Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ywathzay

közben rátaláltam, Kínában kemény 1200Ft

besirkyjh

Szia  

Szerintem a hibát elsösorban a mechanikus home kapcsoloban és a 6.35-ös kétbekezdésü orsoban keresd aminek 400 lépés egy köre max.

keri

Annak nem csak szórása lenne, haranggörbe eloszlás szerűen?

s7manbs8

Vagy egy gémeskút egyik piszkafája ... :)

zozo

Köszi Fiúk. Ez a hasított rugós anya gyanús, megnéztem alaposan, ahol fényes az orsó, ott finoman megy, de a végeken mintha tapadna...és ott pattog a moci. Szétbelezem/kitakarítom ezt is.

PSoft

Melyik is az a "piszkafa" ? [#nemtudom]

http://www.skicc.hu/ijh/pict/csi/8837001t.jpg" border=0>

s7manbs8

Ennek bármelyik része megfelelne, milyen jó kis cuccaid vannak. :)

s7manbs8

Kicsit még fejleszteni kéne rajta, hogy felfele is magától húzza fel a vizet, meg lefele is lemenjen, van is rá ötletem ... Gémeskút 2.0 ... :)

besirkyjh

Azt nem tudom de hogy azok a sima mirokapcsolok csalnak az biztos , föleg refnek .Biztos vagyok benne hogy a refpontrol a lelépés mindig más pozicioban van .
Az orso anya az jo ,az biztos holtjáték mentes .  
Találkoztam olyan Gravographal hogy a két tengely ( X Y ) direkben hajtva nem ugyan azt lépte 1mm-re .A számitott 62,9915 lenne de volt olyan hogy 63,4 volt a jo ( az orso teljes hosszában ) de ugyan annak a gépnek a másik tengelye hozta a 63-al az 1mm-t . Még érdemes lenne esetleg a felbontáson is legondolkodni 1step=0.015875mm ( ezzel hogy kel 0,05mm lépni ) csak azt akarom mondani hogy lehet van olyan lépés a sorban amit nem is tud lelépni pl: 100mm igy a számitott felbontással 6299.2159 lépés lenne de ilyen nincs és ez oda vissza igaz .

besirkyjh

Elvileg nem igazán lehet vele baj .

Nem kis melo de talán jo lehet : az a rugo nagyon szoritja az anyát összefelé , ha ki veszed és kb 8-10mm-et le veszel a rugobol akkor könnyebben fog menni de még elég erös lesz ahhoz hogy ne nyiljon meg menetközben .Ki kel szerelni az anyát ( 3db ki csavar fogja ) de ki kel szerelni a menetes orsot is és akkor ki hajhatod az anyábol a az orsot és igy szét tudod szedni az anyát és le jön a rugo is ( jo kis moka de nem nehéz összerakni sem csak olyan molyolos ) .

000000000

Egyik se.
Piszkafát a kemencéhez használnak.
Ez, meg gémes kút.

mxjj54gxi

Ajjaj, lebuktam, hogy sosem értettem a tűréseket.

Írd a címet, küldöm az ellenörzőmet. :)

svejk

Nem is mered a gémes kút alkatrészeit? Bár igaz a Bakonyban nyilván nem sok értelme lenne. :)
Szóval illeszd a képhez a megfelelő alkatrészneveket! kútágas-gém-kolonc-ostorfa.
4-ből 3, = elégséges :))
(persze ezek az elnevezések csak az alföldön érvényesek, mindenki más tájszólást használ :) )
(valami nyugat felé tartó postásnak adtad a pakkot?)

ebalint

Szeretnék segítséget a mellékelt K.möller PLC programozásához.

Használható szoftver érdekelne otthono használatra.

Típus : PS4 111CDR

http://cnctar.hobbycnc.hu/ebalint/PLC/kmoeller1.jpg" border=0>

ebalint

A típus helyesen :

PS4 111 DR1