Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

... de akkor minden átmegy a "Csevegobe"... szerintem, ha kibontakozik vlmi komoly téma, rogton át kell irányítani a megfelelo topicba

000000000

A csendőr szerepét senki sem szereti felválalni...ezt az "etikettet" kéne eleve tudnia mindenkinek (topic választás képessége..)!

000000000

Az ötlet tetszik! Próbáljuk ki![#vigyor3]

bmejdz9nu

Jaj jaj ... Ó mama... nem találom a slusz kulcsomat... Nem tudtok róla? Hová tehettem?
  [#hehe]     [#hawaii]     [#taps]     [#nyes]     [#gonosz2]     [#finom]     [#confused]

Bicska

Én úgy látom, hogy az elmúlt 1,5 hétben több topic is "beszemetelődött", én is szemeteltem bevallom...[#boxer]

3vv2btrhv

még mindig az a problémám hogy nem tudok másolni vidoz NT van fent .
könyvtárba jötem forditani tiszta gáz !!

Kristály Árpád

Hallihó!
Ma a döbbenet lett rajtam úrrá.....
Történt, hogy egy passzív.....társuk reklamált a pipswhoban..... Ö nem erre "fizetett" be.....
mert Ö Nem azt akarja látni, hogy a lányok horgolnak....hanem valami mást.....

Ezennnel felszólítom minden olyan társamat, hogy aki időt fáradságot nem kímélve infot oszt meg társaival...kontcentráljon, mert ÉN, CNC-t akarok Építeni!!!
Hallihó!

Szalai György

Segítség!

Mi olvad alacsonyabb hőmérsékleten?
Az alumínium, vagy a zöld színű csapágyragasztó?

Csapágyakat kellene cserélnem egy motorban, mert zúgnak.
Ma szétszedtem és láttam, hogy egy zöld átlátszó anyaggal be vannak ragasztva, ami nem kötött meg keményre, hanem még most is ragad.

Nem tudom, ha melegíteni kezdem, puhul-e a ragasztó.
Mert ha hőre keményedik, akkor csak rosszabb lesz a helyzet.
A csapágyházat, muszáj megmentenem.

Ha valaki szedett már ki ilyen ragasztós csapágyat, kérem, írja meg a tapasztalatait, hátha nem kell kidobnom az egész cuccot.

Köszönöm.

bmejdz9nu

Hőre enged... puhul... + csap. lehúzó
A tengelyragasztó/csavarrögzítő nem fémes kötést hoz létre...

Szalai György

Köszönöm.
Holnap kioperálom.
Azután megyek a csapágyboltba.

3vv2btrhv

sziasztok
két pc-ét szeretnék összekötni hálozatba !
mindkét gépben van egyforma hálo kártya hogyan kell beállitani hogy lássák egymást !
Tibor

000000000

Veszel crosslink kabelt (keresztkabel). Vagy kozejuk csapsz egy switch-et. Abba mindegy mit dugsz. Ket gepet berakod azonos munkacsoportba, ket kulonbozo IP szamot adsz nekik. Aztan megosztod amit akarsz. Netmegosztasra a router a legjobb (ket gep egymastol fuggetlenul tud netezni), DHCP-vel kiosztja az IP-ket. Orulsz!

3vv2btrhv

szia aszbolit
az ip számot hol kell beirni mert azt nem találom

000000000

Vezérlőpult (control panel), hálózati kapcsolatok (network connections), helyi kapcsolat (local area connection) ezen jobbklikk és tulajdonságok. Az általános (general) fülön a listában katt az Internet Protocol-ra (TCP/IP), tulajdonságok, majd és ott kell átlőni autómatikusról manuálisra. Ajánlott helyi hálózati címek:  
ip cím: 192.168.0.x  
alhálózati maszk: 255.255.255.0
alapértelmezett átjáró maradhat üresen

Szalai György

Na megint megakadtam.

Nem volt türelmem holnapig várni a csapágykiszedéssel.
Kiszedtem őket már is. És jött az újabb probléma.

Az első csapágy 6203-as. Ez 12mm széles.
A fészek viszont 16mm mély. Valószínűleg ezért volt beragasztva a csapágy.
Először azt gondoltam, hogy biztos kétsoros ferde hatásvonalú 5203-as lehetett benne eredetileg. Megnéztem a csapágykatalógust, 5203-as 17,5mm széles tehát tévedtem, ez nem fért volna bele. Tovább lapoztam. Kétsoros beálló 2203-as éppen 16mm széles, tehát pont ide való méret. De én még olyat nem láttam, hogy egy 20cm hosszú tengelyen beálló csapágy legyen. Pedig hogy ez való oda azt az is alátámasztja, hogy a 2203-as határfordulatszáma épp megegyező a tengely másik végén lévő 6201-es határfordulatszámával.

Mit gondolnak erről a gépész végzettségűek? Miért tervezhettek egy 20cm hosszú 200W-os motor elejére kétsoros beálló csapágyat? Vagy mit értek rosszul?