Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Farkas Ádám

Akkor most egyértelmű választ szeretnék WIN98SE
jó a TCNC-hez?

000000000

A Te szempontodból nem nyernél a dologgal. Azért nem, mert a flash drive-al az is nehezen „barátkozik”.
Szóval az adatcserénél nem sok az előny. Én W98 alatt csinálgatom a DOS-os programocskáimat. Szóval, azon a gépen „születik”, amelyiken használom. Csak, újra indítom a gépet.
A Millennium már könnyen kezeli az USB-t, de az meg a DOS-al nincs haverságban. Ha jól vettem ki, csak emulálja azt.
De, majd a valóban hozzáértők.
Szerintem, mindenképpen kell egy másik gép, amivel összekötöd és azon „garázdálkodsz”.

svejk

Hmmm... pedig magyarul írja melyik funkció mi csinál, az egyes funkciók letilthatók.
Ezek után elvégzi a tesztelést és utána a következő kattintásra kezdi el a tényleges, műveletet.
Sajnálom hogy kárt okozott Neked, pedig nálam figyelmetlenebb user aligha létezik. :)

svejk

De azt hiszem automatikusan csinál rendszermentést is és visszavonhatók a műveletek.
Nem próbáltad?

000000000

Annyira nem vészes a dolog, LastPass-t használok, meg az Opera is elmenti a jelszavak egy részét az Opera Link-el, úgyhogy sikerült visszaállítani a dolgot.
 Azért kicsi a valószínűsége, hogy valaki végigbogarássza a több tucat funkciót, hogy megkeresse, nincs-e közte valami ami zűrt csinál. Legalábbis én nem láttam olyasmit, hogy "Vigyázat most a letárolt jelszavakat is törölni fogom a többi 4000 fájl között."
 Szóval nem érzem jogosnak az "egységsugarú userre" való utalást. De mint mondtam megoldódott a dolog, csak azért írtam hogy ha esetleg más is használja, számítson ilyen eshetőségre.

000000000

Nem, mert a szemetet nem akartam visszaállítani, a jelszavak visszaállítása pedig megoldható volt. Csak váratlanul ért a dolog, mert ilyesmivel még nem találkoztam.

besirkyjh

BUÉK  

Szia Ádám . COM portot is tud kezelni de az dög lassu . A COM nem lenne elég sebességü ? Mi ugy használtuk hogy CF kártyát tettünk a winyo helyett és egy másik CF-röl meg tettük az adatokat ( ez is ujra inditást kér ) .

keri

Nos, erre nem tudok egyértelmű választ adni.

Nekem XP fut a notin, így másolom fel az adatokat majd újra indítom egy WIN98 alatt készített rendszerfloppyról, ahonnan aztán indul a TCNC. Így hibátlanul működött, stabilabban mint a MACH (ezért is csináltam, mert a MACH impulzusai időben fluktuáltak és ez lépésvesztést okozott, míg a TCNC teljesen sima járást biztosított.

Nos miután win98 bootlemezzel megy a TCNC úgy vélem ha win98-at DOS módban indítod újra, akkor is fog, tehát nem szükséges floppy a gépbe csak egyetlen win98-as HDD

Ja és mellesleg CF kártyát használtam HDD helyett, mert a HDD már régen elment pihenni, ami gyorsítja a dolgot, mert a CF gyorsabb mint a régi vinyó.

Nekem ez a megoldás már csak azért is megfelelt, mert windows alatt ott a MACH is, próbálgatni, azzal kényelmesebb a gépet, amikor meg magára hagyom arra a TCNC jobban megfelelt...leszámítva azt hogy a poligonokat nagyon bután kezeli ezért komoly munkára megintcsak nem a legjobb, mivel manapság pont hogy a poligonokat használják még a kör kirajzolására is.

keri

Újra indításra csak annyit, hogy a windows tud hibernálni, így gyorsan indul, illetve a DOS is gyorsan indul, ha nem floppyról indítod.

Esetleg érdemes régebbi SSD-t beszerezni, azzal mindez még gyorsabb.

000000000

Ha már ennyire gyorsan akarod indítani a masinát akkor használd a készenléti módot.
Előtte azért a bios-ban nem árt beállítani a S3 módot az energiagazdálkodásnál.
Ilyenkor csak a memória kap feszültséget és olyan mintha ki lenne kapcsolva a gép, viszont 2 másodperc alatt készenlétbe megy és ennyi alatt el is indul.
Áramfelvételben ez nálam kemény 1 watt többlet fogyasztásban jelenik meg a kikapcsolt állapothoz képest.
Hátránya viszont a pillanatnyi áramszünetkor ami nem volt mentve annak sanyi.
Itt ez sem probléma mert egy 1.5kVA tünetmentesről megy PC.  

keri

Naja, csak ha vissza olvasod, itt a különböző rendszerek közötti váltásról van szó, azaz a készenléti mód nem igazán működik erre a célra.

Farkas Ádám

Ez a CF winyo nem is rossz ötlet. [#eljen] Még nincs nálam a gép de, pár nap múlva jelentem az eredményeket. Azóta egy normál PC-n kísérleteztem. TCNC szépen ketyeg. A Gkodjaimat magam írom és körre g2,g3-at használok :)
Azomban a TCNC-t egyedi dolgokra nem használnám, mert ha beteszek egy darab alut a gépbe, szeretem látni, mitől meddig fogja marni, hogy jön ki az alumíniumra. Ezért kézi menetben  nagyjából körbejárom a rajzot (mach3). Ekkor látom hogy nem lesz sok a hulladék, vagy nem lóg le a tábláról a késztermék.

2c77kibr4

Sziasztok, policarbonátot (PC) kellene ragasztanom. Van valakinek tapasztalata, hogy milyen ragasztót kellene használni? Felületet kezelni? Csiszolni kell? Köszönöm, Attila

Szalai György

"A PC a ragasztható műanyagok közé tartozik, ami azt jelenti, hogy a kereskedelemben beszerezhető „műanyag ragasztók” bármelyike használható. A ragasztandó felület nagysága, igényelt kötéserőssége, ru-galmassága és hőállósága az, ami meghatározó a ragasztóanyag kiválasztásnál. Így szóba jöhetnek pillanatragasztók, egy,- és kétkomponensű szerkezeti ragasztók és ru-galmas rögzítők is."
http://www.muanyagipariszemle.hu/2006/03/ismerteto-sorozat-6-resz-15.pdf" TARGET=_fnew>http://www.muanyagipariszemle.hu/2006/03/ismerteto-sorozat-6-resz-15.pdf

2c77kibr4

Szia,
először is köszönöm az oldalt. Hasonlót találtam én is a Quattroplast oldalán. Igazából ez alapján a nálunk lévő ragasztók bármelyikét használhatnám. Azért írtam ide, hogy hátha valaki már ragasztott ilyet és tud pontos típust ajánlani. Normál felhasználás, szobahőmérséklet.
Üdv, Attila