Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Ezt én is tanúsíthatom.
Igaz, egy fél métert sem ment hátra a motor és elestem. Részben, mert váratlanul ért.
Részben, meg nem tudok hátrafelé motorozni, meg bringázni se.
Ettől, még más tudhat.
A lényeg, hogy alapjáraton nekem is fordult meg a forgásirány a 350 -es Jawa motoron.
Emlékezetes volt számomra, mert a motor a haveré volt és nekem kellet rendbe hoznom az esésem után.
Ja igen. Ráadásul, el sem hitte, hogy ez történt.

xg2w6ib9x

[#worship]
Meg kell hogy hajoljak az "öreg motorosok" tapasztalatai előtt !
Leht, hogy ez valami Jawa specialitás
[#papakacsint]

PSoft

"Rég kézi indítású benzinmotoroknál..."  

Ilyen megoldás volt,ha jól emlékszem ezeknél az Ostrowek motoros kisdömpereknél is.
350-es,egyhengeres,racsnis-berántókaros motorral voltak szerelve.

Sose volt szabad marokra fogni a berántókart,mert ha visrosszúgott,(ami elég gyakori volt)a majd méteres vascső kar képes volt az ember kezét törni.:))

Amúgy,nagyon "beteges" volt ez a 350-es egyhengeres motor,ezért később valami cég(KTSZ)alakította át Trabant motorosra ezeket a dömpereket.

http://img.jofogas.hu/images/96/9617074787.jpg" border=0>

Más,...

Csak,hogy a http://www.veteranautocsodak.hu/velorex.htm" TARGET=_fnew>Welorex-ről legyen fogalma a mai fiataloknak is.:))

http://www.veteranautocsodak.hu/kepek/velorex7.jpg" border=0>

PSoft

Természetesen nem Welorex. [#falbav]

Hanem,...Velorex.:)

nvnshmpmn

Nagyon szép darab! Talán saját tulajdonod?
Nagyon kicsi koromból emlékszem még rá. Többször láttam az utcán ilyet.

ANTAL GÁBOR

Hát ha már ennyien hozzászóltak akkor én is: . A Kismotor és gépgyárnak (régi nevén Csonka féle Gépgyárnak ) volt egy egyhengeres kétütemű motorja a Fürge 3  
Nos én átalakítottam a gyújtását és egy optikai megszakításos akkumulátoros gyújtást építettem mellé. Baromi könnyen indult nem is kellett berántani elég volt lassan húzni feltekert zsinórt  . De állandó volt az előgyújtás ezért többször előfordult hogy a lassú húzás miatt hamarabb robbant és a főtengely nem jutott át a holtponton . Noná hogy visszatekerte a zsinórt, Azóta datálom a jobb vállam tönkremenetelét és a fájdalmakat benne  ( többször büszkén mutogattam a barátaimnak  hogy milyen klassz gyújtást építettem

keri

A Jawa 1 hengerrel 80-at ment. Hidd el hátrafelé is elég izmos volt :D

000000000

Más szóval Kotlókergető! :)

keri

Valóban, bár motoros körökben a Babettát nem szoktuk Jawanak nevezni önmagában. A Jawa 350-est szokás Jawanak nevezni a 250-est meg Cetkának.

keri

Ja és gyere ide, kedvedért beindítom fordítva és ki is próbálhatod :)

keri

Haver Jawaja elég lepukkant volt, nem igazán volt kirívó ha össze vissza járt, vagy durrant egyet. A TS125ösom, kiváló állapotú, de szintén egy rossz megszakító miatt csinálta ezt, és alig észrevehetően változott csak meg a hangja, amíg rá nem engedtem a kuplungot nem is gyanakodtam. Sőt kétszer is ráengedtem mert nem értettem miért nem megy fel a járdára.

xg2w6ib9x

Nem a Babettára gondoltam.
Jawa Mustang 50 ccm-es berúgókaros segédmotor nagy szögletes tankkal hátul nagy lánckerékkel.
Ha beirod a gugliba egy csomó kép találatot fog mutatni.

keri

Én herom is elesett 2 méter után, de azzal már nem foglalkoztunk mert szakadtunk a röhögéstől.
Neki nem lett baja, mert az oldaltáskák megvédték.

keri

Na igen. Voltak érdekes dolgai. Ezért cseréltem le MZ-re. Teljesítménye és a váza gyengébb, de jóval gondozásmenteseb szerkezet.

xg2w6ib9x

Köszi a lehetőséget, de már nem érzem magam elég fiatalnak az extrém sportokhoz (hanyatt motorozás, meg ilyesmik).
Viszont meg lettem győzve !
[#hehe]