Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

nvnshmpmn

Hogy vágja a menetet? Kipróbáltad már?
Valakitől hallottam egyszer, hogy úgy általában a metszőknek mindig a feliratos oldalával kell a vágást kezdeni. Azelőtt ilyenről nem hallottam. Nem tudom, igaz-e?  
Nekem olyan metszőm van, hogy az Istennek se kap rá az anyagra. Hiába a letörés, meg jó az átmérője is az anyagnak. Szemre semmi különöset nem látni, de  megnézem majd nagyítóval is.

ra8nsmk6w

000000000

Csak tippelek az átvágott metszőre,valószínű hogy a befogás szorosságától függően vágható vele laza illetve szoros menet.

000000000

PSoft

Nem hagyott nyugodni,....
A "barátom":)adottpár infó-t.

A http://www.tivoly.hu/?Menetszersz%E1m:Menetmetsz%F5:M-MF_has%EDtott%3A_T003-006" TARGET=_fnew>hasított menetmetsző.
Itt is találtam róla infót,
http://sdt.sulinet.hu/Player/Default.aspx?g=d814771b-31a4-4c24-8add-07e0347cfb2e&cid=5c6d90b8-e6c7-4266-90cd-066d68e70b3c" TARGET=_fnew>hasított metsző.

Meg,http://www.perfor.hu/lex/metszo.htm" TARGET=_fnew>itt is.

000000000

Akkor szabványos menethez ne ezt használd ha nem akarod állítgatni meg menetet mérni.Egyedi menetnél jól jöhet hogy változtatható.

hostya

Így igaz, a befogás szorosságától függően állítható a menet illesztése.
Mi anno a "sima" metszőt is felhasítottuk, amikor olyan daraboknál kellett használni, amit később galvanizáltak (horgany).
Ha a galvánosok egy kicsit tovább hagyták a kádban, a galvávréreg miatt a menetes gyűrű bizony nem ment rá...  

Az egyik oldal el köszörülésének meg az az oka, hogy ha váll mellé tövig kell menetet vágni, és nincs beszúrt menetkifutás, akkor először a metsző "rendes" oldalával elkészíted a menetet.  
Majd a metszőt megfordítva tövig tudod vágni.

hostya

Ja...  
Az előző hsz  Szalai György-nek szól a #12803 ra.

Bocsánat.

4um5b65d

Kérek engedélyt további információkat csepegtetni a publikum fejébe. :)

Kevés kivétellel mindegyik menetmetsző rendelkezik ezzel az állítási lehetőséggel.
Egy jól kivitelezett szerszámon már eleve rajta van egy bevágás kezdemény és 4db furat.
A bevágásnak kúposnak kell lennie, azért, hogy ha egy vékony flex koronggal elvágod a metszőt akkor a kúpos részt megnyomva egy csavarral szétfeszül a cucc, a mellette levő két süllyesztéssel pedig összeszorítani lehet.
A csavarok szorításának arányával játszva beáll a kívánt méret és még mereven is áll a metsző a befogóban.

4um5b65d

Ezért szokott lenni egy kézi hajtókaron is 5 csavar, vagy legalább 5 menetes furat.

Szalai György

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Akkor nem olyan nagy csoda ez, csak nekem.

4um5b65d

Tartok tőle, hogy nem sok örömöd lesz ebben a metszőben.
Nagyon gagyi kinézete van.
Remélem nem adtál túl sokat érte.

000000000

Az összes régi metszőmön ez a kúpos bevágás megvan de nincs még egy sem átvágva.

4um5b65d

Ott kell átvágni ha majd kell.

Szalai György

Nem fakadok sírva az árától. Bár kb. nyolc korsó sört kaptam volna belőle.
De most nem is abba az irányba akarok fejlődni, hogy a sör kelljen.
Hogy néz ki egy nem nagyon gagyi kinézetű? Vagy egy vérprofi?