Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

A léptecset is rajta akarod hagyni?
Ferihegyen most milyen idő van? :)

s2k5ycubj

Sziasztok!
Emlékszik még valaki a velorex-re abban 350-es jáwa blokk volt valamilyen trükkel volt hátramenete! Ha jól emlékszem egy kapcsolót kellet alapjáraton átkapcsolni és visszafelé forgott a motorja! Úgy tudom négy megszakitója volt.

Sz.József

A másik végére nem tudsz csapágyházat aplikálni egyszem tehermentesítő csapággyal?...
- III            - -
o III          --o o
-----itt a 25mm-----innetől> orsó-----------------------
o III          --o o
- III            - -
|||||||||||||||||||| < itt összemerevítve
tehermentesítő cs.> kerék> 25mm> anya> két csapágy> orsó

Sz.József

A karaktereket összekuszálta a fórummotor... (na, mindegy)

000000000

Én sajnos nem javítottam ilyet, csak közlekedni láttam.

xg2w6ib9x

"Kis hitetlen ember "
Hmmm. Ez lennék én ? 108 kiló vagyok. Lehet, hogy a kicsit szellemi értelemben használtad.  
Igaz, hogy nem vagyok avatott szakértője a kétütemű motoroknak, de ezt nem is állítottam magamról.  
Ezzel együtt talán akadna néhány olyan terület, amelyben én otthon vagyok és te lennél a kicsi ember. Ha visszanézed a korábbi hozzászólásaimat mindössze egy témához kapcsolódó személyes tapasztalatomat mondtam el és ennek függvényében egy kissé kétkedni merészeltem a dolgok hitelességét illetően.
Hitetlen sem vagyok, csak szeretek megbizonyosodni egy-egy állítás valódiságáról, ami szerintem nem feltétlenül baj.
Egyébként nem lehet a kedvetekre tenni, hiszen az egyik fórumozó azért cikiz, mert elhiszek valamit, amit többen bizonygatnak (Laslie), te pedig azért gúnyolódsz mert nem hiszek el valamit bemondásra.  
Erről az a népmese ugrik be, amikor a szamár, a kis srác és az öregember mennek keresztül a falvakon (ha nem ismered szívesen elmesélem, nagyon tanulságos).  
Általánosságban:
Az, hogy mi van fenn a Youtube-on, meg a neten nem mindig bizonyító értékű. Jó néhány nyilvánvaló tévedéssel találkoztam már netes forrásokban, aminek semmi köze nem volt a valósághoz. Tök jó a net, mint egy hatalmas tudástár, de ott is résen kell lenni az embernek, hogy mit szabad elhinni és mit nem !
Egyébként meg örülök, hogy a témához hozzászólók mind ilyen egészséges önbizalommal rendelkeznek mint pl. a szegelgetős kolléga.
Nagyjából ennyi, amit mondani szerettem volna, és ha sikerült túltenni magatokat a visszaszólásom okozta megrázkódtatáson, akkor érdemes lenne, valami érdekesebb témára váltani !
Üdv !

PSoft

"AKAROK EGY ILYEN DÖMPERT"

Nagyon akarod?....http://www.jofogas.hu/nograd/Ostrowek_kisdomper_2865428.htm" TARGET=_fnew>ITTEN VAN E.:))

keri

Kösz a gyakorlati tippeket. Szíj hosszon nem is filóztam még.

keri

Nem célszerű oda csapágyat tenni.
Egy oszlopos marót tervezek pillanatnyilag.
Az oszlop falon keresztül megy az orsó és az oszlop belsejében lesz a motor.

keri

Mire gondolsz? Léptecs fogja mozgatni, persze hogy rajta hagyom.

Ferihegyen pedig -1fok :)

keri

Ha letörik akkor így lesz, de elsősorban ezt szeretném megúszni.

besirkyjh

Szia  

Ne szivd mellre , csak hülyülnek de nem rajtad :)  

Tudod ez egy " házias " forum elég nagy létszámmal de szinte midenki ismer mindenkit és vannak ilyenek és vannak olyanok is benne ( mint az életben bárhol ) majd ha kicsit tötbb idöt töltöl velünk meglátod jo kis csapat ez .

Egyébként üdvözlünk a forumon ( most néztem mikor regisztráltál ) .

besirkyjh

Még agyaltam kicsit és arra jutottam hogy a 10-es tengelyeddel semmi gond nem lesz mert a léptetöé ugyis 6-os vagy 8-as , ugy hogy nyugodtan tegyed rá a fogazott szijat .

000000000

Félre értettem, azt hittem, hogy servoval hajtod és fogasszíjjal.
Mekkora léptecsed és orsód van, hogy kell az áttétel?
Nálam direktbe emeli a teljes hidat a 6.4 Nm -es motor a 16x5-ös orsóval.Sebesség:3000, gyorsulás 1000.
Gondoltam, hogy dolgozol. :)

keri

Az 5fázisúak vannak még. Fogalmam nincs mit tud, de a régi gyári vezérlővel nagyon bikák lettek az én vezérlőimhez képest. A méretéből következtetve 1,5-2Nm lehet.
A szíjas hajtás nem elsősorban az áttétel miatt lesz, hanem mert így jobban el tudom rakni a motorokat, és ha már van akkor már áttétel sem hátrány mint azt Tibortól tudjuk.

Végig fogom próbálni hogy melyik áttétellel milyen dinamikája lesz.

Vannak persze E240-es szervók, de azokat más finomságra tartogatom :)