Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

2dw0x9awk

Pénz keresési lehetőség © D.Laci #2533

G64-et nem próbáltam ( bár nem is néztem ), max sebesség 3000-re, a gyorsulás 400 értékre van állítva.

D.Laci

"constant velositi mod" legyen mekapcsolva.
config
general configban találod
g-codban elenörizd hogy ne legyen g61
a gyorsulást probáld feljebb veni. nekem pl. szervónál Z tengely 7000mm/min elötoláshoz 3500 as gyorsulásvan beálitva. léptetöhöz kisérletezd ki mi az a pont ahol  már téveszt. anak a 70%-ára állisd a gyorsulást.

000000000

A 2500mm/min megmunkálási sebesség már frankó!
Combos a PC-d, Z mozgásoknál nem lassúl le?
X-raszterban marsz?
Milyen gyorsulási rámpa van beállítva?

2dw0x9awk

Köszi, délután ha hazamentem megpróbálom amiket írtál.

2dw0x9awk

Hopp, a PC-re nem is gondoltam, megpróbálom egy másikon is.

000000000

Visszaolvasva, látom, 0,1 lépésben martad. Igaz, azt nem írtad milyen maróval, ezért mondom, én hogy szoktam.
Maró hegy 0,3 mm lépés 0,15 mm. Ettől kisebbet, csak különösen indokolt esetben használok.  
Ez, már önmagában is komoly időnyereség.  

besirkyjh

Szia

A másik toickban még fel is hivtam a figyelmed hogy gyere a Mach3 topickjába ahhol kb 12 orája ott van a lehetséges megoldás :)
Már rég készen lennél :)

2dw0x9awk

Szia, most olvasom mit írtál. Ha hazamegyek lesz mit kipróbálnom. Köszönöm mindenkinek aki hozzátett [#wave]

Szalai György

Hű de kőne egy kis segítség!
Az M16x1,5 anyába, 10mm hosszan, betekerhető a G3/8” menetű pneumatika szerelvény?
Sajnos úgy látom, hogy 60 fokos menetszögű UNC és UNF col meneteket nem készít a Festo, csak 55 fokos menetszögű G, és 55 fokos kúpos R meneteket.
Nagyon köszi ha segít valaki.

hostya

"Az M16x1,5 anyába, 10mm hosszan, betekerhető a G3/8” menetű pneumatika szerelvény? "

Egyértelműen Nem!
Az R 3/8" is csak egy  fél menetnyire kap bele.
A G3/8-19 külső átm:16.66mm ; emelk:1.34mm

Persze ha úgy vagy vele mint az egykori kollégám, aki szerint: "ha már belekap akkor csak erő(szak) kérdése az egész.."  :))

u3xrz0cut

Szalai György

Hát az nagy kár, mert akkor gányolni kell. Esetleg betekerem a Festo 3/8-os csatlakozót előbb az M16x1,5 metszőbe. Áj de utálom. Szerencsére csak egy kompresszor légbeszívó nyílására csatlakozik, nem nyomott lesz, hanem egy kis vákuum, a légszűrő és a kompresszor között.
Már az is megfordult a fejemben, hogy bele tekerek egy Pg9 tömszelencét, azon pont M16x1,5 menet van. De az is eléggé szak embertelen megoldás. Jobb szeretném a kanyaros, gyorscsatlakozós Festo-t látni ott.
Köszi.

hostya

Ha a csatlakozót ilyen -alárendelt- feladatra alkalmazod, akkor jó lesz az úgy ha átvágod 16x1.5-re.
Végül is hobbysták vagyunk vagymi... [#wave]

PSoft

Most,akkor hogy is van ez???

A Pg9-es tömszelencén pont M16x1,5-ös menet van?

Akkor,vajon milyen menet lehet az M16x1,5-ös tömszelencén?

Esetleg,pont....Pg9-es?

Vagy,....miíí vaaan?,én nem értek valamit?[#nemtudom]

svejk

Tudod Te azt! [#wave]
A Pg a páncálmenet, mondjuk leszokhatnának már róla, vagy csak az maradna...
Szalai kicsit megkavarta, pedig van köze a villanyszereléshez. :)