Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

4k0yxz3fu

Nem Pesten, Budán :-) Szóval Budapesten :-)
Nagyon hálás lennék. Hol laksz? Az egész cuccot gépestül el tudom vinni akárhova.

000000000

Nagyszerű, én Óbudán. 06304178125, csörenj rám,
a többit megbeszéljük, ne untassuk a többiket
ezzel.

000000000

Nem olvasod a gyártó support lapjátt
http://www.artsoftcontrols.com/optimisation%20XP.txt" TARGET=_fnew>Optimisation File

svejk

Sziasztok!
Néha nem igazán értem a problémás kollégákat...
Egy "márkás" HP,compaq,..p3 800-as gép 8-10 ezer Ft.... És akkor nincs szívás, és tessék tudomásul venni hogy csak a mach legyen a gépen,illetve a #1204-et ajánlatos betartani.
Én egy p2 366-os laptoppal dolgozok, nincs is különválasztva semmi ,mégsincs ilyen probléma.
igaz, csak mach2-őt használok 25kHz-en.

000000000

Ez nem is tipikus probléma (ha az lenne, már rég csődbe ment volna az Arto)! Nekem már 3 éves XP vel menő, 25GB-os aktív programmennyiséggel futó C meghajtó mellett, sosem okoz gondot egyszerre Mach2 és 3 használata (persze nem egy időben), mindezt egy rakás Vezérlő konfig választási lehetőséggel...
Szóval beton...

svejk

Ezért is írtam hogy jó "vas" kell hozzá.

mfrfj8vv3

Sajnos nincs több info ott sem.  
Amúgy az Irq- kat  a Vezérlőpult-> Rendszer en belül lehet állítgatni... vagy az nem jó nekünk ?  
Amúgy most hogy nézem, a Mach2 Pulseing Engine szerepel is az eszközök között. Sajnos Erőforrások fül nem tartozik hozzá, tehát ő elvileg nem használ erőforrásokat. Elvileg. Gyakorlatilag attól még használhat, a Windows szerint ilyenkor az eszköz gyártója szolgálhat felvilágosítással...

mfrfj8vv3

Szervusz,  

Az alaplapodhoz való legújabb drivereket általában a gyártó honlapjáról töltheted le:  
http://europe.giga-byte.com/FileList/Driver/motherboard_driver_chipset_via_4in1433v.exe" TARGET=_fnew>Gibayte GA-7VAX chipszet driver
Ha ezt tetted fel, akkor meg mindegy :-)

mfrfj8vv3

Szervusz zovax,

Ez a hardver ütközéses verzió eléggé valószínű szerintem.  
Próbáld átkonfigurálni az LPT portodat.
Start-Beállítások-Vezérlőpult-Rendszer-Hardver fül-Eszközkezelő.
Portokat lenyitod, LPT portot kijelölöd,jobb gomb, Erőforrások fül , Automatikus beállítások négyzetből pipa kivesz, legördülőből kiválasztasz egy másik konfigurációt, ellenőrzöd, hogy az "Ütköző eszközök listája " üres legyen , majd megnyomod a "Beállítás módosítása" gombot.
Okéval kilépsz, ablakokat bezárod.  
Újraindítod, kipróbálod.
Viszonylag egyszerű megéri kipróbálni hátha megjavul....
Ha nem ,akkor állítsd vissza automatikus beállításra.

4k0yxz3fu

"Egy "márkás" HP,compaq,..p3 800-as gép 8-10 ezer Ft...."

Tipp hogy hol?

4k0yxz3fu

Ez már rég megtörtént. Nincsenek ütköző eszközök. Semmilyen beállításra nem reagál.  

Viszont ami van, hogy az LPT porton a High állapothoz tartozó feszültség értékek 4,3 voltok, 2Kohmos leterhelés esetén pedig leesnek 3.1 voltra. Azon a gépen ahol müködött minden, ott a high állapothoz tartozó feszültségek 3,4 volt körüliek és elenyésző mértékben esnek terhelés hatására.

4k0yxz3fu

Mindegy, úgy néz ki, hogy a számítógép egy hulladék. A service pack-et is feltelepítettem, semmi hatása. Úgyhogy új megbízható gép vagy alaplap után nézek, már csak azért is mert ez időnként lefagy. Ezzel nem érdemes tovább próbálkozni, semmi értelme. Köszi mindenkinek a segítséget.

mfrfj8vv3

Hát, akkor passzolnom kell... ennyire nem vágom az ampervadászatot.
Használt hp, ibm stb. pc-ket a hadrianus.hu szokott kínálni. Azért 8-10 ezernél náluk kicsit több szokott lenni, bár sztem manapság az ilyet annyiért kell eladni amennyiért viszik, mert egyébként forgalomképtelen ma már egy PIII...szóval gondolom lehet alkudni.

svejk

Nálunk..:)
HP P3 800(NEM celeron!) 128MB / 10Gb bill+egér+tápkábel,fekvő ház 9500Ft
Igaz jólenne még bele plusz 128Mb ram...,de így is eldöcög.

4k0yxz3fu

Azt akarod mondani, hogy van eladó géped? Kipróbálás nélkül ezek után nem veszek semmit, de ha jó akkor viszont azonnal.