Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Ja és rutintalanságod sem probléma.
Én sem csinálom ezt minden nap és amikor neki kezdek én is bénázok, de kb 10perc gyakorlás után belejön az ember.

Mesterek ebben különböznek, nekik nem kell gyakorolni mielőtt nekiállnak valaminek :D

keri

Nincs hibája, de ha elfelejtem lehajanim, akkor hiába sötétedik elég gyorsan :D

besirkyjh

Szia  

Elfelejteted leirni hogy milyen munkára lenne használva és hogy alkalom adtán vagy termelésre lenne használva .A másik az egyik legfontosabb paraméter pedig a megmunkálomotor teljesitménye lenne mert ahhoz könnyebb hajtást méretezni mint forditva .

7d8pdkmcf

Szia! Hobbi célra szeretném használni a gépet. A méret tudom az itteni barkács gépekhez képest nagyobb de ekkora orsókat és síneket sikerült vásárolnom. Vétek lenne elvagdosni. Fa-műanyag esetenként 1-1 alumínium műszer előlap megmunkálása a cél. Egy max 500W körüli villany motorra gondoltam a főorsó meghajtására. Még nincs meg a főorsó és a motor mint írtam ez képlékeny számomra. Ebben is kérném a segítséget.

mxjj54gxi

Én ugyanezt tapasztaltam a migemnél, pedig én csak CO2-t használok.
A bevonatoshoz képest nagyságrendekkel hamarabb leégek úgy, hogy még az eget is bőgőnek nézem!
Háromszor vagy négyszer leégtem, mire rájöttem, hogy nem a napon dolgozás miatt, hanem a masinától.
Azóta én is nyakig beöltözöm.

besirkyjh

Csak javasolni tudok , inkább tapasztalat mint számitások után . Léptetöknél két fajta lenne : az elsö 1,7Nm-es ( ennek a tipusnak jo a nyomaték görbéje ) , a második az 1,9Nm-es amit olcson tudsz beszerezni ( 1,7Nm  Klavio KFT , mig a másik a Vatera ,de az van itt is néha ) .Hajtanám direktben de a golyos osrso emekedése enged egy 2:1 hez áttételt amivel jelentös dinamikát nyerhetsz de kb 5000mm/min sebességre "csökken " ide lenne jobb az 1,7Nm .Vezérlöt is ehhez kel választani .Találsz szintén a Klavionál MSD5042 néven , ezek stabil és jo vezérlök .

7d8pdkmcf

Köszönöm válaszodat!!

2vkx6unz

Sziasztok!
Összeraktam ez első gravírozó pépemet. Sajnos van egy hibám, és nem tudom mi lehet az oka. H1 a vezérlő amit használok és az egyik tengelyen az egyik irányban lépésvesztés van. A tengely nem szorul mert ha felcserélek két tengelyt (fizikailag a motor kábelezést akkor a másik tengelyen jelentkezik a hiba. Mi lehet az ok? Printetkábel? Vagy vezérlő hiba? Egyéb ötlet?
A tünet USB-s (Planet cnc) és printer portos EMC- hajtás esetén is jelentkezik.

RogerCo

Helló Gábor,
Ma lefényképeztem, remélem ilyesmire voltál kíváncsi. A gyári kábeelid megvannak ?

http://cnctar.hobbycnc.hu/RogerCo/2012_02_27_Servo/" TARGET=_fnew>Itt megtalálod a fotókat

Ha van kérdés nyugodtan kérezzél.
ROger

keri

A vezérlőn, vagy a motoron cseréled meg a kábelt?
Vagy egyben mindkettőn?
Mert ha a vezérlőn cseréled és úgy téveszt, akkor a motor vagy a kábel a hibás.

Ha a motoron cseréled és úgy megy a kábellel, akkor leszűkítetted a kábelre.
Ha a vezérlőnek mindig azonos kimenete téveszt, akkor a vezérlővel van gond

j99i206if

Sziasztok!

Mostanában csak olvasgatom a fórumot, de felmerült egy ötlet miszerint meg kéne próbálkozni a készülő modellek alkatrészeit vízsugárral vagy lézerrel kivágatni. Aki már csinált(atott) ilyet annak a tapasztalatai érdekelnének a két eljárásssal kapcsolatban. Pl. ár, pontosság. Igazából nem túl vastag és nem túl bonyolult formákat kéne vágni 1, 1.5, 2mm vastag acél illetve sárgaréz lemezből. Viszont sokat ami kézzel macerás az utánmunkálatok miatt.  

000000000

Szerintem ezt nagyon gyorsan felejtsed el.
Haverom fotómaratásos eljárással csinálja a modelleket 0.8-as rézből .
De nézd meg a minőséget a saját szemeddel.

http://www.limitbahn.atw.hu/" TARGET=_fnew>http://www.limitbahn.atw.hu/

keri

Vágatni laserrel a legolcsóbb, vízsugárral a legdrágább. Minőség hasonló, de a vízzel vastagabb anyagokat tudnak vágni.

Pontosság 0,1mm nagyságrendű, túl apró alkatrészekre nem jó, és éles sarkokat is lekerekíti.

j99i206if

Tudom ismerem, én is fotomaratok. De a lézer/vizes vágás 1:10-es méretarányú mozdonyhoz kell. Ez már múzeumi nagyság, a lehető legpontosabb leképezése az eredetinek.

keri