Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

4k0yxz3fu

Köszönt mindenkinek, különösen svejknek, aki úgy tűnik megoldotta a számítógép problémámat egy HP Vectrával. A CNC egyelőre úgy tűnik megy (már óvatosan fogalmazok), de nagyon remélem hogy így is marad. Hogy az én számítógépemmel valójában miért nem tudtam vezérelni a CNC-t az viszont lehet, hogy örökre rejtély marad.

4k0yxz3fu

000000000

Istvántól kérdezném!
Ma megint használtam a gépemet,stoppal megállítottam a futást,majd "0"-ra küldtem.Ilyenkor a mill relé lekapcsol.De amikor "0" pozicióba ért a maró a relé bekapcsolt és a machból nem tudtam leállítani(elvileg nem is kellett volna,mert nem jelezte a működést)olyan volt,mintha a mill beragadt volna.Lehetséges e?(csak úgy állt meg,hogy a vezérlőt lekapcsoltam)A h1 dobozolt vezérlőt karácsonykor vettem,remélem nem romlott el.

000000000

Nem romlott el! Ezt a "jelenséget" én is tapasztalom, ha egy bizonyos LPT lábat használok fel! A Win kapcsolja be és nem tudom miért vesziti elc az uralmat ilyenkor a Mach?! Bele pofázik a Win LPT kezelése a Mach driverbe és azt hiszi, hogy egy LPT kommunikáció akar indulni és erre válaszként néhány bitet átállít!
Úgy vettem észre, hogy ez akkor jelentkezik, ha a mikro kapcsiló prelleg (valszeg az első inpulzust a Mach jó értelmezi és leállít mindent, a másodiknál viszont a Windows ugat bele)!
Az az érzésem, hogy 10-es láb a hunyó (rendezd át a bitkiosztást úgy, hogy a 10-est kikerülőd, vagy az ne a Home kapcsolókra essen)!

000000000

A 10-es láb az IRQ, megszakítás bemenet, lehet, hogy nemkívánatos megszakítást generál?!

000000000

Az-az érzésem! Lehet, hogy ha az LPT port megszkítását letiltatjuk, akkor ez a jelenség megszünik? Érdemes lenne utána járni...

000000000

Én is pont erre gondoltam :) Azt sajna nem tudom, hogy hol lehet

000000000

Sajátgép/tulajdonságok!HWeszközök/Portok/LPT.../erőforrások...

000000000

Meg kellene nézni, hogy "soha ne használjon megszakítást" beállítással is jelentkezik-e a hiba.

000000000

A soha nehasználjon megszaktás volt beállítva

000000000

Akkor vajon miért használja mégis (lehet, hogy nem IRQ-val, hanem poling-gal figyeli a Win a portot? Mert ugye IRQ nélkül is kezeli a portot a Win, tehát ez önmagában nem akadály neki)!

000000000

Az Arto-t kénem megkérdezni erről!

000000000

Ezt a topic-ot meg kéne szüntetni! Mindenki ide dobja fel a kérdéseit ahelyett, hogy a megfelelő szak topicba írna! Ez a téma is inkább a Mach3 tipocba való... így nem lehet visszakeresni és össze vissza vannak a kérdések (ez túl általános topic)!
A moderátor urak vélaményét is várnám...

000000000

Ezzel az erővel csinálhatnánk egy "Van egy nagy problémám" topic-ot is! Az se lenne külömb...

bmejdz9nu

Szerintem is tiszta hülyeség ez a topik...
Csak szétszabdalja... és néha kibontakozik egy jó dolog... de az olyan minth a kukába kerülne... tehát a dolg jó, hogy "segítség topik" de csak akkor ha "témátlan - topiktalan" lenne a kérdés... de nem ez az egyetlen ilyen topik...

Lehet, hogy át kellene "csak" nevezni olyanra, hogy pl. "segítség béna vagyok!"... :) akkor olyan ciki lenne beleírni... persze ettől lenne érdekes... :) Persze akkor én lennék a főszerplő :)