Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

A sok uberhacker... Nem sokan vagyunk programozok itt a forumon ugy latszik.  

http://home.eunet.no/pnordahl/ntpasswd/" TARGET=_fnew>peldaul, de a pda-mon is megfejtem offline ha kell ((:

Amugy meg ha nem ertesz hozza, minek piszkalod! (;

000000000

Egyrészt Tibor, ne NT-zz mert legutóbb az még Win 2000 Pro volt. Másrészt net csak gyakorlati szempontbol kell hozzá, mert az eszközt valahogy le kell tölteni, féynpostával még nem megy :(

bmejdz9nu

Szerintem a legjobb helyen vagyok a kérdésemmel!

Hogyan kell használni és mikor, mire a mérőhasáb készletet?
Csak sejtésem van... azthiszem...

15.000 Ft-ért vannak (több) Mo. szállítással az Ebay-on nagyon jónak tűnő Orosz alíg használt 84 db-os készletek...

Ezek vannak bennük:
0,5 mm  
· 1,005 mm  
· Von 1,0 bis 1,49 mm Schritt 0,01 - 50 St.  
· Von 1,5 bis 2 mm Schritt 0,1 – 6 St.  
· Von 2,5 bis 9,5 mm Schritt 0,5 – 15 St.  
· Von 10 bis 100 mm Schritt 10 – 10 St.

Képek:

http://i18.ebayimg.com/01/i/000/a4/72/69ab_1.JPG" border=0>

http://i7.ebayimg.com/01/i/000/a4/85/5ea8_1.JPG" border=0>

j3rx6bsjd

Ha pl. marsz egy olyan nútot aminek pontosnak kell lennie akkor kirakod a mérőhasábból a méretet és megnézed,hogy ha húzosan megy bele akkor jó a méret.Az előnye pl. tolómérővel szemben szerintem az,hogy kis helyen is tudsz mérni,és rendkivül pontos ha rááll a kezed.
Ezenfelül szerszámkészítésnél vagy bárhol használható pontos hézagok,távolságok beállítására.

Motoros

Kalodába a koordináták pontos felrajzolására, illetve etalon fúróperselyekkel a furatközepek kijelölésére szinte helyzetfúrás pontosságával--- is jó, persze manapság már ott a cnc.

000000000

Ma is netezik/netezett valahonnan...

bmejdz9nu

Ezek jók... de még nem billentem át "ez kell nekem írányba" :) Másnak nem kell ilyen?
Más ötlet felhasználási terület?
Előre is köszönettel!

sasi

A mérőhasáb készlet (raporter készlet) mérő laborokban alapmérték. Évente kalibráltatni szokták a mérésügyi hivatallal, egysíkúság, párhuzamosság, méret. Amely darab nem felel meg az előírásoknak, nem kapja meg a minősítést, ki kerül a termelésbe, ott a Motoros és Lakatos által leírtak szerint, valamint esztergánál ütköző beállítására is használják.
Használata:elsősorban mérőeszközök kalibrálására, cérnakesztyűben, rosszvasbőrrel tisztítva, a hasábok egymásra tolása (levegő kiszorítása). Ha újlenyomatos felülettel rakjuk össze, több századdal is többet mutathat. Külön lehet kapni ezredes kiegészítő készletet, ennek segítségével ezredes méretek is összerakhatóak.
Van egy mestermérő nevű befogószerkezet, melybe berakva, közvetlenül is mérhetünk, illetve ehhez állíthatunk be eszközt, pl. intot. Passzamétert mérőhasáb nélkül legfeljebb etalonhoz lehet beállítani. Használat után savmentes vazelinnel kell lekezelni a felületeket, mert különben erősen rozsdásodik, ugyanis nem lehet rozsdamentes anyagból készíteni, mert abban szobahőmérsékleten is kristályátalakulások mennek végbe, azaz deformálódik. Kerámiából is készítenek mostanában mérőhasábokat.
Ezek után vajon kinek kell ilyen?

sasi

Ha jól látom, a felső képen egy lengyel, az alsón orosz készlet látható.

sasi

Az ár nagyon kedvező!!!

4mjnxdwuu

A Mach 2-nél ha hasznámom a wizardokat, némelyiknél állandóan kikapcsolja az e stoppot, és gömbölyít, illetve valamiért a kordinátákat helyesen kiírja marás közben, de a megtett út legalább a tizedrésze... Valaki tud valamit???

Miki2

Szervusztok, üdvözlök Mindenkit!  
Volna egy apró gondom, és remélem, hogy a gyakorlottabb hobbyzók tudnak segíteni.  
felraktam a MACH3 legújabb verzióját. Ebben a G-kód fordítást a LazyCam nevű program végzi. Az a bajom, hogy a R12 DXF fájlok fordítását rendszeresen és szisztematikusan hátulról előre, tehát a rajzolás irányával ellentétesen végzi.  
Szerintem nem vettem észre egy pipát, vagy gombot a beállítások között. Amit tudtam, és észre vettem azt kipróbáltam, nem ment.  
Ez persze a még hiányosnak is csak nehezen nevezhető angol tudásomnak is köszönhető.  
Kérlek benneteket, segítsetek megoldani ezt az általatok bizonyára nevetségesnek tartott problémát.  
Köszönöm: Miklós

bmejdz9nu

már ennyit a a mérőhasáb készletről...  
már mind megvették... tehát valóban megérhette... :)

000000000

A wireless azt írja ki, hogy nem biztonságos, kvázi bárki rá tudna lépni a netemre. Hogy lehetne biztonságossá tenni?

Üdv. Samo

000000000

Ad-hoc háló két gép között, vagy wlan apról/routerről jön?