Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sti33mvj7

Sziasztok  
Plexi lemezbe szeretnék 1-2 mm mélyen marni   de sajna mindig beleolvad a forgács feltapad a szerszámra  
biztos van erre jó megoldás ebben kérném a segítségeteket
előre is köszönöm

hostya

Használj: 1 élű marószerszámot, max.4000 1/min. fordulatot, de inkább kisebbet, (ki kell kisérletezni), relative nagy előtolást, és ami nagyon fontos hűtést/kenést. Nekem az emulzió vált be legjobban.

Sz.József

Ugyebár ha megolvad akkor túl sok hő keletkezik.
Ennek okai:
- életlen szerszám
- túl nagy a fordulat
az egy élű szerszám is segít, hiszen kevesebb hőt "csihol" mint a több élű..
Lehet egy kis hűtés is segít...
Hirtelen ennyi jutott eszembe.

000000000

Remélem nem azzal kísérletezel hogy egy jóval nagyobb motort szeretnél elindítani egy annál kisebb frekvenciaváltóval ?
Mert eddig ezt vettem ki a sorok között olvasva.
Amúgy is egy nagy fordulatú motor kisebb feszültséggel és nagyobb árammal működik mint e szimpla 50Hz-es.
Ezért van hogy például egy 750wattos motor túlterheli az ugyanakkora frekvenciaváltót.
És motor nélkül működik vagy másik motorral ?    

dcsaba

Kezdem érteni a problémát...
A motor 133/200V 300Hz 500W 2,7A
A váltó 2x400V 0...400Hz 400W max 1,4A
Jó, de akkor miért GROUND FAIL-lal áll le, miért nem mondjuk OVERLOAD-dal? És üresben, terhelés nélkül miért nem bír elindulni?

000000000

Erre én sem tudom a választ miért ezt hozza hibának , de túl nagy áramlökésnél más gyártó terméke is ugyanezt a hibát dobta.  
Esetleg ilyen hibánál ez van programozva hibaüzenetnek.
Ezt csak akkor lehet ha földzárlatos vagy leégett a motor.
A gyártók inkább az előbbire gondoltak mert azért égő lenne ha az nyírná ki a motort aminek védeni kellene.  [#wilting][#idiota][#hehe]

dcsaba

:)
Tehát megrántja a motor a váltót... Akkor kell egy egyfázisú bemenetes legalább 3A frekiváltó...
Köszönöm a segítséget!

000000000

Pontosan ez a megoldás !  
Azért hogy kitaláltam miben is mesterkedsz.
Vagy csak jól tudok a sorok között is olvasni ? [#nyes]

dcsaba

Első frekiváltóm és az első HF motorom [#whatever]
...nem jól válogattam össze

svejk

Első frekiváltónak Yaskawa és klónjai, esetleg Delta, bár szerintem az is yaskawa koppintás, de legalább is japán logika....

s73tgf9vg

Üdv!
Van okom az aggodalomra, ha a léptetőmotorba menő kábelem ~35C°-os? Semmit nem csináltam vele, 1 vezérlő 1 léptető + a DB25 kivezetés van a gépbe kötve (meg a tápok hozzá). 24V 300W toroid trafó diódával, plusz 5V 1A. A vezérlő és a léptető egymáshoz való és a táp is hozzá. Szabad ennek melegednie, ha nem forog a motor?

s73tgf9vg

Ó az kimaradt, hogy a kábel ami melegszik, ez 8 méteres árnyékolt kábel feltekerve és 4A-t el kell bírnia. Lehet, hogy egyszerűen az indukció miatt van?

2dbfy8y

Bocsi a belekotyogásért!
De szerintem ne tekerd fel, az olyan mintha egy villanymotor tekercse lenne!
Nekem már egy hosszabító dobot sikerült összesütnöm egy 1800W-os flexel! Letekerve nem volt semmi baja!

s73tgf9vg

Én is erre tippeltem, csak nem értem milyen áram folyhat benne, ha a motor nem mozdul. Csak a teszt idő alatt van feltekerve, kibontom és remélem ez megoldja a gondot. Köszönöm a választ!

2dbfy8y

Hát a tartó áram!
Üres járatban, a vezérlőn fél feszültség van beállítva?
Mert a Klaviós vezérlőn be lehet azt állítani, és akkor a motor se melegszik annyira ha áll!