Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vjanos

"például egy 750wattos motor túlterheli az ugyanakkora frekvenciaváltót"

Hogyan kell méretezni ez esetben a frekiváltót az adott HF motorhoz? Van valami ökölszabály erre, vagy  az adott leírásokból lehet kisilabizálni?

s73tgf9vg

Jó, hogy mondod, a vezérlőt még nem állítottam be. Minden OFF-on van, tehát fél feszültségen. Egyébként a motor fém-hideg volt, csak a kábel nem.

000000000

Nincs semmilyen szabály csak az hogy egy 120 voltos motor hogy ugyanakkora teljesítménnyel tudjon dolgozni kétszer akkora áram kell mint egy 230-as társánál.
Viszont a frekvenciaváltó csak akkor tudja ezt a kétszeres áramot ha dupla teljesítményű választasz mint a motor.
De ez közel se jelent azt hogy ezt le is fogja adni mivel a maximum frekvenciához tartozó feszültséged 120 volt-ra kell állítanod.
Különben ezt ha nem teszed meg szénné ég a motor vagy letilt a frekvenciaváltó
A duplájára növelt feszültség velejárója hogy az áram is duplájára fog nőni ami ugyebár már a négyszerese lesz a valós teljesítményének.
És azért mókás lenne ha ezt mindenféle károsodás nélkül elviselné a motor
Ez kicsit emlékeztet a kínai piacokon felelhető PMPO 5000 wattos hifikre ami akkora mint az a bizonyos szokol rádió.
Biztos le bírja adni ezt a POWER-t a másodperc milliomos részéig aztán a burkolattal együtt bomlana atomjaira  [#hehe]

000000000

s73tgf9vg

Ismét írok mert nem hajlantó feléledni a dolog, addig okés, hogy tartja a motor a pozícióját, de forogni nem akar. Segítene valaki és megnézné, hogy lát-e ezekben valami hibát?
Linkek:
http://www.wantmotor.com/ProductsView.asp?id=257&pid=82" TARGET=_fnew>A vezérlő leírása
http://sware.hu/Cnc/Config.jpg" TARGET=_fnew>http://sware.hu/Cnc/Config.jpg" border=0>

000000000

A port címzésed nem jó. Írd be a 0xb05 helyett, 0x378 és menni kellene, ha 1 portod van, vagy az elsődlegest használod.

xfg6v697j

Attól tartok, hogy Danibá téved.
Az első kép alapján ez egy PCI LPT  kártya, aminek a címe leolvasgató a képröl BE00
ezt kellene beírni portcímnek.
Azonkívül bár ez  nem derül ki a képekből, az Estop-ot emulated-re kell venni,,ha nincs rákötve a gépre.

mxjj54gxi

Az a szabály, hogy a frekiváltó adatai között megkeresed a maximális kimenőáram értékét.
Ez legalább annyi legyen, vagy nagyobb, mint a motoron szereplő maximális áramérték.
Aztán ezt a frekiváltót már a paraméterezéssel hozzá tudod lőni a motorhoz.
Ha a frekiváltó nem bírja el a motor max áramát, akkor jönnek elő ezek a leírt problémák.

besirkyjh

Szia  

Mi lett az alaplapi LPT pottal ?
Ha külön PCI káryát használsz akkor az alaplapit le kel tiltani ( ha van ) .
Tudomásom szerint az LPT 1 cime : 378 IRQ7 .

svejk

Nem kell azt letiltani, különben pl. hogy használnál két LPT portot.
Úgy kell eljárni ahogy Cseve írta.

sti33mvj7

sziasztok mivel hűtsem a plexit marás közben  ha nem fúró olajjal??
van valami spéci dolog vagy házi praktika??

s73tgf9vg

Köszönöm a hozzászólásokat, próbáltam a BE00 porttal is, igazából csak kínomban állítottam át a két érték közöttire. Nem oldja mg a gondot. Valószínű PCI-os LPT kártyámmal lehet gond, sehol sem tudtam kimérni rajta 5V-ot.

000000000

Nekem is van olyan gépem, ami, csak az alaplapi LPT -vel megy. Többen is próbálták beállítani kártyás portra sikertelenül.

svejk

Minél régebbi a kártya annál jobb. Ha jumperolható az meg főnyeremény.
Mindenesetre jól végig kell ezt a kártyát böngészni, drivert felrakni és menni kellene.

svejk

Nekem OX12PCI840 chip-setes van, eddig még mindennel ment, eprom író, cnc, stb...