Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

may47wb

000000000

És nem gondolkodtál a tangential cutting funkción?
a videódon a végén látni az önbeállós módszer hibáit.

robroy007

műszer olajozni szokták a profi üvegvágókat

000000000

Már másodjára kóstólgatsz!
Elösször az autós ideiglenes biztimbe kötöttél bele, amikor a Sneci-féle servót próbálgattam.  
Valami miatt nem csípsz engem, pedig egy rosz szavam nem volt még hozzád.
Szerintem kerüljük egymást!

000000000

Ha kóstolgatni akarlak akkor azt észre fogod venni.
Minden tiszteletem a személyeddel és a munkáiddal szemben.  
Igaz vannak kisebb rögtönzések például az az ominózus autós biztosíték, de azt se kellet volna véresen komolyan gondolni.
Ez a lájkolást meg hagyd meg a 12-éves faxbúúkon nevelkedett nemzedéknek és a saját szavaiddal mond el a gondolataidat.
[#eljen] Ebből a senki nem fogja megtudni hogy mire is gondoltál.
Maradtam tisztelettel.

000000000

Hol látsz itt lájkot? Csak egy felfelé mutató ujj, ami elég régóta létezik. Azt hiszem már a rómaiak is használták. [#vigyor0]

Szalai György

Most én vagyok a négerbárány?
Csak szólok egyet felelőtlenül, erre Te, tőlem 78km-re, abbahagyod a DC motor kísérletedet.
És még ki tudja, mi minden történt a világban, ennek hatására.
Ma kocsikáztam 180km-t Tompára, sarkköri időjárásban, egy 40kg-os vasdarabért, csak a hobby kedvéért. Meg sem merem mondani mi az, nehogy megint negatív események láncolatát indítsam el.
(Az M5-ön és az 55-ösön, csak amit láttam, négy autó összetörve és négy az árokban. A legbátrabbak már reggel nyolckor az árokban voltak.
Keserű méz ez a HOBBY CNC.

000000000

Csak hogy tisztában legyél mi a a lájk.  
http://m.blog.hu/so/socialbeing/image/zombi-facebook-like.jpg" border=0>

000000000

Tudom mi a lájk. Egy gomb, amivel facebookos ismerőseidnek jelezheted, ha tetszik valami, illetve segítségével a facebook követni tudja, hogy mi tetszik neked és személyre szabott reklámokat küld. Ilyesmit nem látok itten.
 Látok viszont un. hangulatjeleket, amelyek elég régóta elterjedt internetes kifejezőeszközök.

000000000

mi lehet a baj hogyha bekacsolom néha a föorsot(3fázs 700w)
 és a végálláskapcsoló meg a referencia pont be van kapcsolva a programba
 de a kapcsoló nincs lenyomva  
akkor bejelez a program (árnyékolt kábelek vannak)
 van amikor megy sokáig de utána mindig rosszalkodik
mondjuk a 3fázisu mocinak a kábele a számítógép mögött van elvezetve és ha bemelegszik a moci akkor bezavarja gondolom  
mivel lehet vagy hogyan lehet megszüntetni

Szalai György

Nem tudom, milyen motorral kedvtelsz, de ha nyitott szerkezetű, akkor kellő óvatossággal kéne.
A túlpörgetés érdekes dolog, de a centrifugális erő és a kiegyensúlyozatlanság a sötét oldal szülötte.
A régebbi gyártású kefés motorok forgórész tekercs és kommutátor kötéseire, (a kevéssé automatizált gyártás miatt) még nem a préselés-ponthegesztés, hanem a forrasztás volt a bevett technológia. Ahol nagyon adtak a minőségre ott bandázsolták valami madzaggal, de az átlagos minőségű motorokon nem.
Túlpörgetéskor elsőnek egy darab cin szokott kirepülni, ettől elvész a forgórész egyensúlya, durván berezeg az egész motor és kész a baj.
Egy kesztyűtlen kézben tartott, nyitott kommutátorú motor, sérülést okozhat.
Le kéne rögzíteni egy nehezebb vasdarabhoz és egy elvágott PET palackot húzni a kommutátor felőli végére, ami megfogja a kirepülő apróságokat.
És megint ott tartunk, hogy ha nem arra használjuk, amire készült, akkor vigyáznunk kell vele és magunkra.

hostya

Én ugyan még soha nem jártam a face.. izén, meg ennek a fórumnak se sok köze van hozzá, ezért nekem -és még sokunknak itt- ez:[#eljen]  

EZT jelenti:
http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/%e9ljen.jpg" border=0>

besirkyjh

Még nem is tudsz mindent :))

Azért idiota nem vagyok meg akkor sem ha nem irtam :) inkább laikus ehhez !

Ott van a honom alatt a fordulatmérö meg aztán van fülem is .Ez a motor "adok veszek #28744 " amugy is 8000-ig menne tehát azt birnia kell , amugy is inkább a kisebb fordulat érdekelne és hogy mit lehet kihozni belöle ( erö és fordulat ) .Csak az tünt fel hogy ez a modszer pont forditva müködik mint kéne :) ez igy pont jo lenne .

000000000

És ha nem titok akkor mi mondanivalója van ennek a jelnek? [#eljen]
Mert számomra semmi, ahogy a lájknak sem.
Többre tarom ha valaki pár szóban kifejti a gondolatait amik esetleg ébresztet benne a hozászólásom.
[#eljen] Ez helyett inkább ne is írjon semmit, mert kb annyi a mondanivalója, vagy a tartalma ennek az ikonnak.
Különben is egy ikonnal válaszolni ?  
Tiszteljük már meg a másika ha már vesszük a fáradságot hogy válaszolunk, azt normálisan tegyük.  
Mellesleg japánoknál ennek a jelentése 5 .
Akkor Vbodi azt mondta hogy 5 ? , de mi 5?    [#hehe]

Szalai György

Igaz. Az kéne még csak, hogy mindent tudjak.
Bocsánat, ha Te óvatos voltál én meg sértő. Nekem fontos,  hogy sokáig olvashassam még az írásaidat.