Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Nahát akkor Ti egész másképp csináltátok.
Volt egy 100-120mm átmérőjű 30mm magas acélgyűrű aztán arra tettük rá a kenyeret.
Ez volt a távtartó. :)

u3xrz0cut

esetleg sült gesztenyét???

nvnshmpmn

Én még előszeretettel sütöttem nyárson is a kenyeret. Úgy, hogy kinyitottam a kályha ajtaját. De ezt nem nagyon szerette a család, mert kijött a füst.[#hamm]

nvnshmpmn

Azt is nagyon jól lehetett sütni rajta.

nvnshmpmn

Most egy ideje megint van fatüzelésű kályhánk. Olyan kandalló-kályha keveréke. Öntöttvas a teteje. Majd azon sütök, csak ilyenkor a gáz megy inkább, mert az a kis kályha magában kevés lenne ebben a hidegben.

4um5b65d

Lehet azon sok mindent.

Rozsdamentes lemezen csináltam már rajta bacon+tojás sütést is.

u3xrz0cut

baccus, egy jó tükörtojást még a letakarított szeneslapáton is sütök a kazánba.....

000000000

Az első munkahelyemen az asztalosműhelyben a nagy dobkályha tetején homokba sült a krumpli,becsavartam alufóliába úgy nem száradt ki annyira.

u3xrz0cut

de a platnin héjában sütött krumplit, nem űbereli semmiféle gázsütő...

u3xrz0cut

u3xrz0cut

Lehet hogy kellene egy nosztalgia tali télviz idején???  CNC+retrógasztronómia....

s7manbs8

Itt aztán megy a kis pecsenye sütögetés ... :)

zozo

Régen a cégnél egy kisöreg mindig sütögetett a nagy vaskályhán, és minden nap feltett egy kanna
vizet teának. De mire a teára sor került volna, már főtt benne kolbász, tojás miegymás. Ha meg
kolbászt főzött volna magának, akkor meg biztosan benne főtt hosszában egy méretrevágott acélbowden-szál.

svejk

PB kizárt, mire bemelegszik a 14 m2 addigra ki kell nyitna az ajtót mert elfogyott az oxigén.

svejk

Ezen a variáción sokat törtem a fejem, de egy kicsit félek a gáztól úgy általában...

Mennyivel kellenek kisebb fúvókák?
Mennyire van állítva a nyomásszabályzó?
Hány m2-t fűtesz vele, és hány napra elég?
Gondolom 5 kW körüli a konvektor.