Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok!Ma egész nap járattam a gépemet.A problemák most jönnek elő.Hol az y hol a z tengelyen lett lépésvesztés,amit a y teng.-n a trimmer emelésével kiküszöböltem.A motorok melegszenek,meddig lehet füteni.A kezem épphogy elbírja.Jó megoldás e a trimmer kisfokú emelése,vagy mást próbáljak.Az előtolás rézben 400-ra állitottam 0,1mm-s fogással,lehet,hogy nagyon hajtottam?A befurás sebbessége 250

000000000

Sajna ez léptető motornál előfordul,
csak a biztonságos M-n tartományban használd,
egyébként bármikor téveszthet.

000000000

Lehet, hogy emelni kellene a tartóági gerjesztést!

000000000

meddig emelhetem?volt már magassabb,de akkor nagyon "zenél"milyen gyorsításokat érdemes használni,az is okozhat lép.vesztést?

000000000

H1-nél 100%-ig.
Mérés, kisérlet, teszt...

3vv2btrhv

sziasztok
mozilla firefox őrogit raktak fel a gépemre és nem tudok másolni ( jobb egérgomb kijelöles beszurás )  
sehol sem müködik windos NT van a gépen  
tibor

3vv2btrhv

eivmhrm04

Üdv mindenkinek.Syeretném megkérdezni ,hogy nem ismeri é valaki a proxon IB/E tipust érdemes e vele foglalkozni.Kisebb munkákra gondoltam fába vagy műanyagba marni vele.Az adatai 240V  100W  5000-20000 fordulat  500g.Előre is köszönöm.

bmejdz9nu

Nekem ilyen van:
http://www2.lagaleriactiva.com/bonsaispirit/images/ibe%20165.jpg" border=0>

Jó... szeretem... ha nem is CNC-hez...
de könnyen túlmelegszik, főleg ha a fordulat vissza van állítva... ütése rosszabb mint a Kress-é... picik a csapágyak benne... visonylag halk...azért kicsit gyenge is... pici motor benne...
Van egy eladó 43mm/20mm-es adapterem Proxxon-hoz ha kell valakinek.... "Made in Germany" - Ebay - Német garázs manufakturából - szép!
Ja... és CNC-hez talán jobb a "hosszúnyakú" változat ha ez mellet döntesz.... :)

eivmhrm04

Köszi az infót,Én meg azt hittem hogy cnc hez jobb a rövidnyakú.Nekem van egy prootol/narex profi változat/ami hosszú nyakú de az nagyobb feszitésnek van kitéve nem?

eivmhrm04

Köszi az infót,Én meg azt hittem hogy cnc hez jobb a rövidnyakú.Nekem van egy prootol/narex profi változat/ami hosszú nyakú de az nagyobb feszitésnek van kitéve nem?

eivmhrm04

Nálunk 3700 Sk /26270Ft/ csak nem tudom hogy az jó ár é.

eivmhrm04

Különben pont erről a tipusról beszéltem

eivmhrm04

Miért gondolod hogy jobb a hosszú nyakú?

bmejdz9nu

Lehet, hogy ez szubjektív dolog részemről:
1. Ha hosszú akkor pont magasság komptibilis a többivel pl. Kress...
2. több a befogási mélységre a lehetőség (feljebb-lejjebb huzogatás)
3. Talán messzebb is vannak a csapágyak - talán 1-el több is van benne...
4. A hosszú nyakra pl. könnyebb extrákat pl. felületkövetőt szerelni...