Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Egypár régi magyar metsző HSS anyagból meg pár darab menetfúró na ez se kínai http://www.kepfeltoltes.hu/120201/metsz_k_001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

mxjj54gxi

Menetelő szerszámokból a Mechlaborban annó elég sokféle volt raktáron, úgy emlékszem.
Alapból ugye h7 illesztésűeket szoktunk venni, ilyen kapható.
De ott szinte mindent kikészítettek valahogy, krómozás, nikkelezés, stb.
Hogy a kikészítés utén is fel- és be lehessen tekerni a csavart, más illesztésű meneteket vágtak, amik a kikészítés utén váltak jó méretűvé.

000000000

Szevasztok. Valaki tervezett vagy látott már MDB RÖGZÍTŐ EGYSÉGET HAGYOMÁNYOS VAGY CNC GÉPHEZ,amelynél csak egyetlen művelet elvégzése fontos,pl. fúrás?

zozo

...mindenki menetet vág, engem meg hagytok bénán,maflán, tudatlanul meghalni...[#help][#rinya]

keri

Próbáld meg újra zsírozni a csúszkákat és az orsót (ha az van) megfelelő zsírral.

Robika37

Pislats rá a régi szerszámaidra a hasítottakon is van mindenféle írás vagy WS vagy HSS anyagjelölés ha későbbiekben lett felhasítva akkor az eredeti menet tűrésének , gyártóműnek a jelzése .
Szerintem ez a termék nem a legszuperebb aminek a fotoját belinkelte a kolléga Úr.

zozo

Köszi, aha, mechanikai problémára gondolsz.
Átm.25-ös lin. csapágyakon fut, trapézmenetes orsók mozgatják. Én ugyan olajoztam, de ráfújásra mozog minden. Most újítottam fel az egész mechanikát, minden csapágy új, hézagolva, stb.
De azért elgondolkodtam, mert az anyák hasított kúpos megoldásúak, aholis kúpra futó nyomórugó szorítja rá az orsóra. Lehet, az nyílik meg kissé, ezt még megnézem.

zoli0302

Üdv Urak !
Tudna valaki segíteni egy kínai tb 6560 4 axis vezérlő beállításában , úgy cseréltem és nincsen meg hozzá a cd .
Mach3 hoz kellene beállítani.
Előre is köszönöm

Szedlay Pál

887uiwjpw

000000000

Ezek a metszők amiket belinkeltem 40-50 évesek vagy még több,apai hagyaték meg egy sorozat 3-astól 22-ig amik a hajtókban vannak.Magyar holmi de az idő és a használat sem fogott még ki rajtuk.A fúrók meg németből valók "EMUGE" és "PROTOTEX" felirattal HSSE anyagú.

4um5b65d

Beírok az ellenőrződbe kolléga. :)
h7 ????
A metszőknél nem csaptűréseket adnak meg.
Amúgy 6h és 6g tűrések a legelterjedtebbek.

keri

Igen. Leírásod alapján szinkront veszt a motor, de csak pillanatra, ami nem a túlhajtás hanem pillanatnyi terhelés jele. Mivel elmondásod szerint eddig ilyen gond nem volt vele, és saját tapasztalataim alapján akkor csinál ilyesmit, ha vagy az orsó, vagy a lineáris csúszkát fogja valami. Pl, amikor túl sűrű zsírt raktam rá, frankon csúszkált kézzel, de a motor már nem bírta. Ugyan ez amikor letörölgettem a zsírt és nem csúszott eléggé. WD40-re viszont megtáltosodott, csak ugye az nem erre való, és nem marad rajta sokáig.

De mindez csak ötlet, mivel más nem szólt hozzá :)

ywathzay

Tudja-e valaki, mi az angol neve (hogy nevezik az ebay-en) a lézeres szálkeresztet? Ha esetleg van valakinek eladó, egy db-ra vevő vagyok.

PSoft

Itt egy "szép" példány M94X1,5  

Ehhez,már valami kétemberes hajtókar dukál.:))

http://www.werkzeugetools.com/images/product_images/popup_images/747_0.jpg" border=0>