  
Kösz a tippet !  

000000000

Sajnos a tápegység tökéletes, nem ez a probléma vele

tiggersoft

A belső tápjára gondoltam. Szinte minden ilyen cuccban van egy pár inverter ami a különböző feszültségeket állítja elő mint a pc alaplapokon a procinak és egyéb alkotóknak. Tehát a készülék belsejében keress "fáradt", felpuffadt, gyanus kondikat. Bár ha már úgyis megbontod érdemes teljesen átkondizni mivel nem egy nagy költség. 105c-os low esr kondikat használj.

000000000

000000000

Pár smd kondi van benne, de ezeken semmi gyanúsat nem lehet látni.
Nem hinném hogy lenne benne plusz táp az alaplapon mivel a táp előállítja 3.3v 5v -5v 12v -12v feszültségeket.
És nem is láttam benne olyan alkatrészt ami tápegységre vagy ezektől eltérő feszültségre lenne szüksége.
Mellesleg az összes funkció tökéletesen működik csak hálózaton keresztül nem lehet elérni , de mégis pingelésre meg válaszol az eszköz.
Attól tartok hogy a firmware sérülhetett.  

000000000

Sajnos nem ez az.  
A típus Pinetron PDR-H1603  
2006-ban gyártották, de azóta maximum 3-4 hónapot működött.