Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

a Sherline 1/2 pulse mod-ot csak fél vagy mikrolépésnéll is be kell jelölni?

s7manbs8

Azt nem tudom, hogy mit csinál, majd valaki megmondja.

s7manbs8

Megnéztem az a Sherline 1/2 pulse azt csinálja, ha jól értem, hogy kicsit hosszabb jeleket ad ki, ha valami optocsatoló lassú lenne vagy gyenge processzor a feldolgozóban akkor legyen ideje a jelet venni, nehogy lemaradjon, úgyhogy ha azt beikszeled biztosabb lesz a működés, ha netán ilyen a vezérlőd.

xfg6v697j

xfg6v697j

Kipróbáltam a mikrolépést.
Elgyengült, és hangosabb lett.

zozo

Sziasztok, a vezérlő OFFLINE bemenete azonos az ENABLE jellel? -Tehát az lpt out jelét várja?

OFFLINE+
The low level input or is hanging when normal work;when high level offline

RogerCo

Pedig nekem az MSD vezérlőimmel a mikrolépéssel "úgymond" erősebb szokott lenni. Pl a forgatómat egész lépésnél ugyakkora, a tokmányon nézve kerületi sebességnél letudom fogni, hogy megálljon. De mikro léptetéssel, kifordítja a kezemből... [#confused]
Roger

000000000

Sziasztok.
Olvasgatom a fórumot rengeteg infó van de mégis nehezen igazodok ki közötte. Tudnátok egy olyan topikot ajánlani ahol egy kezdő számára is érthető, egyszerü tervrajz szerint megépithető egy hobbi kategóriájú marró. Mechanika, elektronika szoftverrész. Mindjárt háro főkategória soknak tünik egyszerre. De vállalkozó szellemű vagyok:-)

keri

Valami akkor nem kóser.
Mikrolépés pont hogy az egyenletesebb járásról híres.

keri

Majdnem, csak az Enable negáltja az offline
Lényeg ha nem piszkálod akkor működik a vezérlő, ha 5V-ot ráteszel akkor letiltja.

keri

Hát sültgalamb az sajnos nincs, de a ha már tudod mit akarsz akkor, minden infót megtalálsz itt.

Kezdjük ott, hogy mit szeretnél megmunkálni?
Jó tudom, mindent egy kicsit és jó nagy méretben. Ezt a viccet minden kezdő elsüti az elején szóval ezt a részt ugorjuk is át, mert mi majd úgyis megmondjuk, hogy azt miért nem fogod tudni megcsinálni [#hehe]

Ha tudod mit akarsz, akkor már csak azt kell eldönteni mennyi pénzed van, milyen anyagok vannak a fiókban, mit vagy képes megvalósítani, milyen szerszámozottságod van és amit ebből ki tudsz hozni elegendőek e a minimális igényszintednek.

Ha csak egy marógép kell, vegyél készen, egy működőt, mert építeni főleg úgy hogy mindent te akarsz, sokkal drágább.

2nbj3n5m

Menj fel a www.hobbycnc.hu oldalra,ott minden
információt megkapsz.

000000000

Ez jó ötlet![#eljen]
Még egy csomó gép is van fenn, ötlet adónak.

000000000

A modelleket épitek töbnyire. Pici dolgok készülnének töbnyire műanyag, műgyanta és fa lenne a megmunkálás tárgya talán még aluminium ha beleférne az már több mint elég nekem:-)A méretek ehez igazodnának 20X20cm bőven kiszolgálná az igényemet. A mehanikához a szerszámozottságom megoldott. Elektronikai cuccokat szintén épitgettem, ha van kapcsolási rajz akkor az sem okoz problémát, nyákkészités stb.. Marróm már van hozzá sok kiegészitőm. Már csak cnc-t kell belőle varázsolni:-)

Janko köszönöm ott már jártam de benézek mégegyszer.

xfg6v697j

Az egyenletességgel semmi gond.
És a vezérlővel is teljesen elégedett vagyok.
A motorok járás közbeni zaját találom hangosnak,különösen ha lassan mennek nagyon kattognak.
De az áramvól nem szeretnék viyyzavenni, mer így is csak épphogy langyosak a motorok.
De talán az akusztika a felelős, mert egy 2*3m-es helységben próválkozom,és amelyik gépeket hallottam,mind nagyobb műhelyben voltak.