Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Nagyon profi a mi gépünk csak a szakmai tudás kevés hozzá:s

MoparMan

miből kell kivágni? hab?

keri

Értem. Tehát az a gond, hogy nem érted mit csinálsz, csak a leírás alapján végigcsinálod?

Ha nekem kellene oktatni, akkor elsőre a Mach3 kezelését tanítanám meg. A program futtatási és vezérlési módokat. Több kézi vezérlésre is van lehetőség, illetve szerszám beállításra. Alapvető G kódú program írását.

Ezzel a tudással már magabiztosan lehet mozgásba hozni a gépet, egyszerűbb alakzatokat maratni vele, de ami a lényeg ez által már érti az ember mit csinál a gép.

A többi program amit használsz hozzá csak megkönnyíti a G kód előállítását, és bonyolultabb alakzatok bevitelét.

Ez már CAD-CAM szoftver ismeret, amit külön órán kellene tanítani és nagyban függ hogy mit is akartok csinálni a géppel, mert munka fajtájától függően más más szoftver a célszerű, amivel a G kódot előállítod.

besirkyjh

Szia  

A Mach3-nak van külön topickja ami nagy segitség lehet illetve lekellene tölteni a MagyarPDF-jét és azt kinyomtatva már egész jo tananyag lehet belöle .
Egy zanács még az elején : ha lehet a Lazycam -et ki kellene hagyni nem a legjobb ( mivel hogy nem igazán használjuk igy nem is nagyon tudunk benne segiteni ) .A legnagyobb gondja hogy közvetlen nem tudsz benne szerkeszteni ( vectort ) helyette a Vectric Cut2 programot ajánlom amit könnyü elsajátitani   http://www.vectric.com/WebSite/Vectric/cut2D/c2d_index.htm" TARGET=_fnew>Vectric
Egyszerübb feladatokra tökéletes ( cut , pocket , drill ) .

000000000

http://www.nct.hu/Letolt/letolt.htm" TARGET=_fnew>Itt letölthető egy csomó doksi, a programozásról és gépkezelésről. Nem Mach, de nagyom fontos alapinformációk vannak bennük, ráadásul egy magyar fejlesztésű FANUC-szerű CNC-vezérlőről van szó, amit illik ismernie egy CNC felé orientálódó diáknak. [#vigyor0]

cu05ic9nw

000000000

Tisztelt Fórumozok!

Köszönöm a gyors segítséget!
Keri kérdésére válaszolva igen sajnos ennyi amit tudok. Amikor az Úriember ott volt frissíteni a rendszert akkor lestem el pár dolgot.

000000000

Válaszoltam az emailre!

8e8gzzjjj

Sziadsztok valaki tudna segitteni nekem LazyCam-ba

Segitséget szeretnék aki ért a LazyCam-hoz

000000000

Fiuk! Valaki tudja, hogyan tudom a PDF –et fordítani magyarra?
Mintha, régen, tudtam volna valami megoldást:((

besirkyjh

Szia  
Sokkal egyszerübb ha konkrétan kérdezel , igy könyebben kapsz választ is .
Sokan értenek hozzá kicsit és mindenki mást és mást tud belöle .

besirkyjh

Ja és van külön topickja .Azt át olvastad már ?

000000000

Üdvözletem mindenkinek!

000000000

Üdv köreinkben. Mi szél hozott erre?