Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

A tizedesekre nagyon vigyázz!!!

Törik,mint a ropi.:)
(azé több.:))  
Elég,....ha csak ránézel.:)))

000000000

Nem lett 100%-ra tökéletes, de erre a célra egyelőre megfeleltek az elkészült munkadarabok.
Központozás, 1-es keményfémmel előfúrás, 1.7-essel készrefúrás. Orsófordulatot levettem egészen alacsonyra, előtolás 150mm, egymenetes fúrás. A forgács szép hosszú volt, és nem égett meg... Egyet megpróbáltam hűteni-kenni (WD40), de nem tapasztaltam látható eltérést. A fúrókat 100 furatonként cseréltem. Költséges és szöszölős munka volt...
De jó tanulópénz is egyben :-)

Itt az újabb adag rendelés, dettó 10-es anyag, de csak pár tucat furat :-) Lehet, hogy váltani fogok üvegszálas anyagra, és megpróbálom másfeles maróval (központozás és előfúrás után)... Most lett hirtelen sok piramisfogú... :-)
A másik lehetőség, hogy rétegezni fogom 5mm-es anyagból, de akkor meg össze kell majd laminálni.

Majd referálok.

000000000

Még a fénytől is óvom őket :-)
Csoda, hogy a postát kibírta, igaz profi volt a csomagolás. De a postások erős emberek :-/

kfhhyweby

Sziasztok!
CATIA V5-ben megakadtam,tudna nekem valaki segíten benne?Rajzkészítéssel kapcsolatban hiányos a tudomány...[#help]

kozo

Klávios T2 800W os motort használ valaki ?
Kérnék tapasztalati infó arról , hogy mondjuk 15-30perces üzem alatt kinek mennyire melegszik ez a motor ?    

dcsaba

Segítségre lenne szükségem. Alan Bradley Frekiváltó, F013 hibajelzéssel indít, amikor feszültségre kapcsolom. Nem tudom "kinullázni" a hibajelzést, emiatt nem is engedi használni magát a frekiváltó. Az F013 hibajelzésre ground fail van írva a leírásban. Próbáltam földeléssel és anélkül is.

000000000

Protec 800W, szintén Klavio-s.
15 perc fúrás, marás (nem relief) után kézzel simán tapintható, saccra 45 fok körül lehet (az alsó csapágy feletti "hengeres" részen). Feljebb tökhideg. Áramfelvétel 1.2 A körül, kb. 150V-on. Tehát bőven van még tartalék.

kozo

Lassan szinte biztos lesz , hogy a rfekiváltó beállításokat kefélem el.
Köszi...

svejk

A motor rá van kötve vagy üresben próbálod?
"tegnap még jó volt" eset?

ebalint

Szeretnék segítséget kérni egy e-bay -es vásárláshoz.

A segítség abból állna, hogy helyettem kellene megvenni a kérdéses terméket.

A nagyságrend úgy kb. 100 EUR lenne.

Ha valaki "bevállalná", kérem keressen magánban.

dcsaba

Nem igazából már legelőször is ezt csinálta, de akkor "nyugtáztam" a hibát és onnantól ment. Tegnap össze akartam hozni a Perske motorral, és nem hagyja magát. Mi az a földelési hiba???

000000000

Mekkora a motor és a frekvenciaváltó feszültsége és árama frekvenciája?
Nekem akkor volt ilyen hibám egy másik fajta hajtásvezérlőnél mikor egy leégett motort próbáltam elindítani róla.
Az eladó jóhiszeműen eladta a főorsót, de az előző tulaj adott neki rendesen.
4kW-os motort nem bírtam elindítani 7.5kw-os ferkiváltóról sem mert ezt a hibát dobta.  
Mérd meg a tekercseket és a házhoz képest is az ellenállását, ha nem hajszálra egyforma ott gáz van !
Nem beszélve arról ha 1-1.5 ohmot mérsz rajta.  

dcsaba

a motort, kipróbáltuk egy másik frekiváltóról, és ezt a frekiváltót egy másik motrral. A motor jól működött egy 200W-os J7-en. Ezen a frekiváltón egy 180W motort próbáltam, és először azzal is földelési hibával tiltott le, később az a motor elindult. Létezik, hogy a frekiváltóba nem elég az R, S, T-t bekötni, kell neki a föld vagy a nulla? Bár földet azt kap...

000000000

Védőfölélés mint a nevében is benne van mindössze csak védelmi funkciót lát el és semmi köze a R S T-hez
Mekkora teljesítményű ez az ominózus frekvenciaváltó és 230 voltos vagy 400 ?
A motor nagy fordulatú és 230 voltos ?  
Akkor is csinál ilyen hibát ha túl nagy áramot akar felvenni a motor indulásnál mert a V/F görbe nem megfelelően van belőve.

dcsaba

na ez lehet... a motor alapadatokat beállítotam, lehet hogy az kevés? kipróbálom motor nélkül elindul e a frekiváltó.