Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem kormol az az egészben a legjobb.
Az elején azért van füst ameddig bemelegszik, de a fa is füstöl ennyire.

svejk

Ismerem a technikát, az autószerelő haveromnál együtt fejleszgettük az olajkályhát. Legnagyobb gondot az alapanyag változó minősége okozta.
Bizony néha a szergej labdába sem rúghatott mellettünk :)

000000000

Egyelőre nem én használom ezt a szerkezetet , de nála még nem láttam füstölni.
Biztos túl jó a fárad olaja [#vigyor2]

4um5b65d

Áhááá, szóval innen vagy Te olyan tájékozott Mici Mackó ügyben is.... :))

svejk

Szalai György

Ez a pellet is csak egy úri huncutság, amivel kihúzzák a városi népekből a garast.
http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/100123826/Second_Hand_Used_Flat_Die_Pellet_Press.jpg" TARGET=_fnew>Ez a fajta taposómalom miért jó, azt tudja valaki?
Mert ez kevésé préseli össze a fűrészport szerintem. Csak attól lenne célszerűbb tüzelőanyag a pellet mint a fűrészpor, hogy tömörebb. Egységnyi térfogatban több energiát tárol.
Faszerész ismerősömnél helyben képződik a fűrészpor és a forgács. Egy részét eladja, veszik az őstermelők az állatok alá.
Ki sem találta még a világ a pelletáló gépet, mikor ő már maga építette fűrészporos kályhával fűtötte a műhelyt és fölötte a lakást is.  
(Ha ezt láthatta volna Kármán Tódor, tökéletesíthette volna a szilárd hajtóanyagú startrakéta elképzeléseit.)
Ha ugyan annyi meleget ad a fűrészpor, mint a belőle készült pellet, akkor minek kidobni az ablakon a sok pelletálásba fektetett villamosenergiát?
Ésszerűbb olyan fűtőberendezést készíteni, amiben minél jobb hatásfokkal, szabályozhatóan elég a fűrészpor.

000000000

Ebben igazad van, de ahogy írtad "amivel kihúzzák a városi népekből a garast. "
És az úri népek nem piszkolnák be a kezüket azzal hogy minden nap tömködjék a kályhát fülrészporral.
Nem beszélve arról aki megengedheti hogy pellettel fűtsön az ennyiből akár gázzal is fűthet.
És a másik probléma a fűrészporral hogy nem kis helyet foglalna egy fűtés szezonnyi belőle.  
Egy zsák kb egy nagyobb vödör pellettel lenne egyelő.
Szerintem kicsit túl van ez a dolog misztifikálva, hogy nagyobbat tudjanak kaszálni a kereskedők.    

keri

Köszönöm mindenkinek a pelletes hozzászólásokat.
A pellet valóban a tömörsége miatt jobb mint a fűrészpor. Ezen felül kezelni is egyszerűbb főleg egy automatizált rendszerben. Ahogy Pál mondja úri nép vagyok és nem akarom bepiszkolni a kezemet [#hehe]

Hogy többe kerülne mint a gáz? Csak ha boltban veszi az ember. Én a hulladékokat akarom bedolgozni, és mivel passzívházra törekszem csak a leghidegebb napokban kell ezt begyújtani. Ja és gáz sem lesz a házba. Próbálok közmű függetlenségre törekedni.

ra8nsmk6w

Automatizált pellet tüzelésnél nagyon fontos, hogy a pellet minősége "állandó" legyen. Máskülönben nem sima ügy, főleg nem on-off rendszerben. Sajnos a kisláng-nagyláng sem olyan egyszerű mint egy főldgázos vagy elektromos fütésnél.Mindenképpen kihivás. Amennyiben a nyersanyag adott akkor belevágnék még én is pedig nagyon sok ösz hajszálat köszönhetek az öko tüzelésnek

Szalai György

Passzív ház = Amiben nagyon kevés energiát használunk fel, mindent a házon kívül készítünk elő, (mert úgy nem számit bele a ház energia egyenlegébe) és készen visszük be a házba. [#confused]

Szalai György

A leg energiatakarékosabb a semmi, és a semmit tevés. Jól tudják ezt a Zen Buddhisták.
http://kungfu.sport.hu/pdfek/Kinai/Taoizmus/Benjamin%20Hoff%20Micimacko%20es%20a%20Tao.pdf

Szalai György

Majd inkább igy.
http://kungfu.sport.hu/pdfek/Kinai/Taoizmus/Benjamin%20Hoff%20Micimacko%20es%20a%20Tao.pdf" TARGET=_fnew>Olvasd Te is a klasszikusokat, hogy megvilágosodjál. (36. oldal.)

svejk

Azt hiszem nem kellett volna a pokol főnökét a falra firkálnom:(
Ma reggel bazi nagy pukkanással és áramszünetet okozva bezárlatosodott az olajradiátorom fűtőbetétje.
Béke poraira...

keri

Passzív ház azt jelenti hogy nem az utcát fűtöm hanem a házat, így elegendő a kényelmes meleg tartásához az ablakon besütő nap, és az egyéb elektromos fogyasztók termelte hő.

Viszont a nap van hogy nem süt, ilyenkor jön jól ha az ember be tud gyújtani valamivel. Ezt megtehetem a hőszivattyúmmal, kivágott fával, fosszilis gázzal, vagy a ház körül felhalmozódott és kényelmes formában elraktározott hulladékkal.

És ha a feldolgozáshoz azt felesleges áramot használom, amit a napelemeim termelnek a fogyasztásomon felül, és nem rossz hatásfokkal akkuba vagy hálózatba pumpálom, akkor máris értelmet nyert a pellet, mint energiahordozó.

Tudod ez úgy van hogy tojok én a jegesmedvék és sötétzöldek fejére, nekem az a lényeg hogy hosszútávon ne legyek kiszolgáltatva az oroszoknak, a kéményseprőknek, állambácsinak, mocskos kapitalistáknak, azaz létbiztonságom legyen hosszútávon, amit jelenleg pénzért nem feltétlenül tudsz megvenni.

Lehet hogy most sokba kerül beruházni, de 80 évesen amikor kiderül hogy ugyan járna nekem nyugdíj de nem jut, vagy az únió kitalálja hogy a Malévhoz hasonló okokból le kell kapcsolni Paksot, az oroszok hirtelen duplájára emelik a gáz árát, akkor fogom még áldani az eszemet, hogy a házam a bedobált reklámújságokkal meg a kertben növő gazzal befűthető. Tudod mint a MasterCard reklám. Pellet kazán 300ezer forint, meleg lakás egy gazdasági összeomlás alatt megfizethetetlen :D

Lehet hogy a környező kóbormacskákból főzöm a vasárnapi pörköltet, de lesz víz, villany fűtés.

Végül lehet hogy nem a pellet lesz a befutó, de tájékozódni lehet, nem?

svejk

2/3-ig volt benne az olaj, nem ez lehetett a gond.
nincs valakinek véletlen egy ilyenbe való 2 kW-os betétje?