Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

mxjj54gxi

A Pg menetnek köze nincsen a 16x1,5 metrikushoz.
A Pg páncélmenetek csúcsszöge 80 fokos!!!!!!

PSoft

Te is tudod,hogy én is tudom,hogy Ő is tudja.:)

De,ezt nem lehetett szó nélkül hagyni,...pont a Gyurinál.:))

PSoft

Ne mááá!

A Pg-s "villanyász" sorozatom, 9-től 36-ig meg van,fúró is,metsző is.:)

Habár,...mostanában már,inkább csak a 13,5-ös fúrót szoktam használni belőle,ha pld.a Briggs "kilövi" a gyertyát.:))

hostya

Ha már mindenki tudja... :))
http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/t%f6mszelence.jpg" border=0>

Gyuri biztosan ilyenre gondolt...

Szalai György

http://www.tme.eu/katalog_pics/0/4/a/04a748fe1b1761be582cab489a541073/skintop-pg9b.jpg" TARGET=_fnew>A tömszelence típusa Pg, (Talán mert poliamid anyagú és gumi tömítőgyűrű van benne.) az áteresztő képessége 9 (mm) a csatlakozó menete meg M16x1,5
Nincsen köze a 80 fokos Pg páncélmenethez.

hostya

Vazze Béla... :)))

Két perce itt verem a térdem a röhögéstől.

"Habár,...mostanában már,inkább csak a 13,5-ös fúrót szoktam használni belőle,ha pld.a Briggs "kilövi" a gyertyát.:)) "

Persze akinek metszője is van, annak könnyű a gyertyát is átalakítani.. :))
 [#vigyor2]

svejk

A múltkor kínomban esztergálni kellett menetfúrót Pg menethez. Szerencsére csak műanyagba kellett menetet vágni.

PSoft

Há,...mé nem csörgetté meeg???:-)))

Én,...sose mondom,hogy nincs.:)

svejk

Szerszámot asszonyt nem adunk kölcsön!

svejk

Egyébként kerestem a fórumon, igaz venni akartam.

PSoft

Tán,nem hiszed?:)))

Vannak még "eltéve" foszforbronz 13,5 meg 16-os tömszelencéim.
Azokból szoktam perselyt "kanyarítani".:)))

Meg van "valamilyen" kétkomponensű Araldit-om.
A nevét ne is kérdezd,mert nem tudom.:)
Két bébiételes üvegben kaptam anno egy régi barátomtól.:)
Az egyik komponens sűrű,fekete,mint a szurok,a másik meg folyékony,állaga,színe mint az akácméznek.
Valami qrva jó cucc.:)

Volt 250-es Trophy MZ-m.
A hengerről leszakadt kipufogómenet helyére ezzel ragasztottam fel az új,esztergált menetes csonkot.
Gyakran találkozom a Trophy új gazdájával,aki ma már "veterán" motorként használja a mai napig is a gépet.
Még mindíg egybe van a ragasztás,pedíg már huszonéve ragasztottam.:)

PSoft

Hát,IGEN!

Az elsőnél néha-néha engedek.:)
De,a másodiknál roppant "szigorú" vagyok.:))

Neám má valaki elfelejti visszahozni!!!
Azt,...én meg vén fejemre kínlódhatok egy másikkal.:)))

Egyébbként,van egy kivétel.
A KoLa Morse-kúpos dörzsára.:)
Az úúúgy jár körbe-körbe,.....:)))

hostya

De elhiszem! :)

Az idézett "..SZOKTAM használni belőle,ha pld.a Briggs "kilövi" a gyertyát." mondatból

Nekem első olvasatra az jött le, hogy a Briggs ugy hetente kilövi a gyertyát, és ezért vált szokássá a használata.. :))))

Ezen nevetek még most is.. :)

Bocsi, ma ilyen napom van. :)  
[#integet2]

4um5b65d

Ha már Hostyának ilyen jó kedve van elmondanám, hogy "kölök" koromban milyen nagy problémában is voltam ezzel a tömszelencével.

Hallani már hallottam róla, de fogalmam sem volt, hogy mi is az a tömszelence.
Így nem is furcsa, hogy ezt jó ideig tömb szelence néven ismertem. Lassan lassan telt az idő, mire egyszer a kezembe adtak egy tömszelencét, hogy ez a tömszelence. Na akkor már végképp nem értettem, hogy mitől tömb a szelence.
Aztán teltek múltak az évek, mire egyszer láttam egy forgó tömszelencét is amit például szivattyúk folyadéktömítésére használtak. És akkor megjött az áttörés. Hirtelen világosság támadt a korom sötétségben és onnantól már azt is értettem amit úttörő koromban soha ,hogy a "Mint a mókus fent a fán, az úttörő oly vidám" kezdetű slágerben nem is "minta mókusról" beszélnek, hanem "mint a mókusról"
Szóval ennek a két dolognak a felismerése vezetett el odáig, hogy ne hülyén haljak meg.
Bár egyesek szerint a két dolog nincs kizárólagos viszonyban egymással. :))