Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Persze az alaplap setupjában is érdemes nézelődni, IRQ és egyéb kiosztások terén.

s73tgf9vg

Egy XP alaplapi LPT-jével megy.
Elég reménytelennek tűnik, az lett volna a legjobb, ha a mostani gépemen is megy. Windows 7 x64 PCI LPT kártya, elég vacakul hangzik a kettő együtt. Esetleg tud valaki jó PCI vagy PCI-e LPT kártyát ami megy ezen?

s73tgf9vg

Windows XP-n az LPT kártyám a D100-as porton volt, Win7 alatt BD00-n. Ez OP rendszerenként változik? Arra akarok kilyukadni, hogy nem lehet, hogy a driverjében hibásan van megadva a port esetleg, és ezért nem megy WIN7-en?

000000000

A Sunix csipes LPT kártyák működnek Win XP alatt normálisan, de Win 7-el nem tudom mit művel.
Nem beszélve arról hogy 64biten egyáltalán hogy működik a Mach3.
Jól összeállítottál egy sok ismeretlenes egyenletet a Win 7-el a 64 bittel és a kártyával és még a beállítás se feledjük említeni hozzá!  
Szerintem elsőnek a Windows-t és a 64 bites operációs rendszer cserélném le XP-re és 32 bitre.
Az biztos hogy Vistával használhatatlan volt a Mach és a LPT kártya combo.

s73tgf9vg

Hát igen, tényleg elég rossz a választás. Szerintem a MACH3-al van gond, mert LPT port teszterrel beállítottam a kártya portját ugyan azt mint MACH3-on, majd 1-re állítottam és szépen jött rajta +5V. Na ugyan ez MACH3-al nem reagál, szóval szerintem vele van a baj.

D.Laci

Ha minden igaz a "multifunktion adapter" közzé is felrakja a pci-os kártyát és az ottani port cimet kel használni.

s73tgf9vg

Azzal is próbáltam, ott a BE00 mellett volt egy BF00 is. Érdekesség, hogy véletlen újraindítottam a gépem és bootolás közben a léptető ugrott 3-at, gondolom véletlenül pont olyan jelet kapott amitől megmozdult. szóval szerintem a kártya jó. Csak a Mach3 lehet a hibás.

s73tgf9vg

W7x64-en nem fut a mach3 driverje, ez a történet vége úgy tűnik. Köszönöm a segítséget, legalább a kártya jó.

2dbfy8y

Ha jól tudom, már többen is mondták, hogy csak 32 bit-es windowsot kedveli a Mach!
Ha ugyanezzel a bekötéssel, és beállítással ment másik windowsról, akkor az lesz a gubi!

2dbfy8y

Ja és inkább Xp-vel próbálkozz!

s73tgf9vg

Rendben, ha nincs más akkor így teszek.

besirkyjh

Ha jol emlékszema Mach3 honlapján a letöltéseknél az elsö 3 sor arrol szol hogy LPT-röl csak 32 bitben müködik .

s73tgf9vg

Bíztam benne, hogy valaki megoldotta már 7-8 év alatt, sok hasonló home-made projekt van.

s73tgf9vg

Egyébként ez volt a 3000-ig hozzászólásod :) Gratulálok! :)

besirkyjh

Máris jobban érzem magam :)  
Van benne 15 ami nem a cncröl szol :(  

Nem ez izgatja az embereket hanem az USB , a Mach szinte teljesen leállt a fejlesztéssel .Az LPT fog határt szabni neki .