Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Normál felhasználás, szobahőmérséklet = Technokol rapid. Zacskóval bejön.
Most jön az, hogy Te azt mondod, hogy gyorsabban kötő ragasztó kell, vagy erősebb, vagy víztiszta ragasztás, vagy… vagy…

Általános kérdésedre nem lesz pontos választ, az igényeid ismerete nélkül.
Újra idézem „A ragasztandó felület nagysága, igényelt kötéserőssége, rugalmassága és hőállósága” Ezek ismeretében „tud pontos típust ajánlani” bárki. Gyakran kiegészíthető a tulajdonságok sora az esztétikai megjelenés minőségével, kitöltendő rés vastagságával, a szükséges ragasztó mennyiségével, és megbízható beszerezhetőségével is.

Nekem bevált kicsibe a LOCTITE 406, nagyobban az ARALDIT-AW106 és HV953U, hajó ablakhoz egyedül a SIKAFLEX-295UV vált be, volt mikor meg a Pattex repair express gyurma kellett. Ez mind jó polikarbonát ragasztására.
Kérdés, hogy Neked is jó-e.

ra8nsmk6w

Ha módodban áll próbáld ki a Sicomet 8400 gyorsragasztót a Henkel-től.Sokat használom. Müanyaghoz és fához is kiváló. A beszerzési forrást nem ismerem mert én mindig kaptam elegendő mennyiséget.

robokacsa

segítséget szeretnék, vagy ötletet.
leesztergáltattam a menetes orsó végét a csapágyak számára, ez eddig rendben is volna, de az a kis gondom keletkezett ebből, hogy a golyós anyát nem tudom visszatekerni az orsóra.
nagyon elbaxtam a dolgot?
vagy flexeljem le a csapágy helyét, tekerjem vissza az anyát, és úgy esztergáltassam újra?
persze a golyók már külön pixisben, hogy fog az visszakerülni????
egyébként a golyósanyát sem értem, mert egybekezdéses orsó,és 3olyan hely van az anya belsejében, ahol a görgők visszapöröghetnek, illetve visszapöröghetnének, de nincs neki csatorna, ahol vissza tudna vándorolni.
valaki felokosítana?

xkbv3nx0d

mi is így jártunk, nem volt egyszerű de nem is bonyolult... esztergálás után miaz hogy nem megy fel az anya a helyére? annak igencsak fel kéne... golyókat mi az üres anyát bezsíroztuk és belepakoltuk, majd úgy feltekertük az orsóra... nem kívül forog vissza hanem belül, azon a fekete műanyag visszafordító elemen keresztül

000000000

Benne volt az anyában a hüvely, amikor tekerted bele az orsót?

robokacsa

amikor először, még megmunkálatlan orsóra tettem rá az anyát, akkor volt a közepén vmi betét, ha jól emlékezem, de az orsó megmunkálása után, csak szerettem volna visszatekerni, nem jártam sikerrel, összetorlódtak a golyók, és nem is nagyon tudom a tengelyvég megmunkálástól megigazgatni, és ez a bajom.

svejk

Tengelymegmunkálás után értelemszerűen egy cső kell anya visszahelyezéséhez, vagy legalább a leesztergált átmérőt ideiglenesen valamivel vissza kell "hizlalni" a magátmérő mínusz 1-2 tizedre.

Azért ha a golyósorsó működésének a megértése gondot okoz, úgy hogy kezünkben van szétszedve....:(

robokacsa

van sokminden ami gondot okoz., főképp az időhiány., de esetemben most nem találtam meg azt a csatornát amin visszafutnak a golyók, lehet csak nem jól látok a zsírtól.

keri

Igen, elbasztad, de nincs nagy gáz, velem is gyakran előfordul ez :)
Kiugrott a helyéről az egyik golyó és akkor nem tudod betekerni.
Elvileg van benne egy cső ami helyén tartja a golyókat, és amikor tolod be az orsót, akkor vigyázni kell, hogy ne legyen rés a kettő között, mert könnyen kijönnek.

Ilyenkor egy tálca felett óvatosan szétszeded, és zsírral, meg egy csipesszel visrosszakosgatod a golyókat, utána belerakod a csövet, és újra próbálkozhatsz.

A golyókra vigyázz, nehogy elveszítsed, mert akkor már tényleg gond van.

Adjál neki bőven zsírt, teljesen mindegy milyet, csak ragasztónak kell, hogy ne essen ki a helyéről a golyó. Utána ha összeraktad ki is moshatod, és rakhatsz bele spéci zsírt, vagy simán benne hagyod, majd fokozatosan kikopik belőle.

A golyó viszavezetést házon belül oldják meg.
A három golyóbekezdés azért van mert így szimmetrikusabb a szerkezet és egyszerűbb megoldani 3 rövidebb menetszakaszt és golyóvisszavezetését, mint egy hosszabbat. Így kompaktabb az egész.

robokacsa

köszi, ez legalább egy normális válasz, bár svejk ötlete is jó,csak őneki természetes, hogy mindenki mindent tud. van egy olyan mondás, hogy nincs egyszerűbb dolog, mint a megoldott probléma.
hálisten a golyók megvannak, majd gyakorlom az összerakást, és tudom, hogy én vagyok a balfax, mert először kérdeznem kellett volna utána összerakni, jah meg, nem elhagyni azt a betétet, ami a közepén tartja a golyókat.

keri

Svejk rendes, csak biztos másnapos, mert nem szokott ilyen harapós lenni [#pias]

Néha én is hajlamos vagyok elfeledkezni arról, hogy nekem egyértelmű, nem biztos hogy egy kezdőnek is az, de párszor már szórtam szét a golyókat az anyából, így elég jól kitapasztaltam a dolgait :D

Ha 16-os hiwin anyád van oda 12-es cső kell, hogy ne essenek ki a golyók.
Ha vékonyabb az esztergált rész, akkor bő zsírral maradásra kényszeríted a golyókat, óvatosan függőleges helyzetben, kihúzod a csövet és még óvatosabban bedugod az orsót.  

Namost a csapágy helye szabványos orsóvégnél elvileg 12-es, tehát ha ideáig bedugtad, akkor már nem kell félni a kieséstől. Igazából így még könnyebb is összerakni mint megmunkálatlan orsóval.

000000000

Ez a tuti megldás![#eljen]

Farkas Ádám

Megjött a gép:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/kis/DSC04490.JPG" border=0>
Kellemes csalódás ugyanis elfogadja az USB-s Floppy meghajtómat:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/kis/DSC04492.JPG" border=0>
Tehát el tudom indítani rajta a DOS-t, és a TCNC-t megy floppyról minden.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/kis/DSC04494.JPG" border=0>

Viszont C: -ről nem indul el. :(

Egy érdekes Winyó van benne. Az a neve hogy Disk on module (DOM):
http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/kis/DSC04491.JPG" border=0>

Normál 44tűs a csatija de fordítva állnak.

Valami hálozatos Linux op. akart rajta elindulni de egy ponton megakadt.. vagyis működik a meghajtó.

Következőt tettem:
Indítottam floppyról, majd FDISK töröltem a partíciókat, létrehoztam DOS partíciót, és formatáltam a C: -t. Majd SYS C: felmásolta a rendszerfile-ket. De újra indításkor csak sötét képernyő :(
Mit próbáljak még meg???

zozo

"Valami hálozatos Linux op. akart rajta elindulni de egy ponton megakadt.. vagyis működik a meghajtó. "

Ha linux volt rajta, akkor dosos boot, majd írd be:
fdisk /mbr

Lehet,a bootmanagere a linuxnak rajta van.
Utána elindul

keri

Manapság ezt a DOM-ot nevezik SSD-nek.
Notebookos IDE csatlakozója van.

Frankó kis gép, hol vetted, mit tud, mennyiért?