Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Hadd kérdezzem már meg, hogy a Strigonon mi a fene az a kiálló alkatrész amin az a fekete kis tekerentyű van ?

wcsxp0uxa

Bővebben:
Belépés után , Webhelyek ,statisztikák menüpont elérése után a domain még mindig a freewebes oldalamra mutat, nem tudom megváltoztatni, ez meg is állt 10.-e után .(a statisztikai kimutatásai)

PSoft

Nem tekerentyű az,hanem egy "nyomkodós biszb@sz".:)

Valamilyen zsírzó szerkentyű van a belsejében.
Hasonló,mint azok a "marok-nyomkodós zsírzó"-k.

A perem oldalán látszik egy golyós zsírzószem,azon keresztül lehet telenyomni a tartályát(napitartály).
Aztán kedved szerint nyomsz egyet-egyet a fekete biszb@szon,és csendesebbek a kerekek.:))

000000000

Sziasztok!  
Csapágyazás ügyben kérnék segítséget akik már építettek gépet. A trapéz- vagy golyósorsót hogy érdemes felcsapágyazni? Annak idején a suliban a klasszikus megoldás az volt, hogy egyik oldalon fix a másik oldalon pedig dilattációs csapágyazás. Érdekelne kinek hogy van a két oldal megoldva és milyen csapágyakat használtok?

4um5b65d

Szerintem az nem 10-én állt le hanem akkor amikor az oldaladat átrakták az x3-as szerverre.
Nálam is le van állva, de nem az a probléma , hogy a freeweb-es domain-ra mutat.
Valami még nem működik jól a rendszerükbe.
Egyébként ha komoly statisztikát szeretnél látni akkor a Google Analytics-et próbáld ki.
Ad egy beilleszthető kódot amit minden egyes aloldalba célszerű beépíteni és utána 24 órával jön a kanaán.
Amit a freeweb ad az semmi....

4um5b65d

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Rajzok/ors%f3v%e9g.jpg" border=0>

keri

xkbv3nx0d

Segítségeteket kérném, hogy rétegelt lemezt milyen szerszámmal érdemes vágni? 2 élűvel próbáltam de keresztirányba bele-bele szaggat...

000000000

A kukorica marő nem szaggatja. Én azzal szoktam.

xkbv3nx0d

köszi azt még nem próbáltam pedig van itthon vagy 350db a legutóbbi bevásárlásnak köszönhetően:)

Motoros

Nagyon ötletes. Víz alatt is használható, ha azt a kis lyukat a jobb oldalon betapasztod.
Csak azt áruld el, hogy mell vagy hát "úszó csapágyazás" ez?...mert ilyet még hobby cnc gépen nem láttam [#confused][#szomoru1] :))))

svejk

Ezt a képet (elvet) egyszer már felraktad.
Egy hobby méretű gépnél nem fog annyit hőtágulni az orsó hogy egy mezei pontosságú mélyhornyú csapágy ne tudja kiegyenlíteni. Főleg ha a szedett-vedett vázakat nézzük.
Csapágygyűrű helyett lehet direkt szimmering futóperselyeket kapni, bár lehet többe kerül :(

keri

Nem drága. Pontos árat nem tudok, de MZ főtengely felújításnál teljesen általánosan használják, az elkopott tömítő felület javítására, márpedig az MZ-sek csórók. :D
SKFnél kell keresni.

keri

Bár alapból nincs rá szükség, ha kellően jó minőségben van megmunkálva az a felület.

hostya

A tekerentyűre (biszb@asz) már megkaptad a választ.
A kiálló alkatrészre meg magyarázat helyett egy kép. így már rá jössz magadtól is ... :)
http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/ME%20sinusfej.jpg" border=0>