Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Mekkorára tervezed az oszloposat?

xg2w6ib9x

Szervusz Gábor !
Igaz, nem rég regisztráltam, de olvasóként már jóval régebb óta figyelem a fórumot.
Köszönöm a baráti szavakat, rendes tőled !
Üdv !

besirkyjh

Szia  

Elég nekem a Zoltán is , igy is kétszer van évente ebböl egyszer a csajokkal :)

Sokan vagyunk igy hogy régen olvassuk de csak nem rég irogatunk is .Nálam is hasonlo volt a helyzet : 2005 ben épitettem innen az elsö gépemet ( még a H1-el )de csak 3 évvel késöbb regisztráltam .Ammyira kevés volt az infom a cncröl hogy még kérdezni sem tudtam ( pedig a mechanikai része szakmám is).  

xg2w6ib9x

Szia Zoltán !

Bocsi nem tudom a Gábort honnan vettem.
Nehezen megy az ébredés.
A CNC témával egyelőre én is csak ismerkedési szakaszban vagyok, de lehet, hogy egyszer én is komolyabban rákapok, ki tudja..

Üdv!

besirkyjh

Semmi gond !!

Ugy legyen ( tudod : evésközben jön meg az étvágy )  

keri

Kb. mint a te "nagypirosod".

Egyenlőre virtuálisan építem, de minden apró részletet kidolgozok rajta.

Ezzel a tervezőprogrammal, ugyan olyan természetességgel lehet összerakni bármilyen gépet, mintha csak valóságban csinálnád, és el is lehet végezni jó pár vizsgálatot mielőtt egy fillért is költenék a gépre.

Ezen felül jó pár problémától megkímél. Ha meg van egy jó működő modellem, az alapján már bátran költök rá pár százezret. Persze ehhez az is kellet, hogy működő tapasztalatokat is felhasználjak, de így már sokkal magabiztosabb vagyok, és megkíméltem magam attól, hogy 50ezer forintnyi Certál ötvözetből építsek egy gyenge gravírozó gépet.

keri

#12748-ra válaszoltam.

000000000

Jó lesz ez!
Nagy figyelmet fordíts az alap és a Z oszlop csatlakozására és összefogatására!
Én 30-as lemezekből csináltam és volt benne kb10 db M12-es imbusz csavar.

000000000

Tisztelt Fórumozok!
Nagy segítséget szeretnék kérni, mégpedig abban, hogy az iskolában ahol tanítok van egy CNC gépünk.
Sajnos nincs kerete az iskolai rendszernek, hogy bármilyen tanfolyamot elvégezhessünk. A diákoknak viszont szeretnék (sőt kötelező jelleggel muszály alapismereteket adni) egy alapszintű CNC kezelést.  
Ehhez létezik e prezentáció vagy valamilyen bemutató valahol?  
Ami még fontos asztalos illetve bútoripari  technikusoknak kellene.

Köszönettel  
tibi7780  

xkbv3nx0d

Na jójó hogy motor de mi hajtja:)

Oké hogy CNC de milyen vezérlő, valami gyári jellegű vagy Mach3 eetleg EMC2 vagy más?

000000000

Hát igen amit letudok írni, hogy mach 3 illetve lazycam nevezetű programok vannak a pc részén telepítve. Amikor ott volt az úriember (elvileg az aki csinálta) karbantartani elmagyarázott pár dolgot. De az nem sok.  

Köszönöm a segítséget!

000000000

Készítettem egy kezdetleges word prezentációt amibe képek is vannak. Ezt sajnos nem tudom itt a fórum keretein belül, hogyan lehet elküldeni.

8e8gzzjjj